fbpx

Slapen of Fitnessen?

/, MKBM Lifestyle/Slapen of Fitnessen?
Slapen of Fitnessen?

Project Description

Waarschijnlijk kennen jullie de volgende situatie ook wel: “Je ligt heerlijk in je bed en het is nog vroeg in de ochtend. Gisteren had je nog met jezelf afgesproken om in de ochtend te gaan sporten, maar deze ochtend voel jij jezelf nog niet fit genoeg om te sporten.” Dus wat gaat het nu worden nog een uurtje erbij slapen of toch je bed uit om te sporten?

Volgens mij wordt het een beetje eentonig, maar net als met eten, drinken, sporten en slapen is de balans vinden uitermate belangrijk. Ja, je moet jezelf een beetje pushen om te gaan sporten en gezond te eten. Uiteindelijk blijft het belangrijkste dat jij naar je eigen lichaam luistert. Niet te snel tegen jezelf zeggen dat je het niet meer aan kan, maar ga ook niet oneindig door op je reserves. De enige persoon die dit kan bepalen ben jij zelf, dus laat je zeker door andere motiveren maar stel wel grenzen als het niet goed voelt.

Gemiddeld gezien hebben mensen zo’n 7 a 8 uur slaap nodig, maar net als met alles kan dit per persoon verschillen. Ook al ben jij bezig met je dieet en sport je fanatiek kunnen de resultaten tegenvallen wanneer jij niet genoeg rust neemt. Dit heeft onder meer te maken met het effect van supercompensatie. Als je spieren niet genoeg rust krijgen dan kan er een neerwaartse spiraal ontstaan waar je spieren eigenlijk zwakker worden. Vandaar dat ik het belang van een goede nachtrust nog even wil benadrukken. Hieronder even een rij argumenten waarom jij zowel een goede kwantitatieve als kwalitatieve nachtrust moet pakken.

 • Verkleint de kans op ziektes
 • Aanmaak van testosteron en groeihormonen (voor je spierherstel/groei)
 • Vermindert hongergevoel
 • Voorkomt een verhoogd vetopslag
 • Algemeen fitter gevoel

Al met al kan je wel stellen dat een goede nachtrust zorgt voor een verbetering van zowel je fysieke als mentale gezondheid. Het is dus belangrijk om op tijd te gaan slapen zodat jij ook aan de 8 uur slaap komt. Mocht je dus in de ochtend wakker worden en je zit in de bovenaan geschreven situatie controleer even hoe lang je hebt geslapen. Is je slaap voldoende geweest? Ga dan lekker je bed uit en zet een goede workout neer! Heb je slechts 5 uur geslapen, dan kan je wellicht eerst nog even blijven liggen en later op de dag knallen.

Om jullie te helpen nog wat tips voor een heerlijke nachtrust. Ze liggen nogal voor de hand, maar toch doen wij het bij lange na niet altijd. Mocht je deze tips nog nooit opgevolgd hebben begin dan direct eens. Wat heb je immers te verliezen?

 • Doe je mobiele telefoon, laptop, tablet en tv één uur voor je wilt gaan slapen uit.
 • Neem uiteraard geen cafeïne in vlak voor het slapen gaan
 • Maak je slaapkamer zo donker mogelijk (zelfs klein beetje licht voorkomen)
 • Probeer een vast ritme te creëren
 • Zorg voor genoeg beweging overdag
 • Zorg voor een koele en frisse kamer
 • Zorg overdag voor voldoende daglicht (ga kort even naar buiten)

Slaappillen en alcohol worden door ons afgeraden als slaapmiddel. Deze middelen zorgen namelijk voor een minder herstellende slaap en kunnen verslavend werken. Wij hebben wel een nieuw natuurlijk product in ons assortiment die jou kan helpen bij een goede nachtrust. Het product bevat onder meer magnesium en melatonine, beide ingrediënten waarvan bewezen is dat zij bijdragen aan een goede nachtrust. Mocht je moeite houden met slapen geef deze Dr. Pill Sleeppack dan echt eens een kans.

Het is dus duidelijk dat naast goede voeding en pittige workouts het van essentieel belang is om ook je rust te pakken. Duik dus op tijd je bed in en geef je lichaam de kans om voldoende te herstellen. Wanneer je dit allemaal voor elkaar hebt ga jij regelrecht op je Killerbody af!

Wil jij extra hulp bij het creëren van jouw Killerbody? Voor maar eenmalig € 49,- kun je een jaar lang Faya haar online trainingsvideo’s bekijken! KLIK HIER! Elke maand komen er drie nieuwe video’s bij en je krijgt ook nog eens leuke cadeaubonnen en kortingen bij verschillende merken op het gebied van sport en voeding!

Details