fbpx

Danie’s glamour health challenge

//Danie’s glamour health challenge
Danie’s glamour health challenge

Project Description

Danie’s Glamour Health Challenge

Toen ik een paar weken geleden de uitnodiging ontving voor dit tweedaagse uitje naar Saint -Tropez, twijfelde ik natuurlijk geen seconden. Het was een health challenge dus dat sluit perfect aan bij mij en het leuke is dat ik allemaal nieuwe mensen ontmoet die allemaal wel iets met health te maken hebben. Ik kreeg van te voren niets te horen over wie er mee gingen. Op Schiphol ontmoette ik 15 meiden waarvan ik er één ooit eerder had gezien en een kende van de TV. Het bleken allemaal high end fashion bloggers, een food blogger en een “fit-girl”. Geweldig! Als ik mij realiseer dat ik hier met allemaal fashionista’s sta, bedenk ik me even in wat voor haast ik vannacht na mijn DJ klus mijn koffer alles behalve modieus heb ingepakt. De wedstrijd buikspieren had ik nog wel kunnen winnen, maar mijn gevoel voor mode en kleding is in geen velden of wegen te bekennen. Het feit dat deze dames waarschijnlijk geen calorieën tellen maakt mij enigszins zenuwachtig. Ik zal wel toe moeten kijken hoe de liters Franse wijnen tijdens de lunch en diners rijkelijk zullen vloeien en dan heb ik het nog niet over de desserts die ik zal moeten weerstaan. Ik ben van nature een ongelofelijke zoetekauw Het kost mij heel veel moeite om er uit te zien zo als ik er uit zie. Het is een opgave en zeer nog geen routine kwestie.

Aangekomen begint de uitdaging, wat een lekkere cakes worden er geserveerd. Ik houd me sterk en kies voor een handje ongebrande noten, een dadel, een groot glas water en een koffie met magere melk. We worden verschrikkelijk in de watten gelegd. Danie Bles, die dit heeft georganiseerd in samenwerking met de Glamour, vertelt ons wat we allemaal voor fantastische producten krijgen.

IMG_1465Sportoutfit van Bjorn Borg, schoenen van Reebok via Intersport, verzorgingsproducten van Biotherm, zonnebril van Gill Sander, sporthorloge van Solar, customized toilet tasje, slippers, armbandje van Gaz, een box van Samsung en jaja, het boek Healthy Pleasures met de heerlijke recepten die ik jullie allemaal kan aanraden. Wat een feest is dit zeg! Ik heb een prachtige kamer waar ik mezelf in mijn nieuwe sportoutfit hijs.

IMG_1612IMG_1610

Les Salins

Nu komt de grootse uitdaging, lunchen. We komen aan op een geweldige plek aan het strand Les Salins. De eerste wijnfles gaat de tafel over. Ik heb er geen moeite mee gelukkig. Ik bestel een stukje vis en deel een tonijn salade met Sanne Koerkamp van de Glamour. Ik drink een koffie na afloop en veel water.

IMG_1451

We gaan yoga doen op het strand. Mijn enige ervaring met yoga is een anderhalf uur durende Bikram yoga sessie in Nederland. Ik vond dat best heftig. Dit gaat een stuk makkelijker. Ik heb geen last van mijn knie en doe de hele sessie mee. Daarna gaan we een uur suppen op zee. Heel relaxt en voor mij iets te relaxt. Ik besluit de matige training van onze sup instructeur even over te nemen. Als je traint doe dan iets wat echt effect heeft en alles met 100% inzet, niet half. Ik laat de dames vijf schouder oefeningen doen met 2 kilo gewichtjes. Na wat gekreun en gesteun doet iedereen toch goed mee. Ik beloof de dames van Glamour dat ik ze een maand lang ga trainen op kantoor om ze op weg te helpen.

IMG_1626

IMG_1648

Petigre

We komen aan in een prachtig restaurant. Er is een mooie lange tafel voor ons vrijgemaakt en het uitzicht is adembenemend mooi. Er komt een mooie fles rosé langs. Ik besluit een glaasje te nemen, daarna neem ik een tomaten sap en voor de rest van de avond water. Het voorgerecht bestaat uit garnalen dimsum en als hoofd gerecht eet ik een in blad gestoomd stukje vis. Het nagerecht bestaan uit een groot plateau met vers fruit en in het midden een bakje suiker siroop. Er liggen vijf chocolade loempiaatjes en ik word uitgedaagd door Danie om er één te eten. In een zwak moment laat ik me dat geen twee keer vertellen en voor ik het weet is hij naar binnen gewerkt.  De warme chocolade rolt over mijn tong mijn keel in. Dit had ik niet moeten doen, nu wil ik er nog tien! Ik houd me groot eet nog wel een stuk ananas en dan gaan we naar het hotel.

De volgende ochtend snoes ik de wekker drie keer om vervolgens nog maar 10 minuten te hebben voor het ontbijt. Ik vul slaperig een bakje met yoghurt als Miljuschka mij verteld dat Ik de 10% vet yoghurt in mijn kommetje stop ipv de 0% vet yoghurt die er tegen over staat. Ik gooi snel mijn bakje leeg gooi wat noten over de yoghurt en drink een kopje koffie. We gaan vandaag een “powerwalk” doen. Ik gooi nog snel een gekookt eitje in mijn rugtas en gaan. We komen aan in spa hotel ….. Het is er prachtig! Vanuit hier beginnen we onze “powerwalk”. Door de yoga van gister heb ik toch weer verschrikkelijke pijn in mijn knie gekregen. Ik ben boos op mezelf dat ik niet gewoon heb toe gekeken en weer voluit mee ben gaan doen. Ik besluit daarom met loopstokken te lopen om mijn knie te ontzien.

Na een half uur lopen komen we aan op het strand waar er een rek en strek sessie plaats vindt. Ik sla hem even over. We lopen vervolgens nog twee uur door de bergen. Daarna lunchen we bij club 55. Ik laat de wijn aan mij voorbij gaan, neem een cola zero en drie glazen water. Vooraf neem ik de rauwe verse groenten die royaal op tafel staan uitgestald. Er gaat een wereld voor mij open, rauwe groenten! Mijouska leert mij dat dit crudite wordt genoemd. Ik eet een tomaat die zo lekker smaakt, dat ik niet weet wat mij overkomt. Dit kennen wij niet in Nederland? Toch wel, zegt Miljuschka, de keukenprinses die ons de hele dag overspoeld met haar heerlijke taart recepten. Ze vertelt mij dat er een groentewinkel bestaat in Amsterdam die deze speciale tomaat genaamd Coeur de bouw Verkoopt.

IMG_1604

Als hoofdgerecht neem ik kip met haricoverts. Ik ben er niet weg van en loop wat te pulken aan het vel. Ik probeer de calorieën te schatten en bedenk me dat ik liever voor het toetje ga vandaag. De vette smaakloze kippenpoot laat ik even voor wat het is. Ik bestel met heel veel plezier een chocolade taart, maar vraag Miljuschka wel met mij mee te eten. Ik had daarbij niet ingecalculeerd dat zij zelf de specialiteit van zuid Frankrijk zou bestellen. Ik schrok de ene na de andere hap naar binnen. Als een overbuurvrouw vraagt of ik een hap van de vanille ijs met aardbeien wil twijfel ik geen seconden en neem ook daar snel nog een paar happen van.

IMG_1597

Ik probeer de calorieën in te schatten maar word er niet blij van en laat het los. Als we bij ons hotel Villa Marie aan komen hebben we even twee uurtjes om te relaxen. Ik ga bij het zwembad liggen en op dat moment besluit de zon even een middag dutje te doen. Ik lig twee uurtjes onder de wolken aandachtig te luisteren naar de relatie perikelen van de girls, uit zo als altijd even ongecensureerd mijn mening om vervolgens de koffers te pakken en richting het vliegveld te gaan.

IMG_1447

Details

Categories: