Dit wist je nog niet over ananas

/, MKBM Lifestyle/Dit wist je nog niet over ananas
Dit wist je nog niet over ananas

Project Description

Voordat ik ananas de hemel in prijs, eerst een stukje achtergrondinformatie over deze tropische vrucht. De ananas hoort thuis in tropische gebieden, net als andere bromelia’s (=eenzaadlobbige plant). Om die reden zal er ook niet snel één in jouw achtertuin groeien. Er bestaan diverse soorten maar de meest bekende is de Smooth Cayenne. Laten we eerlijk zijn, hoe kun je nou niet houden van de zoete sterke smaak? Bovendien bevat dit magische fruit weinig calorieën.

Geen gebak maar ananas

Ben je aan het diëten of probeer je af te vallen dan is deze gele vrucht uitstekend. Zoetigheid als gebak en andere lekkernijen zijn uit den boze en daarom is dit fruit een fantastisch alternatief. Het stilt de zoete trek. Tip: neem om de (zoete) trek te stillen een Caseïn Cocos shake met verse ananas! Deze shake is hemels. Zo kom je erachter dat afvallen niet per definitie vervelend hoeft te zijn. PS vervang de Casein Cocos met Whey Complete Cocos voor na je training.

Rijk aan vezels

Ananas is rijk aan vezels dus wanneer je last hebt van constipatie, weet je wat je te doen staat! Indirect zorgt deze vrucht dus voor een mooie en egale huid. Immers gifstoffen worden uit het lichaam verwijdert. Die vezels van Mr.yellow maken dat jij snel een verzadigd gevoel krijgt, ideaal om af te vallen. Over afvallen gesproken, ananas stimuleert het metabolisme oftewel is bevorderlijk voor vetverbranding.

Bromalaïne, what?

Ja, behalve dat in ananas veel water en vezels zit, is deze gele vriend rijk aan bromalaïne. Ehm, wat? Dit is een enzym dat zorgt voor een optimale omzetting van eiwitten in het lichaam naar aminozuren. Dit enzym helpt bij het verteren van voedsel. Voordelen van die aanwezige bromalaïne: het kan onder andere helpen bij maag- en darmklachten, ontstekingen, allergieën en intoleranties.

Sterk tandvlees

Wist je dat deze tropische vrucht goed is voor je tandvlees? Door regelmatig ananas te eten kan het tandvlees beter en sterker worden.

Vitamines enzo

De vrucht is rijk aan mineralen en vitamines zoals vitamine A en B1. Ja, ananas bevat ook veel vitamine C. Onderschat de hoeveelheid niet: een ananas bevat 75 mg vitamine C en dat is exact de dagelijkse hoeveelheid die een vrouw nodig heeft.

Voor dat we nu massaal non-stop aan de ananas gaan: ananas is fruit en dus bevat het fructose. Te veel hiervan moet je voorkomen. Ook zit er nogal een verschilletje in vers of blikananas. In verse ananas zit veel meer vitamine C en minder suiker dan uit blik. In dit artikel gaat het over verse ananas.

Ben jij ook dol op ananassmaak? Maak dan eiwitten lemonade met ananasmaak. Hier kun je BCAA Pineapple bestellen.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details