fbpx

Waarom zou jij je core trainen?

//Waarom zou jij je core trainen?
Waarom zou jij je core trainen?

Project Description

Net begonnen met het sporten in de sportschool? Of al een tijdje bezig en met veel verschillende oefeningen kennis gemaakt? Je hoofddoel is wellicht om af te vallen of om juist je spiermassa te vergroten. Naast deze doelen is er vaak met name één spiergroep die jij graag zou willen verbeteren/vergroten. Hier komt dan vaak ook een enorme focus op te liggen tijdens het sporten. Met als gevolg dat iemand bijvoorbeeld zeer ontwikkelde beenspieren of juist armspieren heeft ten opzichte van andere lichaamsdelen. In sommige gevallen gaat dit net wat te ver door, waardoor je lichaam uit proportie lijkt. Het is dus belangrijk om alle spiergroepen in je lichaam te trainen. Hierdoor krijg je een lichaam dat goed in verhouding is.

Om je hele lichaam op een goede manier te kunnen trainen en de kans op blessures te verminderen is het trainen van je core enorm belangrijk. Mensen die graag een sixpack willen hebben voor in de zomer doen deze oefeningen dan ook vaak fanatiek. Deze core stability zorgen voor een sterke core en het versterken/vergroten van je buikspieren. Om een sixpack te krijgen is het echter van belang om veel meer verschillende spiergroepen te trainen. Door het trainen van meerdere spiergroepen en goed op je eten te letten kan je vetpercentage gaan dalen. Wanneer je vetpercentage ver genoeg is gedaald en je buikspieren goed ontwikkeld zijn is er de kans dat er een sixpack te zien is. Het verschilt per persoon hoe gemakkelijk je naar een sixpack toe traint. Van veel groter belang is dat je deze core stability oefeningen gaat doen om de rest van je lichaam te steunen.

Onder je core verstaan wij veel meer dan alleen je buikspieren. Zo vallen je rug, bekken en billen ook onder je core. De kracht die je nodig hebt bij nagenoeg alle oefeningen komt uit je core. Een sterke core stelt jou in staat om bijvoorbeeld met zwaardere gewichten te squatten. Een sterke core zorgt er ook voor dat je de oefeningen gemakkelijker uit kan voeren met een juiste houding. Wanneer je core namelijk te zwak is pas je over het algemeen je lichaamshouding aan om de kracht ergens anders vandaan te halen. Deze foutieve houding die je vervolgens aanneemt werkt blessures in de hand. Vandaar dat wij het ten zeerste aanmoedigen om core stability oefeningen in je trainingsschema toe te passen. De volgende core stability oefeningen zijn ideaal om jouw core krachtiger te maken.

  • Planken
  • Side Plank
  • Ab Wheel
  • Hip Raises
  • Superman
  • Mountain Climbers
  • Squat
  • Pushups
  • Deadlifts

Het met regelmaat doen van deze oefeningen zorgt voor een sterkere core! De core stability oefeningen zijn voor elke sporter en mooie aanwinst in het trainingsschema. Je verkleint de kans op blessures, verhoogt je sportprestaties, verbetert je balans en je kan alle oefeningen gemakkelijker uitvoeren. Twijfel dus niet langer of het verstandig is om deze oefeningen uit te proberen, maar geef het gewoon een kans!

Ben je op zoek naar sportoefeningen voor het hele lichaam? In Faya’s nieuwe boek De Cellulite Guide staat een 8-weken trainingsschema inclusief oefeningen voor de core.

Details

Categories: