fbpx

Hoe kan ik snel mijn eten bereiden?

//Hoe kan ik snel mijn eten bereiden?
Hoe kan ik snel mijn eten bereiden?

Project Description

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hoe kan ik snel mijn eten bereiden?

Wanneer je snel je eten wilt bereiden is het belangrijk om te weten wat je wilt gaan maken. Hier komt een goede voorbereiding bij kijken. Het is daarom verstandig een plan te maken, want een goed plan met een goede voorbereiding is namelijk al het halve werk!

De grootste uitdaging om resultaten te behalen ligt, bij veel mensen, vaak bij de voeding. Tijd vrijmaken om te sporten en trainen lukt nog wel, maar koken en je eten voorbereiden schiet er al snel bij in. Dat is eeuwig zonde, want voeding heeft een grote impact op je uiteindelijke resultaat. Daarom hier mijn tips en tricks om zo snel mogelijk maaltijden te kunnen bereiden!

Hoe te beginnen?
Stap 1: Planning

 1. Wanneer kan je boodschappen doen?

Het klinkt misschien heel erg logisch, maar dit is vaak al de eerste ‘valkuil’ van de voorbereiding: boodschappen in huis hebben. Wanneer je niet de producten in huis hebt kan je ook geen maaltijden voorbereiden. Dus begin eerst te plannen wanneer je boodschappen kunt gaan doen.

 1. Wanneer kan je je eten voorbereiden?

Stap twee is het inplannen van de tijd om te koken. Wanneer je weinig tijd hebt, is het van belang om je maaltijden zo simpel mogelijk te houden. Maar zorg wel dat je de tijd om te koken wel inplant!

Stap 2: Dagindeling

Je lichaam heeft bepaalde behoeftes, ook in de vorm van voeding. Hoe je dit verdeelt over een dag is voornamelijk een persoonlijke voorkeur. De mythe dat we elke 2,5 á 3 uur moeten eten om onze stofwisseling hoog te houden kan echt in de ijskast. Maar bedenk je wel hoeveel maaltijden je op een dag zou willen en kunnen eten.

Stap 3: Producten en bereiding

Okay, nu heb je gepland wanneer je je boodschappen gaat doen en hoeveel maaltijden je wilt gaan maken. Dan komt hier mijn top 6 van producten met een bereidingstijd van maar 1 min of minder!

 1. Gerookte/ gegrilde kip, gerookte/gegrilde kalkoen, gerookte zalm.
 2. Fetakaas en geitenkaas.
 3. Kwark en yoghurt.
 4. Kikkererwten, linzen en bonen.
 5. Wraps en brood.
 6. Noten en zaden.
 7. Rauwe groenten en fruit.

Daarnaast zijn er ook producten die je gemakkelijk in een grote hoeveelheid kunt maken en goed te bewaren zijn voor meerdere dag. Hier mijn top 4:

 1. Rijst en pasta.
 2. Quinoa, bulgur, farro en spelt.
 3. Biefstuk en gehakt.
 4. Gestoomde groenten.

Wel geef ik jullie graag mijn 10 afraders aan mee:

 1. Mozzarella: Geeft vocht af wanneer deze in een bakje zit, waardoor je hele maaltijd net iets te waterig wordt.
 2. Ei: De geur van ei is net zoals bij broccoli niet erg smakelijk.
 3. Gebakken kip: Deze kan nadat het gebakken is, in de koelkast heeft gezeten en koud wordt gegeten heel erg taai zijn.
 4. Witvis: De geur en smaak van vis gaan in alle producten van het bakje zitten, waardoor de andere smaken teniet worden gedaan. Zonde!
 5. Geen rauwe vis: Vanuit voedsel veiligheids- voorschriften is het niet verantwoord om rauwe vis mee te nemen in een bakje die niet de gehele dag gekoeld is.
 6. Tomaatjes alleen in zijn geheel (zoals kleine cherrytomaatjes), anders loopt al het vocht door je hele maaltijd.
 7. Broccoli: De geur die uit je bakje komt is niet heel smakelijk (voor jezelf niet en voor andere niet).
 8. Gegrilde groentes (courgette/aubergine): Zo lekker knapperig als dat ze uit de pan komen, zo papperig als dat ze in je bakje worden.
 9. Gewokte spinazie: Dat wordt een natte kliederboel.
 10. Geen rijstwafels: Deze worden heel erg papperig in een bakje.

En dan nu het echte werk!

Zorg dat je (tupperware) bakjes in huis hebt, die goed afsluitbaar zijn en leg deze klaar.

veel bakjes

 1. Orden de producten op basis van bereidingstijd (eerst de producten met een lange bereidingstijd aflopend naar producten met een korte bereidingstijd).
 2. Werk de producten af op jouw voorgeselecteerde volgorde.
 3. Verdeel de producten over de gewenste bakjes.

Heel veel succes en kookplezier!

Liefs,

Hannah

Wil je ook een fit en gezond lichaam maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Word dan nu lid van een van onze online programma’s.

Al bezig met je dieet, maar opzoek naar een extra hulpje dan raden wij je ons super duo TwinSlim supplement aan. Dit supplement bestaat uit twee potjes waarvan de ene je eetlust stopt en de ander de vetverbranding bevorderd.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]