fbpx

Welke voedingssupplementen hebben we nou echt nodig?

//Welke voedingssupplementen hebben we nou echt nodig?
Welke voedingssupplementen hebben we nou echt nodig?

Project Description

Toen ik mij begon te verdiepen in voeding en voedingssupplementen, kwam ik tot de conclusie dat het een gigantisch doolhof was van verschillende theorieën, meningen en claims. Ik werd doodgegooid met goedbedoelde tips & trics. Alleen bleef ik uiteindelijk achter met nog meer vraagtekens. Ik weet vast en zeker dat jullie jezelf hierin herkennen.

Je wilt graag het juiste doen, maar waar begin je? Sommige van jullie volgen mij vanaf het begin dat ik begon met mijn nieuwe lifestyle. En zoals jullie weten heb ik een hoop dingen uitgeprobeerd. Soms werkte iets fantastisch, soms merkte ik totaal geen verschil. Ieder lijf is natuurlijk anders afgesteld en reageert net iets anders op het één dan het ander.

Essentiële voedingsstoffen

Wat voor mij goed werkte tijdens mijn ontdekkingsreis, was het focussen op de positieve eigenschappen van bepaalde voedingstoffen en producten die goed aansloten op mijn wensen. Ik besloot de (mogelijke) broodje-aapverhalen aan de kant te schuiven en me te richten op wetenschappelijk onderbouwde artikelen. Bijvoorbeeld aminozuren zijn belangrijke bouwstenen van het menselijk lichaam. Aminozuren spelen een cruciale rol in ons fysieke gesteldheid. Sommige zijn essentieel, dat houdt in dat we ze zelf niet kunnen aanmaken. Andere aminozuren zijn semi-essentieel, daarvan maken we ze zelf deels aan en deels halen we het uit onze voeding.

Het aminozuur L-arginine

Er zijn een hoop verschillende aminozuren met verschillende eigenschappen, maar de ontdekking van het aminozuur L-arginine was voor mij een gouden greep. Het heeft namelijk bepaalde specifieke eigenschappen die perfect aansluiten bij mijn wensen. Namelijk de stimulering van de spieropbouw en vetverbranding. L-arginine zorgt ervoor dat het stikstofoxide-niveau stijgt in het lichaam. Onderzoeken hebben aangetoond dat een hoger stikstofoxide-niveau in het lichaam, spiercellen sneller vet en suiker laat verbranden. L-arginine werkt dus in principe als een natuurlijke fatburner.

Je vindt L-arginine in producten die wij dagelijks gebruiken zoals rauwe graanproducten, chocola en noten (pinda’s en amandelen). Het nadeel van chocola en noten is dat ze enorm veel calorieën bevatten. Gelukkig zijn er voedingssupplementen die een geconcentreerde dosis van L-arginine bevatten. Hiermee omzeil je de nadelen van de natuurlijke producten, zonder het verlies van de voordelen. (15-18 gram per dag, verdeeld over drie momenten).

And the noble prize winner is…

L-arginine is zelfs onderdeel van de Nobelprijs voor Geneeskunde in het jaar 1998. De prijs werd aan de farmacologen Robert Furchgott, Ferid Murad en Louis Ignarro toegekend voor hun ontdekkingen met betrekking tot stikstofoxide als signaalmolecuul in het cardiovasculair systeem (The Noble Prize, 1998).

Behalve de stimulering van de vetverbranding en spieropbouw, heeft L-arginine namelijk nog vele andere fysieke voordelen:
– Belangrijk bij de behandeling van hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk.
– Het versterkt het immuunsysteem.
– Stimuleert de groei van botcellen en haarvaten.

So what can a girl do?

Naast L-arginine slik ik ook visolie en BCAA. Zoals jullie gewend van me zijn geef ik altijd tips die op mij een positieve werking hadden. Ik geloof namelijk niet in preken en mensen te vertellen wat ze wel en niet moeten doen. Daarom schrijf ik puur vanuit mijn eigen ervaringen en deel ik dat graag met jullie. Ik gebruik de Forever ARGI+ als L-arginine, visolie en BCAA. De meeste van mijn supplementen koop ik bij Berry de Mey. Deze kunnen jullie nu ook krijgen met 10% korting wanneer je de code: KillerbodyFajah16 gebruikt op de website; www.berrydemey.nl

Veel liefs,

Faya

Voor een gezond en vitaal lichaam is sporten natuurlijk minstens zo belangrijk.  Klik hier om lid te worden van het MKBM BASIC trainingsprogramma voor maar 49 euro per jaar en optimaliseer je workouts!

Details

Categories: