fbpx

En nu is het klaar!

//En nu is het klaar!
En nu is het klaar!

Project Description

A woman who cuts her hair is about to change her life -Coco Chanel

Misschien is het jullie al wel opgevallen, dat mijn haar eraf is. Van een bos krullen naar, ja geen bos krullen meer. Een tijd geleden heb ik hier al een blog over geschreven. Een paar maanden terug is mijn haar afgebroken, omdat ik het de afgelopen jaren zoveel had laten verven. Een week voordat ik mijn haar weer liet kleuren, had ik een fotoshoot waar ze mijn haar in een afro-coupe hadden gestyled. Dat ging ook niet zonder slag of stoot, eerst de kleine krul erin tangen om vervolgens weer glad te tangen naar stijl haar voor de volgende foto’s. Het is natuurlijk geen rocket science om te weten dat dit niet bevorderlijk is voor je haar.

IMG_1500

Als je net als ik, zo vaak verft of laten stylen dan is goede verzorging van je haar heel belangrijk. Ik ben daar zelf ook altijd wel een beetje laks in geweest, dus al mijn haar brak gewoon af.

Wanneer zoiets gebeurd ga je op zoek naar andere opties om je in ieder geval goed te voelen met je haar. Dus heb ik gekozen voor een wave. Een wave, waar je eigen haar wordt ingevlochten en het “nep” haar erop wordt “gewaven”. Elke vijf weken laat je het er weer uithalen en weer erin zetten. Ik merkte iedere keer dat er steeds meer haar uitviel, en afgelopen week was de druppel. Er was zoveel uitgevallen dat er eigenlijk geen lange plukken meer waren. Ik had er geen vertrouwen meer in dat op deze manier mijn haar gezond en goed terug zou groeien.

Dus nam ik een heel moeilijk besluit; Ik laat het helemaal afknippen.

De mensen die mij volgen op snapchat konden zien dat dit gepaard ging met heel veel tranen. Natuurlijk zit beauty aan de binnenkant en is je kapsel niet iets wat jou, jou maakt. Maar laten we even eerlijk zijn, we willen er allemaal mooi uit zien en dat geeft ons ook (nog) meer zelfvertrouwen.

Nu een aantal dagen verder kan ik wel zeggen; dit voelt toch als een nieuw begin. Het lijkt wel symbolisch, het dode haar af laten knippen om het gezonde haar te behouden. Het voelt ook echt als een nieuwe start, ik ben momenteel een nieuwe fase van mijn leven aan het ingaan, er zijn hele leuke en spannende dingen die gaan gebeuren en dit past er eigenlijk wel bij.

Dus ik ga mijn korte coupe met trots rocken en af en toe een beetje valsspelen met een mooie pruik!

image1-10

Liefs,

Faya

Wil jij je ook van binnen en buiten goed voelen? Meld je dan hier aan voor onze trainingsprogramma’s en laat mij je helpen met jouw killerbody!