fbpx

Waarom we houden van elastieken

//Waarom we houden van elastieken
Waarom we houden van elastieken

Project Description

Of je nu een gym tot je beschikking hebt of niet, oefeningen met de elastieken zijn aan te raden voor iedereen die graag strakke benen en billen wil. Wat de elastieken precies doen? Het geeft extra weerstand waardoor je meer spierspanning krijgt tijdens de oefening in de billen en/of benen. Hier zetten we de voordelen op een rij!

Voordeel #1 Meer weerstand

Je kunt wel nagaan, als jij met een been naar rechts stapt en weer terug, dan voel je daar niks van in de billen. Doe je dit met een elastiek dan voel je de nodige weerstand. Die weerstand is nodig om meer spanning op je spieren te krijgen en uiteindelijk dus meer resultaat!

Voordeel #2 Home workout

De elastieken zijn een perfecte home-workout. Je hebt geen sportschool en machines meer nodig om die booty flink aan te pakken. Je kunt gemakkelijk thuis je billen en benen trainen met deze elastieken. Wil je tips? Check hier de gratis workouts!

Voordeel #3 For free

Net als bij het springtouw, ben je met het aanschaffen van elastieken ook meteen klaar met de uitgaven. Het is een eenmalige uitgave waarmee je vervolgens fantastische workouts kunt doen.

Voordeel #4 Let the booty grow

Ook dat is een groot voordeel; het laat je billen en benen groeien! Soms is het lastig om een specifieke spiergroep gericht te trainen. Met de elastieken kun je enorm de focus leggen op deze spiergroep waardoor je effectief aan the booty traint!

Oefeningen

Kickbacks
Uitleg: Doe het elastiek om je benen en ga met je handen en knieën op een matje. Doe eerst het ene been naar achter en weer terug, doe dit 10 keer. Daarna het andere been. Wanneer je boven bent met je voet, houdt het een paar seconde vast in deze positie. Span je buik- en bilspieren tijdens de oefening aan.

Squaten
Doe het elastiek om je benen, boven je knieën en zorg dat je voeten iets breder staan dan je schouders. Ga door je knieën en zak naar beneden alsof je op een bankje gaat zitten. Span je buik- en bilspieren aan en ga geleidelijk weer omhoog. Dit herhaal je 15x.

Band side step
Doe het elastiek om je benen, net boven je knie en ga licht door je knieën. Zet met je linkerbeen een stap naar links en ga weer terug. Herhaal dit 10x. Doe vervolgens exact hetzelfde met het rechterbeen.

Curtsy lunge
Doe het elastiek om je benen, net boven je knie. Neem dezelfde houding aan als bij normale lunges. Het verschil is dat je bij deze curtsy lunge schuin naar achter gaat. Dus je rechterbeen gaat achter je linkerbeen langs en stap dan weer terug. Vergeet de bilspieren niet aan te spannen.

Tips:
Een spier kent geen gewicht, wel spanning. Leg daarom altijd de focus op die spanning. Gelukkig dat elastieken daar uiterst geschikt voor zijn. De MKBM elastieken hebben diverse sterktes en dat is niet voor niks. Door de sterkte van de band maar ook de herhalingen op te schroeven maak je meer progressie. Tijdens het trainen ben je de spieren aan het afbreken. De kunst is om met regelmaat dezelfde spiergroep (circa 2x per week) te trainen en steeds een stapje verder te gaan. Hello killer results!

Bestel snel hier de elastieken en start met het krijgen van een killer booty!

Details

Categories: