fbpx

Draaien en eten in Turkije

//Draaien en eten in Turkije
Draaien en eten in Turkije

Project Description

Het leuke van mijn vak is dat je nog eens iets van de wereld ziet. Ik ben dit jaar twee keer geboekt in Turkije deze keer neem ik mijn vriendje mee en de volgende keer gaan mijn kids mee. In mijn rider staat nu standaard dat mijn hotel een gym moeten hebben. Als je ergens een week zit weet ik uit ervaring dat als je geen gym in je hotel hebt je niet gaat trainen. Omdat ik op dit moment vanwege mijn operatie (kan je alles over lezen in mijn vorige blogs) nog niet zo veel mag trainen doe ik vooral veel cardio deze dagen.

Ik wandel elke ochtend maximaal 40 minuten op een lege maag. Ook hier doe ik dat. Ik draai elke nacht tot een uur of 03.00 uur dus we staan zo tussen 11 en twaalf op. We besluiten lekker buiten te wandelen, het valt iets zwaarder als verwacht omdat het erg warm is en er vooral veel heuvels zijn. Op dag twee gaan we trainen in de gym. Ik mag geen gewichten optillen en ga voor het eerst wat kracht training met mijn benen doen zonder gewichten. Omdat ik geen gewichten gebruik doe ik veel herhalingen (4×25).

IMG_2359

Ik begin met uitstappen schuin naar achter, daarna hamstring curls met de swiss ball 4×25 herhalingen.

Vervolgens pak ik twee apparaten.

De hamstring curl en de leg extention beide ook 4×25 herhalingen.

Daarna loop ik nog 30 minuten helling 8 snelheid 6 op de loopband.

De dagen er na lopen we twee keer naar het centrum en terug. Daar doen we ongeveer een uur over. Alleen de terug weg heeft wel flinke heuvels dat voel ik wel.

Wat vooral moeilijk is in het buiteland is voeding. Zeker in dit soort landen werken ze met zo veel olie. Ik ben de afgelopen dagen al mijn eten aan het af deppen met servetjes. Daarnaast moet je natuurlijk de gezonde keuze maken op de menukaart en dat is ook in mijn geval niet altijd zo makkelijk. Ik heb nu een beetje het gevoel dat het nu even niet uit maakt omdat ik toch niet kan trainen. Zo dronk ik drie dagen lang shotjes vodka at ik ijs en dronk ik suikerdrankjes.

Dat is gevaarlijk want juist als je niet kan trainen moet je natuurlijk heel streng zijn met je voeding. Helaas heb ik daar nu een beetje moeite mee. Ik zie mijn lichaam veranderen. Mijn triceps zijn weg mijn rugspieren zijn bijna weg, mijn benen zijn ingezakt en mijn billen tja daar wil ik het niet eens over hebben.De onderwaterfoto geeft echt een vertekend beeld. Als je in het water staat liften je billen omhoog. Ik moet zeggen dat ik het liefst altijd zulke billen heb maar in real life zijn ze iets meer uitgezakt. Ik vind het wel een mooi doel om naar toe te streven.

IMG_2415

Voor dat ik geopereerd werd had ik heftige hoofdpijn klachten en last van mijn knie. Dus al met al train ik nu al acht weken niet zo als ik gewend ben en helaas zie je dat meteen. Gelukkig heb ik een doel. 7 September heb ik twee hele belangrijke shoots gepland en dan moet ik weer helemaal strak zijn. Over drie weken mag ik weer gewichten tillen en dan gaan we knallen en voor nu bouw ik het rustig op zonder gewichten.

Voeding’s tips op vakantie.

Laat alle zoete broodjes bij het ontbijt staan. Kies voor gekookte eieren, komkommer, tomaat en wat kip filet en fruit.

Eet veel vis en vlees laat de rijst, pasta’s en patat staan.

Neem als snack lekker wat fruit ’s middags in plaats van een ijsje of een nutella pannenkoek.

Als je weet dat je gaat drinken lees dan even het stuk over zuipen van Menno en neem iets minder calorieën overdag.

Kies ’s avonds voor vlees, kip of vis en laat altijd het brood staan wat ze vooraf serveren.

Succes!