Caseine shake: het effect van de langzame eiwit

/, MKBM Lifestyle/Caseine shake: het effect van de langzame eiwit
Caseine shake: het effect van de langzame eiwit

Project Description

Er vanuit gaande dat jij meedoet met Fit With Faya (very good!), dan weet je dat diverse avonden Casein Pure op het menu staan. Ik kan mij zo voorstellen dat je jezelf afvraagt waar die Casein-shake precies goed voor is. We weten inmiddels hoe belangrijk eiwitten zijn maar wat is nou precies de kracht van de langzame eiwit oftewel van een Caseïne shake?

Om even te beginnen bij het begin: Caseïne is, net als Whey, afkomstig van melk. Het filteren van melk levert twee verschillende soorten eiwitten op: Whey en Caseïne.

Concreet
Caseïne verteert het eiwit langzaam. Véle malen langzamer dan Whey-eiwit. Je spieren worden voor een langere periode voorzien van essentiële aminozuren (=bouwstenen van eiwitten). Doordat het langer in het lichaam zit voordat het verteert, heeft het een langduriger effect op de spiergroei. Ideaal als je zo lang mogelijk wilt teren op eiwitten. Bijvoorbeeld als je op dieet bent en dus minder mag eten. Wat Caseine pure ook zo aangenaam maakt: je kunt ermee koken! In tegenstelling tot de Whey, gaat de caseïne-eiwit niet kapot bij verhitting. In dit boek kom je recepten tegen waarvan je had gewild dat je ze eerder kende (=een keuken-verrijking) .

Caseïne als late-night snack
In het voedingsschema staat de MKBM Casein Pure als night snack. Wanneer jij namelijk in slaap valt, krijgen je spieren gedurende de nacht geen voeding. Dankzij een Casein shake krijgen je spieren voldoende proteïne om te herstellen en te groeien. Caseïne geeft daarbij een lang verzadigd gevoel, een uitstekend om ook in de ochtend te drinken. Als je de shake nog niet in huis hebt, kun je het hier bestellen.

Succes met deze aangename eiwitshake.
Take care (of your body)! Anne

PS ben jij nog niet begonnen met Fit With Faya? Start hier!

Details