fbpx

Hoe ik mijn motivatie terug kreeg

/Hoe ik mijn motivatie terug kreeg
Hoe ik mijn motivatie terug kreeg

Project Description

Wat eet ik

Zoals ik al eerder aangaf ben ik weer op de goede weg, ja ook ik heb last van terugvallen. Ik ben de afgelopen drie jaar heel strikt geweest maar na het overlijden van Elfin op 22 juli was het af en aan van vreetbuien en alcohol. Door de verbouwing had ik steeds geen tijd om te trainen en wat ik merk is dat als je niet traint je vaak ook geen zin meer hebt om goed op je voeding te letten. Dit is natuurlijk dubbel zo stom omdat je juist als je niet traint er extra op zou moeten letten.

Ik ben nu weer op de goede weg. Hoe heb ik mezelf weer gemotiveerd?

Ik heb om te beginnen de lat niet zo hoog gelegd. Ik had natuurlijk een paar maanden weinig getraind als je dan denkt aan zware squats en walking lunches met 16 kilo per hand blijf je liever in je bed liggen. Ik werd helemaal onrustig als ik dacht aan mijn zware benen trainingen. Toen de verbouwing zo goed als voor voorbij was en we over waren en ik dus mijn vaste tijd van 07.00 weer beschikbaar had om te trainen verzon ik allemaal smoesjes in mijn hoofd om niet te gaan.
Het is hier te donker langs de weg om m’n ochtend cardio te doen, ik ben moe, misschien is dit van de verhuizing en heeft mijn lichaam slaap nodig. Ik moet misschien eerst weer mijn voeding onder controle krijgen en dan pas weer gaan trainen. Noem het maar op en zo was er weer een week voorbij. Toen kwam het moment dat ik weer met Berry de Mey had afgesproken om te gaan trainen. Ik zal je vertellen ik heb alle smoezen van de wereld bedacht maar ik kon ze niet uitspreken. Ik moest er aan geloven. Jezus wat was die training een tegenvaller. Ik had zelf al ontdekt dat ik niet meer kon opdrukken en deze dag kwam ik erachter dat ik al m’n kracht met squaten ook kwijt was. De 20 kilo plus stang voelde als 80 kilo en ik was maar aan het klagen als een klein meisje dat ik het niet kon. Ik ging nog net niet huilen.

De volgende dag kwam Gwen naar me toe en fluisterde in m’n oor: ‘Faj ik zie nu wel dat je bent aangekomen.’ Ja Gwen dat zie ik zelf ook kibbelde ik terug. Dit is nu twee weken geleden. Ik heb vanaf dat moment het roer weer om gegooid nu ongeveer anderhalve week en ik merk dat ik langzaam de smaak weer te pakken krijg.

HOE KRIJG IK MIJN MOTIVATIE TERUG

Ik leg de lat niet te hoog en ben begonnen met de apparaten i.p.v. met losse gewichten te trainen. Dit is een stuk makkelijker en voor het begin prima
Ik heb Berry voorlopig on hold gezet tot dat ik weer op niveau kan trainen. Zo raak ik tijdens mijn training niet gefrustreerd. Als je gefrustreerd raakt is de kans heel groot dat je weer naar snoep grijpt.
Bereid je voeding voor, als je dit niet doet is de kans heel groot dat je iets eet wat niet in je schema past en wanneer je daar een keer de mist mee ingaat krijg je gemakkelijk de volgende gedachten: nu maakt het toch niets meer uit, ik begin morgen wel echt etc.
Het maakt natuurlijk wél uit een keer de mist in gaan is minder erg dan dat je het de hele dag doet.
Dan ben ik ook nog begonnen met cuppen. Dit is niet alleen goed voor de cellulite maar ook om sneller afvalstoffen af te voeren dit helpt je weer bij het afval proces. Ik cup zelf om de dag een been in de douche zo ben ik er minder tijd mee kwijt.
Ik start elke ochtend met en glas lauw water en een beetje appelazijn, daarna neem ik mijn Twin Slim tabletten om m’n suiker verslaving iets te onder drukken. Daarna ontbijt ik met zwarte koffie een eetlepel boter en een halve eetlepel kokosvet door de koffie. (Deze methode ben ik nu aan het uittesten en weet nog niet of het werkt maar het zijn goede vetten dus het kan geen kwaad)
Dan breng ik Shai naar school en ga ik een uurtje trainen. Ik doe 45 minuten krachtraining en ga 15 minuten op de trap in de gym.

10.30 BCAA
12.00 Appel met kaneel
13.00 200 gram broccoli en kip of witvis en kool en 50 gram zilvervliesrijst
16.00 200 gram broccoli met kip of vis en 50 gram volkorenpasta ½ avocado
19.00 200 gram snijbonen met 100 gram garnalen
20.00 30 gram MKBM kokos proteïne 50 ijsblokjes en 50 ml kokos melk (dit is mijn heerlijk toetje)

Ik heb de afgelopen week wel drie keer een bananen cake gebakken waar ik ook twee plakjes van gegeten heb. Het recept van een van de cakes kun je vinden onder m’n vlog.

Als ik heel veel trek tussendoor heb eet ik een cracker extra met Humus en als ik toch zin in suiker krijg maak ik tussen door een extra BCAA shake met ijsblokjes bevroren fruit. Dit proeft dan als eens slush puppy. Ik zie nu de lijnen in mn buik al weer terug en ik heb me gister voor het eerst nadat ik zag dat ik 60 kilo was weer durven wegen. Ik weeg nu 58,8.
Ik zal wekelijks mijn voedings dagboek met jullie delen.

Liefs Faya