fbpx

Eetdagboek deel 2: cutten

//Eetdagboek deel 2: cutten
Eetdagboek deel 2: cutten

Project Description

Na de drukke ADE week was het weer back on track. In het begin had ik nog niet door dat mijn slechte eet- en drinkgedrag van de afgelopen weken tot een hoger vetpercentage hadden geleid. Soms heb je even een reality check nodig van iemand anders. Afgelopen donderdag heeft Wesley van Staveren (online coach van MKBM) mijn vet opgemeten. Mijn vetpercentage was 24% en dat was toch wel even schrikken. Nu ben ik nooit zo van het opmeten van vet. Ik kijk liever in de spiegel en bepaal aan de hand daarvan of ik tevreden ben met het behaalde resultaat. Ik zat vorig jaar rond deze tijd op 18% en daar wil ik nu weer heen. Ik heb meteen de knop weer omgezet.

Speciaal voor jullie heb ik afgelopen week mijn eetdagboek bijgehouden. Dit blijf ik de aankomende periode doen, zodat jullie kunnen meekijken hoe ik mezelf uiteindelijk naar de 14% ga pushen. Ik heb het vaker geroepen “Ik drink even niet meer!”, maar ik heb besloten dit niet meer te doen. Ik ga vanaf nu gewoon knallen en over 12 weken bekijk ik mijn behaalde resultaat. In mijn onderstaande eetdagboek zie je vanaf donderdag (de dag van de vetmeting) dat ik de knop echt heb omgezet. Ik heb ervoor gekozen de ene dag wat meer te eten als de andere. De dagen dat ik hongerig naar bed ga, slaap ik wel heel licht en ben ik vroeg wakker.

Ik maak elke 3 weken een progressiefoto. Na deze 12 weken post ik alle foto’s tegelijk zodat jullie het behaalde resultaat in één overzicht kunnen zien.

Ik ga FIT het nieuwe jaar in!

Maandag  
Ik ga vanaf vandaag een calorietekort creëren.  Mijn normale caloriebehoefte is ongeveer 1400 calorieën.

07:00 uur
Zwarte koffie plus BCAA.

13:00 uur
Appel, griekse yoghurt en twee luchtige crackers met pindakaas. Ik weet niet waarom ik weer zo veel zin heb in zuivelproducten. Ik merk dat het weer is ingeslopen en dat ik elke dag kwark en yoghurt eet. Van melkproducten krijg ik een vadsige huid en cellulitis, maar ik vind nog even niet de kracht om er vanaf te blijven.

16:00 uur
Mijn dochter en haar vriendje staat in eens voor me neus en  zij heeft een geweldige punt Red Velvet cake meegenomen. Dit meen je toch niet! Irem hoe kan je dit nu doen? Voor ik er over na denk is hij op. Wel laat ik de witte suikerachtige substantie tussen de cake liggen. Ik reken uit hoeveel calorieën de cake bevat en besluit dat ik alleen nog wat kleins thuis mag hebben. Natuurlijk kan je op deze manier wel binnen je caloriebehoefte blijven, maar vergeet niet dat suikers ook voeding is dat aanzetten tot cellulite.

18:00 uur
Ik maak thuis een omelet met vijf eieren waarvan een heel ei en de rest alleen eiwit. Ik voeg er spinazie aan toe en bak het in cocosvet. Ik eet er ook nog een tomaat bij.

Dinsdag
Ik sport elke ochtend. Ik zal binnenkort een apart sportdagboek gaan bijhouden. Maar voor nu is dit even alleen mijn eetdagboek.

07:00 uur
Zwarte koffie plus BCAA.

13:00 uur
100 gram griekse volle yoghurt, 100 gram magere kwark, zoetstof en een stukje ananas.  Koffie met magere melk.

16:00 uur
100 gram kipfilet, een eetlepel hummus, 1 tomaat en 70 gram paling. De hummus ga ik vanaf nu zelf maken. De versie uit de supermarkt zit vol conserveringsmiddelen en dit vind ik geen aanrader.

Later eet ik nog een licht gewicht cracker met hummus en rivierkreeftjes.

Als ik thuis kom, kan ik mijn drang naar zoete trek niet meer aan en ik maak een vruchtenijsje. Ik neem daarvoor anderhalve bevroren banaan, een klein handje bevroren mango en wat bevroren blauwe bessen. Ik gooi het geheel in de blender samen met een eetlepel amandelmelk.

s’ Avonds eet ik een tartaartje met wat komkommer.

Ik moet s’ nachts draaien en krijg heel veel honger maar ik geef er niet aan toe. Wel drink ik een cola light in de club.

Fajah Lourens, Mykillerbodymotivation

Woensdag
Vandaag ben ik te moe om te trainen. Ik moet naar Groningen voor de opnamen van Stuk TV. Ik neem een koffie en vertrek.

Als ik om 12:30 uur aankom, zie ik allemaal snoep liggen. Ik twijfel de hele tijd maar doe het uiteindelijk niet. Wel eet ik een bakje aardbeien voor driekwart leeg en eet ik een plak roombrie. Verder liggen er broodjes kip en kaas die laat ik voor wat het is. Wel eet ik alle kipfiletplakjes die er staan uitgestald op.

Na afloop rij ik naar Apeldoorn waar ik mijn moeder en zoontje ophaal. Mijn moeder stuurt me onderweg een berichtje of ik wat heb gegeten. Ik vraag of ze wat voor me kan bewaren. Als ik aan kom staat er een stuk appeltaart en een roomboter croissant voor me klaar. Mam, nee dit meen je niet! Waar is het gezonde eten wat ze hier altijd hebben op de Ashram? Dan verschijnt er een kommetje zelf gemaakt hummus en pompoensoep. Ik eet ze allebei op. De appeltaart blijft mij roepen vanuit de keuken en voor ik het weet is hij op.

We staan twee uur in de file. Ik heb dus geruime tijd na kunnen denken over de verkeerde keuzes die ik de afgelopen tijd steeds maak betreft mijn voeding. Hoe komt dat?

Ik weet het wel. Ik bereid me slecht voor. Ik neem geen eigen eten meer mee. Ja, dan gaat het gewoon mis. Ik weet dat dit het probleem is en besluit nu echt weer mijn eten voor te bereiden.

Thuis drink ik wat thee en eet ik wat plakjes kipfilet en ga slapen.

Stuk TV, Fajah Lourens, Mykillerbodymotivation

Donderdag
07:00 uur
Zwarte koffie plus BCAA.

Ik fiets naar kantoor daar aangekomen zit Wesley daar met zijn huidplooimeter. Kom maar op! 24%, wow dat is echt confronterend! Het vet zit voornamelijk bij mijn triceps.  De zogenaamde kipfilets genoemd. Faj, wat happend? Dit vraagt Wes zich af.  Je zat zo goed in je vel. Ik realiseerde me dat het de drukte, slechte voorbereiding  en de melkproducten zijn die hiervoor hebben gezorgd.

13:00 uur
Ik eet paling, sla, komkommer en tomaat.

Ik heb afgesproken elke donderdag te gaan meten als stok achter de deur.

16:00 uur
Ik eet een bakje met gegrilde groenten en 100 gram kip.

18.00 uur
Ik ben samen met Shai en die is dol op garnalen. Ik maak garnalen met volkoren pasta en brocoli. Ik zelf eet de pasta niet. Ik bak alles in cocosvet.

Ik bak samen met Shai vandaag proteïne koekjes van Body en fit.

’s avonds neem ik een caseïne eiwitshake en een koekje.

Vrijdag
07:00 uur
Zwarte koffie plus BCAA.

12:30 uur
Ik ga vandaag naar de film met Shai en daar zijn veel verleidingen. Ik eet vandaag iets eerder vanwege de film.  Ik eet volkorenpasta met broccoli van gisteravond en omdat alle garnalen er uit zijn gegeten gooi ik er een blikje tonijn in. We hebben haast dus ik eet het in de auto onderweg naar de bioscoop. Tijdens de film neem ik een koffie met melk en een proteïne koekje. Shai vindt ze heerlijk en heeft er drie meegenomen naar de film. Hij mag van mij wel een Fristi.

Na de film breng ik Shai naar zijn vader. Ik moet draaien voor een Nike event.  Het is een event ter viering van de nieuwe training van Dafne in de trainingsapp. Ik verzorg de beats tijdens deze training. Ik heb een doosje aardbeien mee en eet wat kipfilet.

17:00 uur
Ik eet een tartaartje van de grill met komkommer en wat truffel mayonaise.

Later eet ik een proteïnereep en wat aardbeien.

Zaterdag
13:00 uur
Ik eet een omelet van drie eieren, waarvan een heel ei en de rest eiwit.  Daarnaast wat kipfilet.

16:00 uur
Ik heb vandaag een verjaardag dus ik zorg ervoor dat ik goed vol zit voordat ik erheen ga. Ik gril broccoli in de gril en bak 200 gram kabeljauwfilet in de spray van body en fit (als jullie lid worden krijgen jullie ook startpakket). Ik gooi er wat cashewnoten en sambal bij en neem als toetje een proteïne shake. Aangekomen op de verjaardag lukt het me goed om alles te weerstaan. Zelfs de midgen taart! Wel neem ik een koffie met melk en een suikerklontje omdat ze geen zoetjes heeft.

19:00 uur
Ik ga even langs Gijs met een bakje eten wat ik heb meegenomen van de verjaardag. Ik durf geen taart mee te nemen. Bij Gijs drink ik nog twee koffie en dan ga ik naar huis. Ik ben vandaag vrij en besluit niet met hem mee te gaan. Ik wil me focussen op mijn trainingen en als ik dan een keer vrij ben, wil ik wel op tijd naar bed.

Thuis werk ik nog wat aan mijn muziek en zit ik nog even op de bank met Irem. Ik drink een kopje thee en ga naar bed.

Zondag
Ik heb heel slecht geslapen. Om vier uur was ik nog wakker en daarom heb ik geen puf om te trainen. Ik ga toch even naar de sportschool om te steppen. Eenmaal daar step ik  20 minuten op 105.

13:00 uur
Gehaktbal (gemaakt van tartaar) met wat sla en zuurkool en ananas.

16:00  uur
Amandelmelk met een halve banaan en wat aardbeien.

Tussendoor een licht gewicht cracker met pindakaas, een proteïne reep en een gekookt eitje. Ik eet nog twee kleine dadels als toetje.

Vanavond moet ik draaien in de kuip. Ik drink water en eet heel veel kauwgom. Ik merk dat ik veel kauwgom eet als ik aan het cutten ben. Thuis aangekomen is het 22:00 uur en heeft Gijs sashimi voor me gehaald. Eigenlijk wil ik na 20:00 uur niets meer eten, in verband met het IF wat ik doe,  maar dit kan ik niet weerstaan.

Wil je ook een fit en gezond lichaam maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Word dan nu lid van mijn online-trainingen. Elke maand komen er nieuwe trainingen online die je makkelijk kan volgen voor maar 6 euro per maand. Klik hier om lid te worden.