fbpx

Voordelen van HIT trainingen

//Voordelen van HIT trainingen
Voordelen van HIT trainingen

Project Description

Je metabolisme van groot belang bij het afvallen.

Het proces om kilo’s af te vallen is een lange en zware weg die veel discipline vereist. De voeding die je in deze tijd consumeert moet voedzaam en gezond zijn. Je lichaam heeft deze voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Zeker wanneer je wilt gaan sporten heeft het energie nodig afkomstig uit je voeding. Zeer belangrijk hierbij is de snelheid waarop je metabolisme (stofwisseling) werkt. Wanneer je metabolisme snel werkt wordt er meer voeding sneller omgezet in beschikbare energie voor je lichaam. Als je metabolisme snel werkt verbrandt deze zelfs in rust meer calorieën. Als je metabolisme juist langzamer werkt worden de voedingsmiddelen en de calorieën niet geheel omgezet in energie, maar wordt een deel opgeslagen als vetreserves. Een langzaam werkend metabolisme is dus iets wat je wilt voorkomen, want dan zou je juist eerder kunnen aankomen in gewicht. Ideaal zou het dus zijn om ervoor te zorgen dat je metabolisme versnelt en de calorieën snel worden verbrandt.

Je herkent het volgende vast wel uit het dagelijkse leven. De een kan een paar ongezonde snacks eten en vrij weinig tot geen negatieve resultaten hier aan ondervinden, waar de ander al na het nuttigen van één ongezonde snack in gewicht aankomt. Dit kan mede te maken hebben met factoren waarover je geen controle hebt. Deze factoren zijn onder andere: leeftijd, geslacht, hormoonhuishouding en erfelijke aanleg. Wij kunnen de snelheid van ons metabolisme wel veranderen door op ons voeding en beweeg- en voedingspatroon te letten. In dit stuk gaan wij het over een zeer goede training hebben om je metabolisme te versnellen.

Deze trainingen worden wel HIT trainingen genoemd. Deze afkorting staat voor High Intensity Training, deze trainingen zijn zeer intensief en kent slechts korte pauzes tussen de verschillende oefeningen. Alle oefeningen worden vrijwel anaeroob uitgevoerd, dit wil zeggen dat er nauwelijks zuurstof bij komt kijken. Door deze intensieve oefeningen neemt de behoefte aan zuurstof in je lichaam juist toe. Na dit soort trainingen gaat je lichaam het tekort aan zuurstof proberen te vullen en vraagt dus veel zuurstof gedurende je herstel. Dit specifieke effect wordt ook wel Excess Post-Exercise Oxygen Consumption (EPOC) genoemd. Deze uitwerking van een HIT training zorgt ervoor dat je metabolisme sneller gaat werken. Op deze manier blijf je dus versnelt calorieën verbranden zelfs na je training.

Tijdens deze HIT trainingen verlies je geen spiermassa aangezien je lichaam geen spierweefsel afbreekt om energie te verkrijgen. Dit is erg belangrijk aangezien je spieren erg belangrijk zijn in het afvalproces. De spieren in je lichaam vragen namelijk om veel meer energie van je lichaam dan vet dit doet. Ook in rust moeten deze spieren worden voorzien van energie en worden er dus meer calorieën verbrandt. De HIT training heeft dus meerdere voordelen:

  • Je metabolisme gaat sneller werken
  • Verbrandt vet en geen spieren
  • Je hebt er geen lange training voor nodig
  • Deze trainingen zijn zelfs thuis gemakkelijk uit te voeren

Om deze redenen raad ik het dan ook ten zeerste aan om eens een High Intensity Training te volgen. Net als bij elke training die je doet is het belangrijker de oefeningen goed uit te voeren in plaats van met zoveel mogelijk gewicht. Probeer jezelf uit te dagen met een uitdagend gewicht waar je de herhalingen en meerdere sets net mee kan volbrengen. Wil jij een HIT training volgen waarbij Faya het uitlegt een voordoet? Wordt dan snel basic-lid en krijg toegang tot deze en meerdere trainingsvideo’s. Mocht een HIT training niet voor jou zijn weggelegd begin dan aan krachttraining. De spieren die je ontwikkelt helpen jou beter af te vallen dan langdurige cardio sessies.

Weet jij niet wat voor oefeningen je moet doen voor een Killerbody? Wordt dan nu lid van mijn online trainingsvideo’s en bekijk deze in de MKBM App! Meld je aan!

Details

Categories: