Herken je buiktype! Alles over verschillende buiktypes

/, MKBM Food, MKBM Lifestyle/Herken je buiktype! Alles over verschillende buiktypes
Herken je buiktype! Alles over verschillende buiktypes

Project Description

De buik, een interessant lichaamsdeel waar je nooit over raakt uitgesproken. Je ziet om je heen immens veel verschillende buiktypes. Zo heb je bolle buiken, gespierde buiken en zwembandjes. Welke buiktype heb jij? Als jij je buik herkent in het onderstaande verhaal, kun je doeltreffender aan de slag voor een killerbody!

De opgeblazen buik
Bij mij is deze buik een bekend fenomeen. In de ochtend kijk je met trots in de spiegel en in de avond lijk je zwanger. Als je echt zwanger bent, ben je trots. Maar als dat niet het geval is, is die bolle buik een beetje buiten proportie. Deze buik ontstaat door slechte voeding, onregelmatige maaltijden en je spijsvertering komt maar moeizaam opgang.

Dit moet je doen
Begin de dag door tien keer diep adem te halen. Je ademhaling is van invloed op zo’n opgeblazen buik. Als jij het voedingsschema van #fitwithfaya volgt of het Killerbody dieet, grote kans dat jij hier geen last meer van hebt. Eet gezonde voeding zoals kip, vis en groeten in niet al te grote porties en drink veel water. Bij een slechte spijsvertering is het van belang dat je ruimschoots de tijd neemt om goed te kauwen. Zorg voor voldoende beweging, dat brengt de spijsvertering beter opgang.

De mamabuik
Dit is een van de buiktypes waaraan je kunt zien dat je kids op de wereld hebt gezet. Door gebrek aan tijd, werk etc. is het buikje van de zwangerschap gaan hangen en daar is tot je frustratie in de loop van de tijd maar weinig aan veranderd.

Dit moet je doen
Laat net specifiek over dit onderwerp een boek zijn geschreven: Back in shape. Als jij kampt met dit buikje, kun je het boek hier bestellen. Zelf lette ik na het krijgen van een kind bijzonder goed op mijn voeding. Ik at fruit, groente, kip en gezonde vetten zoals avocado. Hiermee verloor 30kg in drie maanden. Echter is er wel wat meer voor nodig, dit kun je allemaal in het boek lezen.

De zwemband
Dit type buik, misschien wel de meest gevreesde van alle buiktypes, ontstaat simpelweg doordat je meer calorieën inneemt dan je verbrand. De plek rondom de buik is uiterst gevoelig voor te veel vet en verzamelt dit met als gevolg: de zwembandbuik. Mensen met een kantoorbaan oftewel mensen die de dag grotendeels zittend doorbrengen kampen meestal met dit type buik. En laten we niet vergeten dat stilzitten prima kan, zolang je gezond eet. Zwembandjes worden vaak veroorzaakt door gebak, snoep, alcohol en chips, ja dan is het killing voor je body.

Dit moet je doen
Vermijd ongezond voedsel en matig alcoholgebruik. Wist je dat alcohol wordt omgezet naar suiker en rechtstreeks naar je buik gaat? Zorg dat je dagelijkse voeding uit eiwitten en gezonde vetten bestaat. Jij gaat vanaf nu regelmatig de gym in! Met een keer per week sporten verschijnt er nog geen sixpack. Nee, hit the gym minimaal 3 keer per week. Met krachttraining dus laat me je niet betrappen op de loopband. De zwemband wegwerken is flink aanpoten, je komt eenmaal niet van de een op de andere dag af van dit vet. Lees het Killerbody dieet om je op weg te helpen.

De stressbuik
Zoals ik eerder in blogs schreef: stress is akelig slecht voor je! En laat die stress terug te zien zijn in je buik. Hoe ziet zo’n buik eruit? De onderkant van je buik puilt lichtelijk uit. Mensen met een drukke baan, slaan vaak maaltijden over, grijpen snel naar junkfood en als klap op de vuurpijl maken zij ook nog eens het stresshormoon cortisol aan; stimuleert de aanmaak van vet op je buik.

Dit moet je doen
Minder stressen! Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, daar zijn we ons van bewust. Probeer: in de avond eerder te slapen voor voldoende rust. Rust is van groot belang. Heb jij doordeweeks weinig tijd om te koken, kook dan op een dag dat je wel kan en zet de maaltijden in de vriezer, kind kan de was doen. Fastfood moet best een keer kunnen maar niet elke week. Gezonde voeding is van positieve invloed op je stressgehalte. Je raad het misschien al, ook sporten doet wonderen. Met sporten verminder je niet alleen de stress, je werkt ook naar een strakkere buik toe. Check het gratis trainingsschema van deze week.

Er bestaan nog veel meer buiktypes. Ongeacht welk buiktype je hebt, voeding en bewegen is een must om die strakke buik te krijgen. Daarnaast kunnen supplementen als Twin Slim en Casein Pure ook een handje helpen! Het zijn twee verschillende producten en het vult elkaar goed aan. Twin Slim zorgt voor de natuurlijke vetverbranding en Caseine zit boordevol eiwitten van hoogwaardige kwaliteit.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!