Dit zijn de voor- en nadelen van biologisch eten

/, MKBM Lifestyle/Dit zijn de voor- en nadelen van biologisch eten
Dit zijn de voor- en nadelen van biologisch eten

Project Description

Tegenwoordig is biologisch voedsel niet meer weg te denken. Terwijl toen biologisch voedsel net om de hoek kwam kijken, maar weinig mensen bereid waren om meer geld neer te leggen. Tijden zijn veranderd en toch weet niet iedereen de voor-en nadelen van biologisch voedsel.

#1 voordeel: biologisch eten verlaagt de kans op kanker.
Wauw! Een groep Franse wetenschappers heeft onderzoek gedaan bij 69.000 mensen. Ze bekeken in dit onderzoek hun dieet en de demografische gegevens. Ook moesten de deelnemers precies aangeven hoe vaak ze biologisch voedsel aten. Wat bleek? De mensen die het vaakst biologisch voedsel aten, hebben 25% minder kans op kanker. Het gaat hier om non-Hodgkin lymfoom en postmenopauzale borstkanker. Bij de andere vormen van kanker werd geen verband gevonden. Echter is het goed om wel hierin mee te nemen dat mensen die biologisch voedsel eten, meestal gezonder leven: regelmatig sporten, niet roken, veel water etc. dus verder onderzoek zou moet uitwijzen of het daadwerkelijk het biologisch voedsel is dat de kans op kanker verlaagt.

#2 voordeel: geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmatige stoffen en niet genetisch gemanipuleerd.
Dat is een mond vol met voordelen. Het eten van biologische groenten en planten kun je ook zien als een stukje respect voor de natuur. Het schijnt dat als een koe lekker kan grazen, dit gezondere melk oplevert. Toch geven sommige onderzoeken aan dat normale voeding dus zonder het bio-label, niet per definitie ongezonder zijn.

#3 voordeel: de dieren hebben een beter leven!
Dat is een gigantisch groot, zelfs doorslaggevend voordeel als je het mij vraagt. Bovendien doordat de dieren meer bewegen, hebben ze meer spieren en minder vet. Wij krijgen dan meer eiwitten binnen. Ze bevatten ook minder antibiotica dan niet-biologische dieren.

#4 nadeel: Biologische voeding is in een kleinere hoeveelheid en duurder.
Biologisch eten is duurder. Soms laat je boodschappenbudget het nu simpelweg niet altijd toe om alsmaar biologisch voedsel te consumeren.

#5 nadeel: de dieren kunnen besmet worden.
Doordat de dieren een fijner leven hebben en naar buiten mogen, komen ze sneller in contact met andere dieren en dat maakt de kans op besmetting groter.

Kortom, je kunt niet stellen dat biologisch eten per definitie gezonder is. Ook biologisch eten kan bomvol met suikers zitten en veel geraffineerde koolhydraten bevatten. Als we kijken naar dierlijke producten zoals vlees: je weet dat deze dieren een beter leven hebben gehad en dat kan doorslaggevend zijn in de keuze om biologisch te eten. Als jouw budget het niet toelaat kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een kleiner stukje biologisch vlees te kopen in plaats van een groot stuk niet-biologisch vlees.

Ook MKBM heeft 100% biologische en natuurlijke producten. Zoals de Twin Slim, dit product stimuleert de vetverbranding en remt het hongergevoel. Ideaal als je wilt afvallen. En ben je op de hoogte van de huidverzorging: Fajah Skincare? Het zijn fantastische biologische producten voor de huid én niet op dieren getest! Neem hier een kijkje.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details