Gastblog: kerstkoekjes met eiwitten

//Gastblog: kerstkoekjes met eiwitten
Gastblog: kerstkoekjes met eiwitten

Project Description

KERST! Is het al zover? Nee, maar als ik naar de mensen om mij heen kijk voelt het al wel zo. Iedereen is druk in de weer met de voorbereidingen en dat levert soms nog wel eens wat stress op. Nu ben ik iemand die met een klein gemak, groots uit wilt pakken en dat is mij met mijn super lekkere kerstkoekjes toch weer gelukt! Dus wil jij tijdens kerst even snel iets super lekkers en makkelijk op tafel toveren? (het is echt net een sneeuwvlokje voor bij de koffie of thee!) En dan ook nog even wat extra eiwitten met de WHEY 100% Complete van MKBM meepakken? Dit ideale recept deel ik graag met jou!

Ingrediënten voor 20 stuks:

1 schep (30 gr.) Whey 100% Complete MKBM
2 eieren (gebruik hier alleen het eiwit van)
100 gr. kokos

25-50 gram suiker (optioneel)
1 drupje citroensap
Snuf zout

Glamour mix om te versieren (te vinden bij de taartafdeling in de supermarkt)

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Klop de eiwitten met een drupje citroensap en een snufje zout luchtig met een mixer in een schone beslagkom. (anders gaat het kleven)

Na ongeveer 5 minuten mixen zie je dat er een soort pieken ontstaan in het beslag. Dit is het moment dat je er de Whey van MKBM  (en eventueel de suiker) doorheen doet. Doe dit niet in een keer maar in kleine beetjes en blijf ondertussen gewoon doormixen.

Ga door totdat het eiwit zo stijf is, dat je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwit er niet uit loopt. Is dat je gelukt? Dan wordt het nu tijd om de kokos er doorheen te spatelen.

Pak daarna twee lepels om daarmee het beslag uit de beslagkom in mooie hoopjes op het bakpapier te leggen.

Bak de koekjes in ongeveer 13 minuten af op 175 graden.

Laat ze nu nog even afkoelen en besprenkel ze met de glamour mix. Eetsmakelijk!

 

Ik ben Elvira Hoksbergen. Naast dat ik mij dagelijks bezighoud met gezonde voeding en creatieve gerechten, motiveer en inspireer ik mensen door middel van healthy food en fitness posts op social media. Heb je vragen aan mij? Stel ze gerust dmv een DM op mijn Instagram

Details

Categories: