Hoe werkt de MKBM App?

/, MKBM Lifestyle/Hoe werkt de MKBM App?
Hoe werkt de MKBM App?

Project Description

Wij hebben het al meerdere keren voorbij zien komen dat de werkzaamheid van de MKBM-app niet voor iedereen even duidelijk is. Vandaar dat wij deze keer een blog wijden aan de MKBM app. Speciaal voor de leden die een ‘Work-Outs By Faya’ lidmaatschap hebben, kunnen hier gebruik van maken.

Nadat je een ‘Work-Outs By Faya’ abonnement afsluit ontvang je binnen 48 uur een mail (deze kan helaas in de spam terecht komen) met daarin een uitnodiging om jouw account in de MKBM app te activeren. De MKBM-app is gewoon te downloaden in de Appstore of Playstore. Op www.mykillerbodymotivation.com heb je direct toegang tot de online video’s, let op: hier log je in met jouw Facebookaccount.

Opstarten

Open de MKBM-applicatie en log in met je e-mailadres en wachtwoord (Deze heb je gekozen bij het activeren van jouw account in Virtuagym). De eerste keer wanneer je inlogt, kan het zo zijn dat de applicatie vraagt om meer persoonlijk informatie m.b.t. geboortejaar, lengte en gewicht. Vervolgens kom je terecht op de Homepagina van de MKBM-applicatie. Op de homepagina zijn een aantal belangrijke knoppen te vinden die je moet kennen om de applicatie goed te kunnen gebruiken.

Community

Via de community knop (Twee tekstballonnetjes) kom je terecht in het hoofdscherm van de MKBM-community. Hier kun je van alles lezen over waar andere Killerbodies tegen aan lopen of juist tips van andere mensen om het dieet goed vol te houden. Je kunt elkaar motiveren met leuke berichten en foto’s en dit doe je allemaal door binnen de community het zwarte rondje met een tekstvlak daarin te selecteren. Ook kan je reageren op andere leden door hun bericht aan te klikken en vervolgens een reactie toe te voegen.

Kalender

Met de ‘Kalender’ knop kun je voor jezelf trainingen gaan inplannen. Je kunt work-outs toevoegen door op het plusje rechts boven in te klikken. Er komt dan een soort menu tevoorschijn met 4 opties. Kies de optie ‘Voeg work-out toe’. Je kunt dan uit hele trainingen kiezen. Als je een losse oefening wilt toevoegen, klik je op een training, en daarna op de oefening. Dan staat er een knop met ‘Plan work-out’. Je kunt zelf invullen wanneer en hoelang je de trainingen doet.

Voortgang

Op het home scherm bevindt zich ook de knop voortgang. Hier kun je, wanneer gewenst jouw huidige gewicht bijhouden. Op deze manier kun jij jouw persoonlijke progressie bijhouden en zou het een manier zijn om motivatie te krijgen voor de komende weken. Weeg je niet elke dag, want dan maak je veel te veel schommelingen mee die niet positief werken. Tip: weeg je liever één keer in de week op een vaste dag en tijd.


Work-outs

Onder de work-out knop kun je alle trainingen vinden. Je kan in de bovenste zoek balk in typen welke work-out jij graag wilt doen. Bijv. armen, benen, billen.

Voeding

De voeding knop is een zeer handige en fijne tool die mensen graag gebruiken. De eerste keer dat jij deze wilt gebruiken zal de applicatie jouw vragen de Food App te downloaden. Wordt hiervan niet ongerust, maar download deze gratis app snel! Via deze app kun je vervolgens jouw voeding per dag bijhouden en direct de macro verdeling (koolhydraten, eiwitten en vetten) in totaal en specifiek per product zien. De precieze macro verdeling van één product kun je vinden door op de “i” van info achter het product te klikken. Zo leer je al heel snel wat gezonde voeding is en waarmee je sommige tekorten kunt opvullen.

Wanneer er nog geen voeding in staat dan moet je eerst jouw voedingsplan maken. Druk allereerst linksboven op de drie balkjes. Er opent zich een menu waar jij eerst jouw plan moet aanmaken. Druk op “mijn plan” en beantwoord een aantal vragen. Aan de hand van deze gegevens stelt de applicatie een voedingsplan voor met een aangeraden hoeveelheid dagelijkse calorieën en een bijpassende macro verdeling. Vervolgens kun je producten aan de dagen toevoegen door rechtsonder op het oranje plusje te drukken. Hier staan altijd een aantal standaardproducten al aangegeven, maar door op het oranje zoeklampje rechtsonder te drukken kan je gericht zoeken. Kun je een product dat bij jou in de lokale supermarkt hebt niet vinden in de app? Gebruik dan rechtsboven de barcode, hiermee kan je vervolgens een foto maken van de barcode en worden de waardes toch overgenomen. Wanneer je voeding toevoegt wordt het overzicht aan aantal calorieën en de macro verdeling hiervan direct inzichtelijk. Wacht dus niet en maak snel jouw gezonde voedingsschema!

Apparaten

Onder het knopje apparaten staan een aantal gadgets die kunnen helpen jouw gezondheid bij te houden en de vooruitgang van jouw lichaam te meten. Deze apparaten kun je koppelen met de applicatie of aanschaffen. Mocht je hier geen interesse in hebben dan is deze knop niet van toepassing voor het bereiken van jouw Killerbody!

Club info

Onder de knop ‘Club info’ kun je informatie vinden over MKBM. Je vindt via hier het contact, de website en Facebook.

MKBM Blog

Via de knop blog word je doorgelinkt naar de site van www.mkbmshop.com, daar kun je alle nieuwe blogs van Fajah lezen!


MKBM shop

Via deze knop word je doorgelinkt naar de webshop van MKBM.

Onderaan de app heb je een grijze balk staan.

Home: Hier staan alle knoppen.

Plan: Hier kan je een aantal plannen en doelen voor jezelf in zetten.

Prestatie: Bij elke work-out die je gedaan hebt houdt de app bij hoeveel calorieën je verband hebt.

Community: Deze is hetzelfde als de knop community.

Account: Je vindt hier alles over je account.

Nog kort wat dingen die van groot belang zijn:

  • Activeer jouw account aan de hand van onze mail (let op spam)
  • Download de MKBM-applicatie
  • Download vervolgens de food app
  • Volg de gewenste groepen via de website (aanvragen)
  • Persoonlijke berichten naar één iemand zijn niet mogelijk via de applicatie

Ben jij nog geen MKBM Lid? Word dan nu lid voor maar €49,- per jaar en krijg daar leuke voordelen bij zoals 10% korting in de MKBM Shop en tegoed- en kortingsbonnen t.w.v. €100,-.

Details