fbpx

Doorgaan tijdens de Ramadan.

/, MKBM Lifestyle/Doorgaan tijdens de Ramadan.
Doorgaan tijdens de Ramadan.

Project Description

Veel vragen hebben wij gekregen over hoe en wat met betrekking tot het killerbodydieet tijdens de Ramadan. De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender en staat in het teken van: tolerantie, liefdadigheid, verbroedering en bezinning. Mensen die het Islamitische geloof niet volgen kennen de Ramadan vaak alleen van het vasten.

Tijdens de Ramadan is het namelijk niet toegestaan om van zonsopgang tot zonsondergang te eten, drinken, roken of geslachtsgemeenschap te hebben. Voor veel mensen die dit nooit hebben geprobeerd lijkt het iets wat haast onmogelijk is. Met het juiste geloof en doel is het toch echt te volbrengen, maar kan het zeker een zware periode zijn.

De Ramadan begint en eindigt eigenlijk bij het vormen van een nieuwe maan. Tegenwoordig wordt de start en het einde van de Ramadan vaak berekent aan de hand van astronomische berekeningen. Het seizoen waarin de Ramadan plaats vindt kan zeker invloed hebben op het gehele proces. Zo gaat in het ene seizoen de zon sneller onder of juist weer later op, waardoor je meer tijd hebt om te eten en te drinken. Een geluk voor sommige is dat de Ramadan niet altijd in hetzelfde seizoen plaatsvindt, dit komt doordat de Islamitische kalender gebaseerd is op het maanstelsel. Hierdoor duren de maanden 29 a 30 dagen in plaats van 30 a 31 dagen bij de kalender gebaseerd op het zonnejaar. Door deze werking moet iedereen soms in lange warme zomerdagen en de andere keer in korte koude winters vasten. Naast het feit dat vasten zwaar kan zijn is het zoals eerder gezegd ook een maand van verbroedering. Veelal komt familie samen om gezellig te koken, eten en drinken en gebeden uit te voeren.

Dit jaar begint de Ramadan op 27 mei en zijn de dagen in Nederland alweer relatief lang. Aangezien je overdag niet mag eten of drinken is het niet mogelijk om precies het killerbodydieet te volgen. Je kan nu eenmaal niet even een snack of lunch nemen. Vandaar dat je in de avond en vroeg in de ochtend zoveel mogelijk macro’s uit je voeding zult moeten halen om de dagen goed door te komen. Je zal niet altijd even veel tijd/zin hebben om na een zware dag uitgebreid te gaan koken. Probeer indien mogelijk al veel maaltijden van tevoren klaar te maken. Hierdoor hoef je in de avond en ochtend minder werk te verzetten en wordt het gemakkelijker om je aan de gezonde voeding te houden. Het is van groot belang dat je niet te flauw voelt overdag. Mocht de voeding niet voldoende zijn dan is het verstandig allereerst de hoeveelheid groente in de gerechten te vergroten. Als ook deze toevoeging echt niet toereikend zijn kan je de porties in totaal iets vergroten. Het sporten tijdens de Ramadan is vrijwel onmogelijk aangezien je overdag ook geen water mag drinken. Uiteindelijk kan jij dit het beste bepalen. Wellicht ben je in staat om na zonsondergang toch nog een goede workout te volbrengen. Zorg er voornamelijk voor dat jij je houdt aan de gezonde voeding en voldoende binnen krijgt om het overdag goed vol te houden. Zorg er niet voor dat je het te ver doorzet en zeer flauw wordt gedurende de dag, want het kan al lastig genoeg zijn.

Wij hopen dat onze Killerbodies die meedoen aan de Ramadan deze goed volbrengen en genoeg energie kunnen halen uit de gerechten die wij in beide boeken hebben staan. Succes allemaal jullie kunnen het!

Wil jij extra hulp bij het creëren van jouw Killerbody? Voor maar eenmalig € 49,- kun je een jaar lang Faya haar online trainingsvideo’s bekijken! KLIK HIER! Elke maand komen er drie nieuwe video’s bij en je krijgt ook nog eens leuke cadeaubonnen en kortingen bij verschillende merken op het gebied van sport en voeding!

Details