fbpx

Verstandig boodschappen doen.

/, MKBM Lifestyle/Verstandig boodschappen doen.
Verstandig boodschappen doen.

Project Description

De supermarkt, een bestemming waar wij allen heen gaan om alle lekkere benodigdheden binnen te halen. Voor de een is het een wekelijks ritueel en voor de ander juist een sporadisch bezoek. Tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken of je kan het wel terug vinden in de plaatselijke supermarkt. De verpakkingen van nagenoeg alle producten zien er geweldig mooi uit en alleen om deze redenen zou je sommige producten al mee naar huis nemen.

Jij bent vol goede moed om de beste producten binnen te halen voor jou en je familie/vrienden. De voedselproducenten maken het echter niet gemakkelijk met regelmatig zeer misleidende verpakkingen. Wanneer wij producten zien met het label ‘light’ nemen wij vaak logische wijs aan dat deze goed voor onze gezondheid zijn. Of op zijn minst gezonder dan de originele versie van het product.  Helaas is dit bij lange na niet altijd het geval en zijn ‘light’ producten vaak net zo ongezond als de originele versie of soms zelfs nog ongezonder voor ons.

Een producent mag zijn product als light bestempelen wanneer deze versie van het product tenminste 30% minder suikers, vetten en of calorieën bevat. Vervolgens mogen zij dit op hun verpakking tonen als een lightversie van het product. Hoe kan het dan dat deze producten toch net zo ongezond/gezond zijn als de originele versie? Vaak worden er bijvoorbeeld vetten uit het originele product gehaald om aan de voorwaarde van een lightproduct te voldoen. Er wordt immers vaak verkondigt dat vetten slecht zijn voor onze gezondheid. Wij hebben eerder al een stuk online geplaatst dat vetten juist essentieel zijn wanneer jij gewicht wilt verliezen. Het is voor producenten van groot belang dat de smaak van ‘light’ producten naar wens blijft en bijna overeenkomt met het originele product. De vetten die worden weggehaald geven vaak juist smaak en structuur aan de producten. Deze smaak en structuur moet nu dus met andere stoffen tot stand worden gebracht. Om deze redenen worden er vervolgens vaak extra koolhydraten (suikers) aan toegevoegd. Deze suikers zijn juist rijk aan calorieën waardoor het totaal aantal calorieën van het product nauwelijks verandert.

Je kan dus heel goed allemaal ‘light’ aanschaffen met de juiste bedoelingen, maar hier geen voordelen van ervaren doordat de producten alsnog calorierijk zijn en veel suikers bevatten. Daarnaast kan het kopen van ‘light’ producten zelfs averechts werken. Je denkt goed bezig te zijn en aangezien het ‘light’ producten zijn kan je er uiteraard meer van eten. Met de hiervoor vertelde informatie weet je nu dat het er juist voor kan zorgen dat je nog aankomt in gewicht ook!

Uiteraard zijn er ook ‘light’ productvarianten die daadwerkelijk gezonder zijn dan de originele versie. Wat wij voornamelijk mee willen geven is niet altijd direct de verpakking met het label ‘light’ als waarheid aan te nemen. Controleer goed het etiket op de verpakking, want hier moet precies staan wat er in zit en in welke hoeveelheden. Ga dus bewust de supermarkt in als jij jouw Killerbody wilt bereiken. Je weet wat het belang is van een goede macro verdeling (eiwitten, vetten en koolhydraten) en weet onder andere aan de hand van het boek welke voedingsstoffen minder goed voor je zijn. Kijk of de ‘light’ producten daadwerkelijk een meerwaarde vormen in je voedingspatroon en koop ze anders niet. Het beste is om goed bewust te zijn van voedzame producten die je gezondheid bevorderen.

Wil je dat die kilo’s er nou éindelijk een keer af blijven als je ze kwijt bent? In mijn boek Killerbody Dieet leer ik je alles over een gezonde levensstijl. Hartstikke makkelijk, alles is al voor je gedaan. Bestel Killerbody Dieet in de MKBMshop.

Details