fbpx

GAST FOODBLOG: easy peasy eiwitten-taart met aardbeien

//GAST FOODBLOG: easy peasy eiwitten-taart met aardbeien
GAST FOODBLOG: easy peasy eiwitten-taart met aardbeien

Project Description

Deze heerlijke, makkelijk te maken taart is een echte eiwitbom. Dus perfect als aanvulling op je dagelijkse hoeveelheid eiwitten, spierherstel en ter voorkoming van spierafbraak. Zo hoef je dus niet per se te sporten om te kunnen genieten van deze gezonde taart! Even voor de sporters onder ons; voor optimale spiergroei heb je 1.6 -2.2 gr. eiwit per kg. lichaamsgewicht nodig.
Door de juiste voedingsmiddelen is deze taart ook nog eens op ieder moment, ja je leest het goed, op ieder moment van de dag te eten! Zie je het al voor je, met gebaksbordje naar bed?

Dit is wat je nodig hebt voor deze heerlijke proteïne taart:
500 gr. magere kwark
3 scheppen (30 gr. per schep) MKBM Whey Complete Cocos
Aardbeien (ik gebruikte 30 kleintjes)
3 eetlepels geraspte kokos
3 eetlepels tarwemeel
4 eieren
1 mengkom
1 ingevette taartvorm
1 mixer met deeghaken
Voor de zoetekauwen onder ons: Agavesiroop

De taartvulling
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Was de aardbeien en snijdt ze door de helft.
Mix de magere kwark met de eieren in de mengkom tot een luchtig mengsel. Voeg er tarwemeel aan toe en mix dit door elkaar. Doe dit daarna ook met de MKBM Whey Cocos. Spatel nu de geraspte cocos en de aardbeien er doorheen. Wil je hem wat zoeter? Voeg dan nu wat agavesiroop toe.

De taartbodem
Neem een pak speculaas cake. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een paar eetlepels van het gemaakte beslag als bodem voor de taart in de ingevette taartvorm. Laat dit 15 minuten in de oven staan en daarna afkoelen. Spatel de vulling op de speculaasbodem. Zet de gehele taart nu 40 minuten in de oven. Laat hem daarna afkoelen…. En…lekker gaan genieten!

Heb je veel tijd en houd je niet van speculaas? Kies dan voor een andere variant als bodem. Gebruik 20 gewelde dadels, 20 gr. havermout en 3-6 eetlepels water. Mix dit door elkaar tot een plakkerig geheel en leg het op de bodem van de taartvorm. 15 min. in de oven. Bon appetit!

Ik ben Elvira Hoksbergen. Naast dat ik mij dagelijks bezighoud met gezonde voeding en creatieve gerechten, motiveer en inspireer ik mensen door middel van healthy food en fitness posts op social media. Heb je vragen aan mij? Stel ze gerust dmv een DM op mijn Instagram

Details

Categories: