Dit is waarom je dik wordt

//Dit is waarom je dik wordt
Dit is waarom je dik wordt

Project Description

Wanneer word je eigenlijk dik? We weten dat het ‘dik worden’ continu op de loer ligt. Maar wat jij wilt weten is wat nu echt die boosdoener is die zorgt voor dat vet en kilo’s erbij. Dit is waarom we dik worden:

#1 Mindset
Had je niet gedacht he? Mindset op numbero #1. Natuurlijk is in dit verhaal de caloriebom onvermijdelijk maar dat haalt niet weg dat ‘mindset’ nog altijd het belangrijkst is. Ik zal je uitleggen waarom. Denk je echt dat die ene chocoladereep je te dik maakt? Nee, het is de opsomming. Het is het non-stop eten van ongezonde dingen. Het is het gebrek aan grenzen stellen. En dat is precies waar mindset overgaat. We gaan vaak de mist in door te denken dat het er allemaal wel bij kan. Ik heb gister een patatje gegeten, ach dan kan die oliebol er nog wel bij. Je kent de uitdrukking ‘alle kleine beetjes tellen’, hierbij is het niet anders. Stel grenzen, gun jezelf iets lekkers maar gun jezelf ook gezond te blijven.

#2 Bewustwording
Een van de redenen waarom we snel te dik worden is omdat je niet bewust bent van de voeding die je eet. Leer jezelf aan om te kijken naar voedingswaarden. Soms eet je iets wat je maar matig vindt, de kan-ermee-door-voeding, terwijl het misschien bomvol met calorieën zit. Zonde toch? Dan kun je beter dat aantal calorieën innemen met iets wat het echt dubbel en dwars waard is. Door labels te kunnen aflezen, doe je veel bewuster boodschappen en heb je meer controle over je vetgehalte en gewicht.

#3 Nemen, nemen maar niet geven
We worden dik door eenrichtingsverkeer. Zoals dat de relatie met je vrienden in balans moet zijn, moet ook de relatie met je lichaam in balans zijn. Je kunt niet alsmaar doen waar je op dat moment zin hebt, ten koste van het lichaam. Je kunt dat stuk taart nemen, maar geef je lichaam dan voldoende beweging om de ongezonde suikers te kunnen verbranden. Vind je het lastig om minder te eten? Met het supplement Twin Slim krijg je minder honger en het stimuleert de vetverbranding. Zorg dat de koolhydraten die je op een dag binnenkrijgt, in balans is met hoeveel je beweegt. Als jij minder beweegt dan dat je aan calorieën binnenkrijgt, wordt dat opgeslagen als vet. En zo word je dik mensen..

#4 Tot slot: love yourself
Wow, is dat niet wat ver gezocht? Nope! Door gebrek aan zelfliefde misgun je jezelf van alles en dus ook een killerbody. Huh? Ja, misschien herken je wel zo’n situatie, een situatie waarbij je even een hekel hebt aan jezelf. Voor sommigen is dat maar voor even, en voor sommigen is dat voor een langere periode. Dit maakt je dik. Uit onvrede of verdriet grijp je naar voedsel wat je dik maakt. In de MKBM shop verkopen we boeken die jou hierbij misschien kunnen helpen. Of zoek eventueel professionele hulp. Als je maar inziet hoe mooi je bent!

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: