fbpx

Help en hulp op reis

//Help en hulp op reis
Help en hulp op reis

Project Description

Help en hulp op reis!

Wanneer je in je eigen routines, met je eigen producten in je eigen keuken en omgeving bent is het soms gemakkelijker om controle te hebben op je voeding en training. Maar wat te doen als je op vakantie gaat? Of je moet op zakenreis? Hoe kan je dan ervoor zorgen dat je wel kan genieten, maar dat dit niet ten koste zal gaan van jouw gewenste resultaten? Ik zal jullie tips en tricks meegeven wat je kan doen wanneer je op reis bent, zonder dat dit je plezier bederft of je verplichtingen in de weg staat!

Tips:

 1. Wees voorbereid

Zorg ervoor dat je je mentaal al voorbereidt op het feit dat je voor verleidingen komt te staan. Wanneer je dit namelijk doet, zal het verassingseffect een minder grote invloed hebben op de keuze die jij gaat maken! Denk bijvoorbeeld aan een ontbijtbuffet in een hotel: daar staan een hoop lekkernijen die jouw naam roepen. Maak bijvoorbeeld de afspraak met jezelf om er alleen eentje te nemen, of juist helemaal geen één.

 1. Maak een keuze

Tuurlijk nemen we op reis wel producten die we normaal gesproken niet zouden nemen, maar mijn tip is om hier wel een keuze in te maken. Wanneer je een croissantje bij het ontbijt neemt, neem dan geen toetje bij het avondeten (of andersom natuurlijkJ). Dit zorgt namelijk ervoor dat je niet helemaal buiten je boekje gaat, maar wel kan genieten!

 1. Doelen voor ogen houden

Vakantie is leuk en reisjes vaak ook, maar vergeet niet dat je ook weer terugkomt. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar zorg ervoor dat je goed voor ogen houdt dat er een moment gaat komen dat je weer in jou ‘normale’ omgeving zit. Want wanneer je terugkomt en je totaal buiten je boekje bent gegaan qua eten en drinken, kan je een ongelofelijk schuldgevoel krijgen of kan zelfs de moed in je schoenen zakken om weer door te gaan. Denk hier dus aan voordat je een extra toetje neemt!

 1. Beweeg voldoende

Laat je reisjes niet ten koste gaan van je beweging. Een gym is vaak te vinden, maar ook zonder gym kan je nog aan je portie beweging komen. Denk bijvoorbeeld aan een stevige wandeling/ hardlopen/zwemmen of een leuke bodyweight workout in je hotelkamer!

 1. Drink genoeg water

Ook op reis is het net zo belangrijk voldoende te drinken. Ook dit zorgt er overigens voor dat je dorst niet verward met honger, wanneer je op reis bent!

 1. Genieten

Af en toe kan het heerlijk zijn om je even te laten bedienen en uit de routines te zijn van het dagelijkse leven. Geniet hiervan en wees niet te streng voor jezelf! Eén slechte maaltijd maakt je niet gelijk dik!

Tricks:

Wat kan je gemakkelijk meenemen of verkrijgen in het buitenland? Soms kan het wel lekker zijn wanneer je bepaalde producten/maaltijden achter de hand hebt, zodat je altijd een keuze hebt! Want als je alleen maar de mogelijkheid hebt om junkfood te eten, is een bak kwark met vers fruit geen verkeerde luxe! Ik zal jullie top 3 geven van producten die je makkelijk mee op reis kunt nemen, maar ook producten die je vaak wel in het buitenland kunt verkrijgen:

Mee te nemen:

 1. Rijstwafels

Rijstwafels zijn lekker licht in gewicht en goed houdbaar!

 1. Havermout

Ook havermout kan je in portiezakjes doen en meenemen! Heerlijk als ontbijtje of tussendoortje met melk/kwark/ yoghurt/water/fruit!

 1. Eiwitrepen

Om een tekort aan eiwitten te voorkomen of als gemakkelijke snack tussendoor zijn eiwitrepen ideaal! Ook nog eens goed houdbaar en super makkelijk mee te nemen!

Vaak te verkrijgen:

 1. Kip of kalkoenfilet

Vaak zijn plakjes of stukjes kip/kalkoenfilet gemakkelijk in de buitenlandse supermarkten te vinden! Ook hiermee kan je een eiwittekort voorkomen of een lekkere maaltijd mee maken (denk aan een lekkere rauwkost salade/ of lekker op een rijstwafel)

 1. Kwark of yoghurt

Super als ontbijt/tussendoortje/toetje! Je kan er altijd een beetje muesli/granola/ havermout/ fruit doorheen doen.

 1. Rauwkost/ Fruit

Ook op reis is het belangrijk dat je voldoende groenten en fruit binnenkrijgt. Een extra portie rauwkost is daarom geen overbodige luxe en in ieder land wel te verkijgen.

Details

Categories: