fbpx

Wel of niet afvallen?

//Wel of niet afvallen?
Wel of niet afvallen?

Project Description

“Wil je afvallen? was de vraag van Fajah, toen ik vroeg of ze me wilde helpen met een voedingsschema. De vraag ansich lijkt simpel om te beantwoorden, maar niets is minder waar. Het is namelijk niet zo dat als je mij ziet, dat afvallen het eerste is wat in je opkomt. (Dat denk ik in ieder geval en zwart kleed af) Maar toch zat ik al een tijdje niet lekker in mijn vel en dit heeft voornamelijk met mijn voeding te maken.

De laatste maanden is er noch structuur als balans te vinden in mijn eetpatroon en dat ga je steeds meer van de buitenkant zien. Mijn huid heeft het zwaar (ondanks dat ik graag de schuld wil geven aan mijn hormonen of iets anders wat buiten mijn macht valt, want ja zo ben ik) en mijn vetpercentage is ook een stuk omhoog gegaan terwijl ik de afgelopen maanden meer in de sportschool heb gezeten dan mijn hele leven bij elkaar.

De laatste maanden is er noch structuur als balans te vinden in mijn eetpatroon

Er gaat dus ergens iets goed fout! Als een van de medewerkers van MKBM, heb ik de mogelijkheid gehad om al een kijkje te nemen in het Killerbody Dieetboek. De korte blik in de dagschema’s was voor mij al reden genoeg om het 12 weken stappen plan aan te gaan. Want wie wil dat nou niet? 12 weken lang niet hoeven na te denken wat je moet gaan eten? Maar ik had alleen nog niet de vraag beantwoord of ik wilde afvallen.

cover boek

Wat het woord afvallen inhoudt ligt aan je eigen referentiekader, maar ook aan je motivatie. Wat betekent afvallen voor jou? Wat wil je bereiken met afvallen en vooral voor wie doe je het?

Het Killerbody dieetboek geeft niet alleen een schema voor je eetpatroon of voor je sportregime, maar ook veel informatie over jouw lichaam en wat een lichaam nodig heeft om gezond te zijn en vooral ook te blijven. Dat wilde ik! Ik wilde afvallen in omvang en niet perse in gewicht, ik wilde mijn vetpercentage naar beneden halen en structuur krijgen in mijn voeding en sport. En bovenal ik wilde me weer lekker voelen in mijn vel. Dus daar ging ik.

Afgelopen maandag ben ik begonnen met de eerste fase en zijn we ondertussen (pas) bij dag drie aangekomen. Zonder nu al veel bloot te geven, kan ik eerlijkheidshalve zeggen dat het best pittig is. De recepten zijn erg lekker en alles is ook nog heel makkelijk te maken.

MKBMblogJaclyn2

Maar voorbereiding is het halve werk, en daar heb ik een steekje laten vallen. Tip: Het boodschappenlijstje dat er voor het gemak bij zit, gebruik het! Want momenteel loop ik een beetje achter de feiten aan en pik ik zo onderweg even snel een bakje huttenkase op bij de supermarkt en steek ik net een potje kaneel in mijn tas om er wat smaak aan toe te voegen.

Tip: Het boodschappenlijstje dat er voor het gemak bij zit, gebruik het!

De uitgeschreven boodschappenlijstjes, de recepten en de dagschema’s zijn allemaal fijne hulpmiddelen. Het integreren in jouw dagelijks leven dat ligt helemaal bij jezelf. Maar ik ga niet zomaar een uitdaging aan, als ik het dan doe dan gaan we er echt voor. Dus na een valse start, ligt mijn boodschappenlijstje klaar, de komende dagen is mijn koelkast gevuld en heb ik zojuist een zooitje voorraadbakjes aangeschaft zodat ik kan gaan beginnen met “preppen”

MKBMBlogJaclyn

Je kunt mijn 12-weekse Killerbody avontuur volgen op Instagram en elke week hier op MKBM!

Liefs,

Jaclyn

MKBM Jaclyn

Over Jaclyn Fruneaux

Jaclyn is PR & Marketing Manager. Naast haar werk is zij ook moeder van een dochter en volgt een vierjarige opleiding als yogadocente en geeft zij Yoga les. Ze is een creatieve chaoot die een uitdaging of twee niet uit de weg gaat. Je kan haar vinden achter haar laptop, op haar telefoon, of dansend in de auto en vindt ze haar rust in yoga. Ze zal wekelijks bloggen over haar ervaring met het Killerbody Dieetboek en haar leven.

Heb jij jouw exemplaar al besteld? Je kunt hem hier bestellen.