fbpx

Dit wist je nog niet over bananen!

//Dit wist je nog niet over bananen!
Dit wist je nog niet over bananen!

Project Description

Deze gele vrucht wat op een penis lijkt, herken je uit duizenden. Hoewel bananen massaal worden gegeten komen ze niet altijd even goed uit de verf. Dat komt mede doordat ze veel calorieën en koolhydraten bevatten. Hoeveel weet jij eigenlijk over deze vrucht? Wist je dat een banaan…

1.Gezond is
Een banaan bevat veel krachtige voedingsstoffen. Deze vrucht is rijk aan voedingsvezels, vitamines en mineralen. Vitamine B3, B6 en C, magnesium, ijzer, kalium, tryptofaan en selenium vind je er allemaal in terug.

2.De meeste calorieën bevat
Van elk populair fruitsoort bevat de banaan de meeste calorieën. Om je een beeld te geven: In 100 gram zitten 100 calorieën. (De gemiddelde banaan weegt circa 150 gram.)

3.Sportfruit is
Het is ook niet voor niets dat banaan een van mijn favoriet is. Banaan bevat veel verschillende koolhydraten en de aanvoer van suikers maakt dat je goed kunt presteren in de sportschool. Ook andere stoffen als magnesium en vitamine B zijn goed voor sporters. Voor een training of na een training, we need those banana’s.
Houd wel rekening met je fitnessdoel. Als je wilt afvallen kun je je beter beperken tot eventueel een halve banaan, BCAA en een Whey Complete.

4.Verstoppend kan werken
Hoewel een banaan met zijn vezels juist van positieve invloed is op de darmwerking, kan het ook averechts werken en zorgen voor obstipatie.

5.Gemakkelijk te consumeren is
Natuurlijk wist je dat. Maar om het nog even te benadrukken, een banaan is gemakkelijk mee te nemen en te consumeren (zonder dat je handen vies worden). Het geeft de nodige energie en het verteert snel. Mede om die reden zie je veel scholieren met bananen en zit het vaak in babyvoeding.

6.Andersom open moet
Hiermee voel jij je gedurende jouw leven volledig in de zeik genomen. Maar het is de harde waarheid. Een banaan moet je niet openen aan de stengel, wat meestal ook heel moeizaam verloopt. Probeer de banaan maar eens aan de andere kant te openen, een wereld gaat voor je open.

Kun jij geen genoeg krijgen van de smaak van banaan maar wil je niet non-stop bananen eten? Drink proteïne shakes in deze overheerlijke smaak. Neem de MKBM Whey Complete of MKBM Casein Pure met bananensmaak. Tip: ook heerlijk voor in een smoothie!

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: