fbpx

Eetdagboek 4 op naar de 16% vet

//Eetdagboek 4 op naar de 16% vet
Eetdagboek 4 op naar de 16% vet

Project Description

VOEDINGSDAGBOEK 4

Tijdens mijn proces om mijn vetpercentage te laten dalen van 21,5% naar 16% ben ik steeds opzoek naar nieuwe recepten en producten die mij daar mee ondersteunen, zonder dat mijn voeding een straf wordt. Ik houd zo van lekker eten maar vaak smaakt alles hetzelfde als je “clean” gaat eten. De afgelopen week is daar verandering in gekomen, ik kreeg namelijk van Tefal twee pannen opgestuurd die het mij mogelijk hebben gemaakt om vis, groenten, ei en vlees klaar te maken zonder daar vet voor te gebruiken. Nu is “VET” natuurlijk wel nodig in je voeding, alleen als ik dan mag kiezen kies ik toch liever voor het eigeel van een ei als voor de boter waar ik het ei in moet bakken. Of voor een room sausje bij de vis i.p.v. de boter waar je normaal gesproken de vis in moet bakken. Dit is mede door mijn nieuwe Tefal pannen deze week dus helemaal goed gekomen.

Ik begin altijd bij het uitrekenen van mijn macro’s. Weet je niet wat dat zijn of hoe dat moet kan je dit op de site allemaal terug vinden. Ik zit op 1350 calorieën per dag. 40% eiwitten 35% vetten en 25% carbs. Althans daar streef ik naar. Ik ben vaak wat over mijn carbs heen gegaan. Als dit gebeurt probeer ik de dag er na er zeker weer wat onder te zitten. Ik ben wel binnen de caloriebehoefte gebleven. Elke week heb ik een cheatday.

De afgelopen weken heb ik via de intermitting fasting manier gegeten, daar ben ik nu even mee gestopt. Ik merkte dat ik s‘morgens toch wat in m’n mijn mond begon te stoppen en vaak tot laat in de avond weer ging eten. Ik heb besloten vier weken te stoppen met IF en daarna weer te beginnen.

Vet meting 3 ik zit nu op 18%

image2-2

Maandag

Ik ontbijt met mijn zelf gemaakte proteïne pannenkoek. Omdat ik s ‘morgens altijd alle drie mijn macro’s binnen wil krijgen (vetten, carbs en eiwitten) bak ik hem in kokosvet in mijn nieuwe keramische pan. De keramische pan van Tefal heeft als pluspunten dat hij een knapperig bakresultaat geeft, een sterke vormvaste bodem heeft die kras vrij is en bovendien is de pan ook nog eens milieu vriendelijk. Laat ik voor eens in mijn leven ook eens de gebruiksaanwijzing van de pan opvolgen en wachten tot dat de rode thermo- spot helemaal rood is (de pan heeft dan de juiste baktemperatuur), voordat ik het kokosvet in de pan laat smelten. Belangrijk bij deze pannenkoek is dat je hem heel langzaam laat garen.

2015-11-19 08.53.13

13.00

Ik heb een bakje eten mee naar kantoor. Rijst met spinazie en gebakken Cherry tomaatjes. Ik drink als toetjes een proteïne shake

16.00

Ik heb trek en eet twee luchtige crackers met pindakaas

 

18.00

Vanavond heb ik de release van mijn shoot in Live After Football. Ik ben bang dat ik daar weer allemaal verleidingen moet weerstaan, dus ik wil goed eten hebben gegeten voordat ik vertrek. Ik bak een stukje zalm met wat zout, zonder olie of boter in de anti-aanbak pan van Tefal. Zalm is natuurlijk al heel vet van zichzelf en met deze pan heb je dus de mogelijkheid hem zonder vet te bakken. Zo kom je nooit over het maximale aantal vetten heen wat je nodig hebt. (Bereken hier het aantal vetten) Als de zalm klaar is haal ik hem uit de pan en gooi snel wat spinazie in de pan. Ik roer het door met wat verse knoflook en zout.

20.00

Live After Football
Er komen allemaal hapjes langs, tot drie keer aan toe gooi ik een bitterbal in mijn mond. Ik reken snel even de calorieën uit in mijn app en het valt nog wel mee. Ik ben nog niet over het aantal vetten heen. Over de hele avond drink ik water en drie cola light.

Dinsdag

Ik ben er achter gekomen dat er in brinta veel meer eiwitten zit als in havermout. Ik maak een beetje brinta met banaan en amandelmelk.

13:00 uur

Ik eet een maaltijdreep van ADKINS met de smaak chocolade brownie.

16:00 uur

Ik eet een handje vol pepernoten van de Body en Fit shop. Deze pepernoten zijn wel zonder toegevoegde suikers maar er zitten wel heel veel vetten in.

18:00 uur

Ik heb een Spaanse soep gemaakt van aardappel, wortel, kool en chorizoworst. Als alles samen heeft gekookt haal ik de worst er uit en pureer ik alles tot een soep, daarna voeg ik er verse spinazie aan toe. De worst snij ik in plakje en doe het door de soep. Ik eet de worst zelf niet. Voor morgen heb ik vast rundvlees gekookt. Dit doe ik altijd een dag van te voren zodat ik hem alleen nog maar een half uurtje in kruiden hoef te laten sudderen op de dag dat ik het ga eten.

19:00 uur

Ik eet wat proteïne balletjes van de Body en Fit shop als toetje.

Woensdag

S ‘morgens

Ik bak drie eieren waarvan twee hele en de overige  alleen het eiwit. Ik eet dit samen met een tomaatje.

2015-11-18 12.44.05

12.30

Shai is vroeg uit op woensdag dus dan eten we altijd met z’n tweeën. Ik heb kippendijen gebakken zonder vet in de anti-aanbak pan van Tefal en eet dit met wat witte rijst en spitskool. Basmati rijst is de witte rijst met de minste carbs en Pandan is de rijst met de meeste carbs. Check dus goed welke rijst er in jou schema past.

16.00

Ik heb trek en eet twee crackers met pindakaas.

18.00

Ik eet een klein beetje rundvlees met paksoi van de vorige dag en twee mandarijnen. Het is vandaag Sint-Maarten en ik deel proteïne pepernoten uit van de Body en Fit shop. Mijn vriendin vindt dit belachelijk en komt met een hele zak spek aan zetten en ja hoor voor ik weet heb ik zeker acht opgegeten. Ik geef de leftovers aan haar mee als ze de deur uit gaat.

Donderdag

Ik eet Brinta aangemaakt met geprakte banaan en water en twee gebakken eieren in kokosvet

13:00 uur

Ik eet twee lichtgewicht crackers met pindakaas.

16:00 uur

Ik eet een bakje bio yoghurt met wat honing en een proteïne shake.

19:00 uur

Ik heb rijst met snijboontjes en kip gemaakt. Ik eet twee eetlepels rijst.

Vrijdag

Ik maak een omelet van drie eieren (waarvan een heel ei en twee eieren alleen het eiwit). Ik eet dit samen met 20 gram huttenkaas en een tomaat.

13:00 uur

Ik eet twee lichtgewicht crackers met pindakaas en een proteïne shake.

16:00 uur

Ik ben vandaag aan het werk in de studio en heb mijn eigen bakje eten mee. In het bakje zit: witvis, witte rijst en spinazie. Ik drink in de studio twee koffie met melk.

19:00 uur

Ik heb hamburgers gemaakt van mager gehakt en eet het op een bruine botherham

2015-11-28 17.24.03

21:00 uur

Ik eet een zakje proteïneballetjes op de bank.

Zaterdag

Ik ontbijt met een proteïne shake waar ik wat Brinta aan toe heb gevoegd.

10:00 uur

Ik ben met Shai naar voetbal geweest en we eten samen gebakken eieren. Ik eet drie gebakken eieren zonder brood.

13:00 uur

Ik maak een tonijnsalade met tonijn, uitjes, stukjes augurk, azijn en wat citroen. Ik eet de salade op twee luchtige crackers en doe er twee gekookte eieren boven op.

18:00 uur

Ik maak kabeljauw (uit de oven) met citroen knoflook en wat zout. Ik eet de kabeljauw met sperziebonen en twee eetlepels rijst.

2015-11-16 16.29.57

Ik krijg ontzettende trek in suiker en eet een chocoladerijstwafel. Na de tijd eet ik nog een KitKat en een proteïne reep. S’nachts drink ik een cola ligt tijdens mijn werk.

Zondag

13:00 uur

Ik ontbijt met magere kwark. Ik eet bijna geen zuivel meer. Wel doe ik wat magere melk in de koffie. Ik ben half Antilliaans en donkere mensen kunnen vaak wat minder goed tegen lactose. Zelf merk ik dat mijn huid er wat papperig van gaat uitzien. Als ik een langere periode geen kwark eet, merk ik dat mijn huid egaler word. Als mijn vetpercentage over een paar weken onder de 18 is, wil ook een poosje geen melk meer in mijn koffie doen. Nu is dat nog niet nodig. Pas als ik bijna bij mijn resultaat ben, heeft het zin om zo diep te gaan.

 

16:00 uur

Er ligt een zak met Sint-Maarten snoep van Shai in huis en dat is echt klote. Ik denk er de hele tijd aan. Ik pak hem van de kast en haal er een mini Lion uit die ik op eet.

18:00 uur

Ik ga samen met mijn vriend uit eten. We bestellen een plate met vlees die bestaat uit: 300 gram Rib-Eye, spare ribs, garnalen en een maïskolf. Als toetje eet ik de helft van een proteïnereep.

Deze afgelopen week heb ik me helaas een paar keer laten gaan. Dit kwam ook mede door een emotionele gebeurtenis in deze week. Ik ben een emotionele eter. Toch wist ik binnen mijn calorie behoefte te blijven. Dit mede dankzij de anti-aanbak pan van Tefal. Je kan namelijk vis, vlees en eieren bakken zonder dat je daar vet voor nodig hebt. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld hummus met wortel als extra snack zonder over je maximale aantal vetten heen te gaan. Wat ik zelf ook super fijn vind aan de pannen is dat je met een stukje keukenpapier letterlijk in een handomdraai de pan schoon veegt. Ik ben altijd opzoek naar een makkelijke manier van koken en schoonmaken. Ik heb het erg druk en besteed mijn kostbare tijd liever aan het voorlezen van een sprookje aan Shai S ‘avonds dan het doen van de afwas.

Wil jij ook een anti-aanpak pan of een keramische pan van Tefal in jouw hebben? Vul dan de enquête in en maak kans op 1 van de 10 pannen (5x keramisch en 5x anti-aanpakpan).

De pannen zijn ook hier verkrijgbaar.

Wil je ook een fit en gezond lichaam maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Word dan nu lid van een van onze online programma’s. Je hebt al een programma vanaf 6 euro per maand  Klik hier om lid te worden.

Details

Categories: