fbpx

Door dit te eten wordt jouw vetverbranding gestimuleerd!

/, MKBM Lifestyle/Door dit te eten wordt jouw vetverbranding gestimuleerd!
Door dit te eten wordt jouw vetverbranding gestimuleerd!

Project Description

Zowel in het Killerbody dieet boek als in de maatprogramma’s die wij opstellen komen een aantal etenswaren vaak terug! Deze lekkere etenswaren kan je veelvuldig eten en het helpt ook nog eens om juist af te vallen! Volgens ons bestaan er weinig mooiere combinaties dan deze wanneer het aan komt op gezonde voeding. Graag lichten wij even toe waarom de volgende vijf etenswaren vaak terugkomen in de voedingsschema’s.

Broccoli

Allereest broccoli, ook wel de koning onder alle groenten genoemd. Deze groente is zeer goed voor je lichaam door alles wat het bevat. Zo zit er onder andere een enorme hoeveelheid aan vitaminen en mineralen in. Naast alle goede voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft stimuleert broccoli het metabolisme. Dit wil zeggen dat je lichaam voedingsstoffen sneller omzet in energie. Je lichaam slaat hierdoor minder snel de calorieën als vetreserves op. Naast dit grote voordeel heeft broccoli nog meer nuttige voordelen:

  • Preventief karakter tegen vormen van kanker
  • Gaat oxidatie tegen
  • Langer verzadigd gevoel
  • Beperkt cellulite vorming door alfa-lipoïnezuur

Het alfa-lipoïnezuur zorgt er namelijk voor dat het collageen niet uithardt, dit is een van de redenen dat cellulite normaal gesproken kan ontstaan. Aangeraden wordt om zowel de roosjes als de stronken te eten. Kook of stoom de broccoli niet langer dan 5 minuten aangezien het anders veel van zijn waardevolle eigenschappen verliest.

Kokos vet

Over kokos vet wordt wel eens verkondigt dat dit niet goed zou zijn voor je gezondheid vanwege het grote percentage verzadigde vetten. Lang niet alle verzadigde vetten zijn echter even slecht voor je gezondheid in tegenstelling tot bijvoorbeeld de transvetten. Kokos vet bestaat voor ongeveer de helft uit laurinezuur, wat een positief effect heeft op je cholesterol. Zo is kokos vet een van die verzadigde vetten die je lichaam juist goed kan gebruiken om te functioneren.  Het bakken met kokos vet is juist een goede optie, want deze verliest zelfs bij relatief hoge temperaturen zijn voedingswaarde niet. Kokos vet zorgt er onder meer voor dat je snel energie krijgt om te functioneren, het niet wordt opgeslagen als vet en andere voedingsstoffen zoals sommige vitaminen en mineralen opgenomen kunnen worden. Met al deze voordelen is kokos vet een uitstekende keuze om mee te bakken.

Grapefruit

De meeste soorten fruit staan vaak al in een positief daglicht, maar de grapefruit verdient net even dat beetje extra aandacht. Net als vele andere soorten fruit bevat het veel vitaminen. Naast deze gezonde vitaminen zit de grapefruit ook vol met goede antioxidanten en vezels. Al deze stoffen dragen bij aan een verbetering van je spijsvertering. Het allermooiste stofje in de grapefruit is misschien nog wel Naringenine. Deze stof geeft de bittere smaak aan grapefruit, maar zorgt ook voor een snellere verbranding van de vetmoleculen. Je stofwisseling gaat omhoog en hierdoor verlies je gemakkelijker gewicht. Deze positieve eigenschappen van grapefruit kan je verkrijgen door de grapefruit zelf te eten of door het in de vorm van een sapje te drinken. Wanneer je de grapefruit zelf eet zal dit een positievere werking hebben dan wanneer je het als een sapje tot je neemt. Let er wel op dat wanneer je liever de sap variant neemt het echt versgeperste sap is. In veel verpakkingen zitten anders toegevoegde suikers wat ervoor zorgt dat het geen gezonde optie meer is.

Zoete Aardappel

De zoete aardappel kan je op veel manieren bereiden en toepassen in allerlei gerechten. Je kan ze gewoon koken, maar ook frietjes van maken of een geplofte zoete aardappel is ook een aanrader! Naast het feit dat ze erg smakelijk zijn heeft de zoete aardappel een aantal voordelen, die wij allen moeten benutten. Het is een grote bron aan vezels die goed zijn voor je darmen en de stoelgang bevorderen. Deze vezels bestaan uit zeer weinig calorieën, maar zorgen er wel voor dat je langer een verzadigd gevoel ervaart. Aanwezige koolhydraten in de zoete aardappel zijn complexe koolhydraten die langzamer worden afgebroken en hierdoor over een langere tijd energie aan het lichaam leveren. Door het langer ervaren van een verzadigd gevoel en de aanwezigheid van genoeg energie neig je minder snel weer naar eten. Dit is een uitwerking die iedereen tijdens het afvallen als zeer welkom ervaart. Naast deze fijne vezels zit de zoete aardappel ook nog eens boordevol gunstige vitaminen, mineralen en antioxidanten. Deze laatst genoemde antioxidanten kunnen het afvallen ook nog een handje helpen. Zij stimuleren namelijk het afbreken van vet in de lichaamscellen. Genoeg redenen om te genieten van een lekkere maaltijd waarbij je ook nog eens wordt geholpen!

Ananas

De exotische ananas mag niet in dit lijstje van gezonde etenswaren ontbreken. Deze fruit zit vol met een enorme hoeveelheid vitamine C en bevat nauwelijks calorieën. Ananas is een fruit die een geweldige toevoeging vormt in veel gerechten, maar ook heerlijk is om gewoon los te eten. Naast vitamine C zijn er nog veel meer vitaminen en mineralen terug te vinden in deze fruit. De aanwezige antioxidanten beschermen het lichaam tegen een tal van aandoeningen die veroorzaakt worden door vrije radicalen. Net als bij de voorgaande etenswaren zorgen de aanwezige vezels in een ananas voor een gezonde spijsvertering en een langer verzadigd gevoel. Naast al deze gezonde voedingsstoffen brengt de ananas nog een aantal andere voordelen:

  • Gezonde spijsvertering
  • Verhoogt je natuurlijke weerstand
  • Afvallen wordt bevordert door het enzym bromeline

Het metabolisme wordt gestimuleerd door het eten van een ananas wat ervoor zorgt dat je stofwisseling dus sneller gaat werken. Hierdoor worden de calorieën sneller verbrandt en verkrijg je hier meer energie uit. Aangezien de ananas nauwelijks calorieën bevat is het al helemaal een fijne wisselwerking. Ga nu niet direct een overdosis aan ananas consumeren, want er zit wel fructose (suiker) in. Deze zijn in te grote mate niet gunstig voor het lichaam. Geniet dus heerlijk van deze fruit, maar doe het net als met alles wel met mate.

Wil jij jouw eigen voedingsschema kunnen maken? In Killerbody 2 Receptenboek leer je alles over jouw caloriebehoefte en lichaamstype! Bestel hem hier en betaal geen verzendkosten. 

Details