Project Description

Waarom kurkuma zo goed is, juist als je fit en gezond wilt zijn

Kurkuma is een specerij gewonnen uit de plant Curcuma Longa. Kurkuma komt oorspronkelijk uit India, waar het een belangrijke smaakmaker is. Het wordt veel gebruikt als onderdeel van curry’s en het wordt al eeuwenlang medicinaal toegepast. In het westen hebben wij de kracht van kurkuma inmiddels ook ontdekt. Er is ontzettend veel onderzoek gedaan naar de werking van kurkuma waaruit blijkt hoe goed het is. Dit zijn de drie belangrijkste redenen om te zorgen dat je deze gele wortel – die je in verschillende vormen kan krijgen en innemen – dagelijks binnen krijgt om fit en gezond te blijven.

  1. Kurkuma is een onstekingsremmer

Chronische ontstekingen in het lichaam worden gezien als een belangrijke veroorzaker van ziekte. Kurkuma heeft sterke ontstekingsremmende eigenschappen en het blijkt net zo effectief als ontstekingsremmende medicijnen. Bovendien is kurkuma pijnstillend.

  1. Kurkuma is een antioxidant en beschermt tegen vrije radicalen

Als er te weinig antioxidanten aanwezig zijn heeft het lichaam niet genoeg verdediging tegen schadeveroorzakende vrije radicalen. Deze vrije radicalen maakt ons lichaam zelf aan, maar kunnen ook van buitenaf komen. Kurkuma is in staat om overtollige vrije radicalen direct te verwijderen.

  1. Kurkuma versterkt het immuumsysteem

Kurkuma stimuleert het immuunsysteem doordat het de aanmaak van diverse cellen reguleert die indringers zoals virussen en bacteriën doden.

Naast de vele gezondheidsvoordelen zorgt kurkuma voor een mooie huid, doordat het de huid reinigt en ontgift. Het werkt voedend en hydraterend waardoor je huid gaat stralen. Kurkuma kan bovendien gebruikt worden bij de behandeling van diverse huidaandoeningen zoals acne en eczeem. Kurkuma helpt je ook om af te vallen en op gewicht te blijven, doordat het de vorming van nieuwe vetcellen en vetopslag in de cellen verhinderd.

 Dit klinkt natuurlijk fantastisch, als een fijne en praktische manier om je gezondheid te managen. Je zou denken dat je naar de winkel gaat, een potje van dit knalgele goedje aanschaft, het door je eten doet onder het mom van – hoe geler hoe beter – en klaar is kees.

Zo simpel is het helaas niet. Ten eerste gaat het om de werkzame stof in kurkuma, genaamd curcumine, en of deze stof daadwerkelijk door jouw lichaam wordt opgenomen in voldoende hoeveelheden. Ten tweede gaat het om de opneembaarheid van deze stof en deze is vaak verre van optimaal.

Shop hier nu de MKBM Kurkuma!

https://www.mdpi.com/2072-6643/10/10/1553/htm

Jurenka JS., Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: a review of preclinical and clinical research, Alternative Medicine Review. 2009 Jun;14(2):141-53

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19594223

https://www.mdpi.com/2072-6643/10/10/1553/htm

https://link.springer.com/article/10.1007/s10875-006-9066-7

https://www.mdpi.com/2072-6643/10/10/1553/htm

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ptr.5640

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19297423