fbpx

Al die vitamines, wat doet het precies?

/, MKBM Lifestyle/Al die vitamines, wat doet het precies?
Al die vitamines, wat doet het precies?

Project Description

Vaak wordt voeding aangevuld met vitaminesupplementen. Dat komt omdat we inmiddels weten hoe belangrijk al die vitamines voor ons lichaam zijn. Maar wat doen die vitaminesupplementen nu eigenlijk?!

Calcium
Calcium is een mineraal en goed voor je skelet, botten en gebit. Het geeft de nodige stevigheid. Aangezien we niet om het minste geringste ons bot willen breken; neem voldoende calcium! Bovendien, daar staan we niet vaak bij stil, is calcium ook zeer goed voor je spieren en zenuwstelsel. Calcium zorgt er kortweg voor dat je de spieren kunt aanspannen. Ook speelt calcium een rol in het overdragen van signalen/zenuwprikkels binnen het zenuwstelsel. Kijk hier voor de MKBM Calcium.

Vitamine C
Vitamine C is de bekendste en populairste van het rijtje. En geheel terecht als we kijken waar vitamine C goed voor is. Behalve dat vitamine C bijdraagt aan een goede weerstand, geeft het energie én stimuleert het de collageen productie. Collageen? Ja dat is het stofje dat zorgt voor een mooie, elastische en stevige huid. Eigenlijk is het onmogelijk om de voordelen van vitamine C in een alinea te schrijven. Zo speelt vitamine C een rol in de regulering van de hormoonhuishouding en de afvoer van afvalstoffen. Het belang van voldoende vitamine C kan ik niet vaak genoeg benadrukken. Zorg dan ook dat je altijd voldoende binnenkrijgt. Had ik al gezegd dat vitamine C ook goed is voor de opname van ijzer? Hier kun je MKBM Vitamine C bestellen.

Omega-Health
Het is vast niets nieuws als ik zeg dat vetzuren zoals omega 3 belangrijk zijn voor je lichaam. We hebben omega 3 nodig om goed te functioneren. Wat omega 3 precies doet? Het is van zeer positieve invloed op je hart en hersenen. Het bevat namelijk een bouwsteen die ervoor zorgt dat de hersenen goed werken. Bovendien zorgt omega 3 ervoor dat je goed kunt kijken omdat je netvlies gezond blijft. Je lichaam maakt niet alle belangrijke vetzuren zelf aan en daarom is het belangrijk deze uit je voeding en eventueel supplementen te halen. Bekijk hier de MKBM Omega-Health.

Magnesium
Net als calcium en ijzer, is dit ook een mineraal (= een stof die wij niet zelf kunnen aanmaken maar het lichaam wel nodig heeft). Voldoende magnesium is belangrijk want het zorgt ervoor dat de andere mineralen en vitamines hun werk kunnen doen. Kortom magnesium is dus noodzakelijk in ons lichaam. Dus ook dit wordt een oneindig rijtje met voordelen. Magnesium zorgt onder andere voor een verhoogde weerstand tegen spanning en stress, yes we need this! Het zorgt voor het versterken van de concentratie en het geheugen en de vorming van goede tanden en botten.

Zink
Ook zink is een mineraal. Deze voedingsstof kun je zien als een multifunctioneel. Zink speelt onder andere een rol bij het gezichtsvermogen. Bijvoorbeeld dat je kunt kijken in het donker. Voor alle verzorgde types onder ons: zink zorgt voor mooie nagels en haren. Je krijgt niet alleen mooie, lange glanzende haren van zink, zink voedt ook de huid waardoor je een mooie huid krijgt. Los gezien van deze uiterlijkheden, draagt zink ook bij aan een goed geheugen. Bovendien zorgt voldoende zink voor een sterk immuunsysteem én is het van positieve invloed op de vruchtbaarheid. Voor het gemak heeft MKBM calcium, zink en magnesium in één pil, zo hoef je dus niet drie pillen te nemen om deze onmisbare mineralen binnen te krijgen! Klik hier om deze vitamines te bestellen.

Goed voor jou om te weten: we hebben sale! Alle MKBM vitamines zijn nu in de sale dus sla je slag.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details