Overgewicht bij meer dan helft van de Nederlanders!

//Overgewicht bij meer dan helft van de Nederlanders!
Overgewicht bij meer dan helft van de Nederlanders!

Project Description

Veel mensen (de helft van de Nederlanders!) hebben matig tot ernstig overgewicht. Dit blijkt uit een onderzoek van het CBS. Een nog veel opvallender uitkomst is dat 1 op de 5 mensen met obesitas dit simpelweg niet erg vindt. Say what?!

Dat overgewicht ongezond is, is algemeen bekend en toch blijft het aantal mensen met overgewicht fiks stijgen. Zo te zien mag de trend op het gebied van health en fitness niet baten. Vrouwen hebben net wat vaker last van obesitas dan mannen.

1 op de 5 mensen met obesitas vindt haar/zijn gewicht wel prima. Problematisch als je het mij vraagt. Laten we vooropstellen dat het probleem ‘m niet zit in het uiterlijk maar in de gezondheid. Het boeit niemand of jij wel of geen killerbody wilt. Met een maatje meer hoeft er geen noodzaak te zijn om af te vallen. Echter mensen met overgewicht weten meestal dat het ongezond is. Maar wat zijn precies de gevolgen van overgewicht?

Overgewicht verhoogt het risico op hart- en vaatziekten (vooral met veel vet rondom de buik), verhoogt cholesterol, diabetes, gewrichtsklachten, hoge bloeddruk en schrikbarend: verhoogt het risico op verschillende soorten kanker. Al deze aandoeningen zorgen voor een verlaging van de levensverwachting. Dan hebben we het nog niet eens over de psychische klachten. Kinderen met overgewicht lopen meer risico om gepest te worden. Dat is van enorme invloed op de ontwikkeling: het zelfvertrouwen wordt geschaad en kan zelfs leiden tot depressies. Dit negatieve zelfbeeld is ook bij volwassenen van toepassing.

Verander eetgewoontes en beweeg meer! We kunnen dit niet vaak genoeg zeggen en nu snap je beter waarom. Door gezond te eten voorkom je de bovenstaande aandoeningen. Genoeg beweging is van levensbelang. Klinkt overdreven maar het is zo: in elke levensfase is het essentieel om te investeren in lichaamsbeweging. Hiermee bevorder je de kwaliteit van het leven, met flinke gezondheidsvoordelen.

Je hebt overgewicht, leest dit artikel en denkt: ja, ik gooi het roer om! Geen drempel is te hoog. Het boek Killerbody dieet kan jou goed helpen bij afvallen. Ook Twin Slim, dat is een supplement die op natuurlijke wijze vetverbranding stimuleert en het hongergevoel remt.

 

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: