Stresskip opgelet, ga met minder stress door het leven!

//Stresskip opgelet, ga met minder stress door het leven!
Stresskip opgelet, ga met minder stress door het leven!

Project Description

Een burn-out en stoppen met je glansrijke carrière is vandaag de dag een doodnormale zaak. Onlangs gaf DJ Hardwell aan te stoppen en vandaag werd bekend dat ook Ariana Grande een break neemt.  Stress is meestal de hoofdoorzaak van dit soort taferelen. Met deze tips ga je niet als een stresskip door het leven!

Stress veroorzaakt rampspoed. Dus luchtig omgaan met stress is een no-go. Voel jij je zwaar gestrest en een burn-out opkomen? Zoek dan hulp. Dat klinkt zo zwaarbeladen maar hulp zoeken zorgt dat je niet ontploft van de stress. We hebben er een handje vol van om het allemaal alleen te willen fixen. In jou omgeving zijn er meestal zat mensen die je met liefde een handje helpen. Voel je totaal niet bezwaard en zie er de noodzaak van in.
Stress kan overigens ook een standaard onderdeel zijn van jouw dag. Als ik naar mijzelf kijk, heb ik zelfs stress nodig. Om er niet al te ver in door te schieten, hier enkele tips:

Ga sporten
Ik hoor je denken, ja dáág ik heb wel andere dingen aan mijn hoofd. Dat is ’t hem juist! Je kunt tot in den treure piekeren over iets of je gaat sporten. Als jij gaat sporten, zijn je gedachtes bij de oefening. Geen tijd om te piekeren, nee, jij focust je op je training. Het verstand gaat op nul en dat maakt jouw sportmoment de ultieme therapie. Na die training  heb je weer volop ruimte in het hoofd. Sporten kan er ook voor zorgen dat cortisol, een hormoon die stress veroorzaakt, wordt verminderd. Belangrijk: zoek een sport uit die je écht leuk vindt. Dat kan hardlopen, fitness, yoga, hockeyen of whatever zijn. Zolang jij het leuk vindt, kun je het volhouden en voelt het nooit als een verplichting.

Troostvoeding
Een stresskip grijpt vaak naar chips, chocolade en ander ongezond voedsel. Door stress hunker je naar zoet voedsel. Dit werkt averechts op je stressgehalte. Gezonde voeding verlaagt daarentegen het risico op depressies. Ik snap dat dit niet het eerste is waar je aan denkt bij stress maar eet: spinazie, avocado en sinaasappels. Maar ook volkorenbrood en havermout met fruit verlicht de stress. Als je dan echt de verleiding niet kan weerstaan, grijp dan naar pure chocolade (circa 75%). Dit maakt het stofje endorfine vrij, jawel, het welbekende stofje dat je gelukkig maakt.

Seks doet wonderen
Seks oftewel orgasmes is gezonder dan je denkt. Hier is het allemaal goed voor: het vermindert de stress in jou, je verbrand calorieën en je bestrijd zelfs hoofdpijn! Dus waar wacht je nog op? Dit hoeven we vast niet te herhalen.

Have a break
Probeer even aan de drukte te ontsnappen door je telefoon en laptop weg te leggen. Even geen social media. Laat je telefoon dan ook bewust op je bureau liggen en loop buiten een blokje om. Dit werkt bevorderlijk om weer fris en fruitig aan de slag te gaan, zonder je gestrest te voelen.

Tip: neem voldoende vitamines! Inname van vitamines zoals vitamine C zorgt dat je mentaal en fysiek meer aankunt.

Don’t stress, do your best, forget the rest -X- Anne

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: