Lichaamstype: welk type heb jij?

//Lichaamstype: welk type heb jij?
Lichaamstype: welk type heb jij?

Project Description

Voordat je gaat werken aan een Killerbody, is het zinvol om te weten welk lichaamstype jij hebt. Sterker nog, noem het gerust een must. Afhankelijk van jouw lichaamstype, slaat een specifiek voedings- en trainingsschema wel of niet aan. Je kunt je volledig uitsloven in de gym en in de keuken maar als jij niet op de hoogte bent van jouw lichaamstype, ga je niet effectief te werk. Zonde! Welk lichaamstype heb jij?

Er zijn drie verschillende lichaamstypes. Om erachter te komen welk type jij hebt, nemen we je lichaamsbouw onder de loep. Belangrijk daarbij is: vorm, grootte en samenstelling. Elke body is anders, yes we know maar laten we eens kijken naar de drie gangbare lichaamstypes.A.Ectomorf, B.Mesomorf en C.Endomorf.

A.Ectomorf
Dat zijn de slanke mensen onder ons. Ze zijn dun en fijngebouwd en hebben moeite om op gewicht te komen. Ook het krijgen van spiermassa is lastig.
Heb jij:
– smalle schouders en heupen
– een dun en smal gezicht
– dunne benen, armen en smalle buik + borst
– zwakkere en dunnere gewrichten
– droge spiermassa en weinig vet
– aankomen in gewicht is lastig
– snelle spijsvertering
Zijn dit jouw lichaamskenmerken? Dan ben jij een ectomorf!

B.Mesomorf
Mensen met dit lichaamstype zijn atletisch en gespierd met een ‘volwassen’ uitstraling. Over het algemeen is dit de meest populaire lichaamsbouw. Alles gaat de mesomorf ook gemakkelijk af: snel vet verliezen en snel spieropbouw. Overgewicht is bij dit type zo goed als uitgesloten. Jaloersmakend he?
Heb jij:
– groot hoofd, brede schouders en smalle taille
– gespierd lichaam, sterke onderarmen en dijen
– zeer weinig lichaamsvet
– bodybuildig potentieel
– lange romp, volle borst
Herken jij je in deze lichaamskenmerken? Dan ben jij de (gezegende) mesomorf!

C.Endomorf
Bij dit lichaamstype denk je vaak aan fors. Het is te omschrijven als een zacht en rond lichaam, een stevig postuur en enorme moeite met afvallen. Droogtrainen en vetmassa kwijtraken is een flinke opgave. Spiermassa opbouwen lukt wel.
Heb jij:
– brede heupen en smalle schouders
– veel vet, verspreid over het lichaam
– smalle enkels en polsen
– een brede botstructuur
– trage spijsvertering
– het gewicht vliegt eraan terwijl vetverlies moeizaam is
– neigt om vet op te slaan
Sluiten deze kenmerken aan op jouw lichaamsbouw? Dan ben je een endomorf!

Nu je lichaamstype bekend is, wil jij ongetwijfeld lezen over een passende training. Houd de blogs goed in de gaten! Want hier gaan we nog zeker een keer dieper op in. Voor nu nog enkele tips als het gaat om supplementen. Heb jij lichaamstype A of B? Schaf acuut een Whey Complete aan! Bij lichaamstype C: Casein Pure en Twin Slim. Succes (toekomstige) Killerbody!

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: