Krijg een superstrakke buik met de fitnessbal

//Krijg een superstrakke buik met de fitnessbal
Krijg een superstrakke buik met de fitnessbal

Project Description

Wil jij een mooie, strakke buik? Met de fitnessbal kweek je eenvoudig thuis buikspieren. Je kunt geweldige buikspieroefeningen doen op deze bal, zonder dat je dus naar de sportschool hoeft, hoe handig!

Buikspieroefening #1 crunch
De crunch is een zeer effectieve buikspieroefening, laat staan als je het op iets instabiels doet zoals de fitnessbal. Ga niet op de bal zitten maar half op de bal waarbij een deel van je rug tegen de bal aanligt. Met deze zithouding staan je benen 90 graden. Je wijst met je ellebogen de lucht in, je spant je buik aan en gaat omhoog. Dit herhaal je.

Buikspieroefening #2 de plank
“Planken” is een welbekende oefening voor de buik. Deze oefening kun je ook op de fitnessbal uitvoeren, maar dat is net een tikkeltje zwaarder. Je zet je ellebogen/onderarmen in dit geval dus niet op de grond maar op de bal. Zorg voor een goede houding waarbij je de heupen niet laat doorzakken. Vervolgens kun je het jezelf een graadje moeilijker maken door je onderarmen naar voren en naar achteren te bewegen.

Buikspieroefening #3 weighted ball crunch
Deze oefening heeft, zoals de naam zegt, veel weg van de normale crunch. Je maakt de crunch simpelweg wat zwaarder door bijvoorbeeld een dumbell of een bal vast te houden. Thuis kun je ook prima een (volle) Vegan/Whey complete pot gebruiken als gewicht. Aan te raden is om eerst zo licht mogelijk te beginnen.

Buikspieroefening #4 mountain climber
Ga in de push-up houding staan, met je voeten op de bal. Je leunt op je handen en je brengt een voor een je been naar je elleboog. Waarbij je met het andere been leunt op de bal. Je linkerbeen gaat naar je linker elleboog. Houd er rekening mee dat het een vrij zware oefening is, maar je voelt ‘m meteen! In deze houding kun je meer goede oefeningen doen, zoals ‘shoulder tap’. Vanuit de push-up houding, met je voeten op de bal, tik je een voor een je schouders aan.

Buikspieroefening #5 V-pas
Deze oefening is mijn favoriet: je ligt plat met je rug op de grond. Houd de fitnessbal in je handen, boven je hoofd. Span je buikspieren aan en tegelijkertijd dat je met de bal naar voren gaat, ga je met je benen omhoog richting de bal. Je neemt de bal met je voeten over. Je klemt de bal als het ware vast tussen je benen en je brengt je voeten en armen weer richting de grond. Dit was een herhaling. Dit kun je twaalf keer herhalen.

Krijg een superstrakke buik en bestel hier de MKBM fitnessbal.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: