Wat is jouw ochtendritueel? Start hiermee de dag

//Wat is jouw ochtendritueel? Start hiermee de dag
Wat is jouw ochtendritueel? Start hiermee de dag

Project Description

Een nieuwe week gaat van start! Vanaf het moment dat de wekker afgaat tot aan je werk/school, gaat de tijd vliegensvlug. Met andere woorden, in de ochtend volg jij een strak schema zodat je zo snel mogelijk de deur uit kunt.  Maar is dat ochtendritueel wel zo’n goede start van de dag? Met de volgende 5 ochtendrituelen start jij je ochtend fris en fruitig.

 1. Don’t snooze!
  Zet je wekker vroeg en snooze niet. Ja, sorry dit had je niet willen horen. Door je wekker vroeg te zetten ben je gezond bezig. Huh? Uit diverse onderzoeken blijkt dat een ochtendmens vele voordelen heeft voor de gezondheid. Als je vroeg opstaat word je gelukkiger, gezonder en vroeg opstaan is  bovendien bevorderlijk voor een gezond gewicht. Ik hoor je denken, maar wat is er mis met snoozen? Snooze you lose. Na de snooze val je in slaap, je lichaam maakt zich gereed voor een nieuwe slaapcyclus en dat wordt verstoord door de volgende snooze. Dit wordt jouw ochtendritueel: eenmaal gewekt door het alarm en je rolt meteen je bed uit.
 2. Mediteer
  Nu je door tip 1 niet meer snoozed, hou je meer tijd over om te mediteren. Onderzoek wijst uit dat het mediteren wel degelijk dikke pluspunten heeft. Je wordt productiever, stressbestendiger, vriendelijker en hier komt het… je verliest gewicht!
 3. Liters water
  Dat voldoende water drinken belangrijk is, weten we inmiddels wel. Het schijnt dat als jouw ochtendritueel voldoende water drinken is, je metabolisme stijgt. Je krijgt er bovendien een energie-boost van, je hersenen functioneren beter en wederom stimuleert het gewicht te verliezen.
 4. Ontbijt
  De meningen over de eerste maaltijd van de dag zijn verdeeld. Hoewel de een zegt dat je aan een stevig ontbijt moet, zegt de ander dat je het beter kunt overslaan. Ik adviseer om een ontbijt te nemen met voldoende eiwitten, vezels en gezonde vetten. Dat kan bijvoorbeeld magere kwark met wat fruit zijn of een smoothie. Check voor meer tips over dit ochtendritueel op het gratis voedingsschema van deze week.

 5. Gymtime
  Tot slot, hoe kan het ook anders: oefeningen! Doe oefeningen thuis of in de sportschool voorafgaand aan je werk of school. En de rest van de dag you kick some ass! Sporten zorgt dat er bepaalde stoffen vrijkomen in het brein waar je ondermeer blij en gelukkig van wordt. Zo wil je je dag wel starten toch? Download vooral ter inspiratie het gratis trainschema van deze week.

Een eiwitrijk ontbijtje? Deze eiwitten kunnen je daar bij helpen.

Sweat now, shine later! -X- Anne

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: