fbpx

Vitamine infuus, ja of nee?

//Vitamine infuus, ja of nee?
Vitamine infuus, ja of nee?

Project Description

Heb ik een vitaminetekort?

Vitamines en mineralen zijn de belangrijkste bouwstoffen voor je lichaam. Ze houden je huid, hart, weefsels en organen gezond. Ook spelen ze een belangrijke rol bij het tegengaan van veroudering. Maar hoe vind ik nou de goede balans van de juiste vitamines, mineralen en aminozuren?

De juiste balans vinden in onze voeding is belangrijk voor ons allemaal. Het is nog belangrijker voor de sporters onder ons. Gezien de inspanningen, moeten ze op zijn minst boven de vitaminebehoefte zitten van de gemiddelde Nederlander. Deze behoefte wordt vaak niet gehaald of zit daar zelfs ver onder. Veel sporters vullen hun dagelijkse voeding aan met vitamine supplementen. Maar is dit voldoende en hoe weten we eigenlijk of we aan onze behoefte voldoen?

Vitamine tijdens een dieet

Voor vrouwen die aan een dieet zijn is de inname van ijzer vaak een aandachtspunt. Een tekort in de vorm van koolhydraten waar veel ijzer in zit zie je vaak terug in verschillende dieetplannen. Hierdoor kun je last krijgen van vermoeidheid en een futloos gevoel. Goede bronnen zijn onder andere volkorenpasta, aardappels, peulvruchten, groente en fruit.

Lachgas ballonnen zorgen voor een tekort aan B12

Nu ik over een tekort aan vitamines schrijf bedenk ik me ook het gevaar van al die jongeren (en volwassenen) die regelmatig lachgas gebruiken. Verschillende vreselijke verhalen komen voorbij waarbij mensen geen gevoel meer in ledematen hebben. Dit komt omdat door overmatig gebruik van lachgas een tekort aan vitamine B12 kan ontstaan. Verschillende klachten van een vitamine B12-tekort zijn: tintelingen, duizeligheid, verdoofd gevoel in ledematen en pijnscheuten in vingers en voeten.

Regelmatig vul ik mijn dieet aan met supplementen zoals liposomale vitamine C, MSM en kurkuma. Ik gebruik graag de liposomale of micellaire varianten. Deze gebruik ik omdat uit verschillende onderzoeken is gebleken dat overige vitaminepillen minder goed worden opgenomen. De liposomale is naast de micellen technologie de best opneembare variant.

Vitamine infuus

De afgelopen maanden zie ik steeds vaker dat mensen kiezen voor een vitamine infuus. Mensen die stevig op stap zijn geweest nemen het als anti kater infuus. Daarnaast zie je dat het een heuse trend is geworden onder veel celebs, die gaan voor een vitamine C infuus. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen, geweldig voor je huid en de reductie van cellulite. Neem je slecht vitamine op, of vind je het innemen van tabletten vervelend? Dan is een vitamine infuus wellicht iets voor jou. Wel is het belangrijk om voorafgaand te onderzoeken of je daadwerkelijk een vitamine tekort hebt.

Verslavingen

Jongeren die verslaafd zijn aan ballonnen doen er goed aan om hun vitamine B12 aan te vullen, dit is natuurlijk niet de oplossing! Afgelopen week heb ik bij Dokter Kalmet een bloedonderzoek laten doen om te bekijken welke tekorten ik daadwerkelijk heb. Momenteel ben ik in afwachting van de uitslag.

Mocht het nodig zijn dan zal ik een vitamine infuus nemen bij de Private Mediclinic Op basis van mijn behoefte/tekorten creëren ze een combinatie die perfect hierop aansluit. I keep you posted

Wil je ook checken of je een vitaminetekort hebt ? Met de code FAYA heb je 10% korting op de behandeling bij Private Mediclinic

Details

Categories: