Stimuleer de aanmaak van collageen

MSM is een van de meest onderschatte mineralen die het lichaam dagelijks in grote hoeveelheden nodig heeft. Omdat dit mineraal bij verhitting verloren gaat, krijgen we er te weinig van binnen via onze voeding. MSM (Methylsulfonylmethaan) is een in wateroplosbare, natuurlijke zwavelverbinding. Zwavel is een essentieel element dat voorkomt in elke cel van ons lichaam. Omdat al onze cellen gebruik maken van zwavel, is zwavel onmisbaar voor ons lichaam. Helaas krijgen we vaak niet genoeg zwavel binnen via onze voeding, waardoor we zonder het te weten een zwaveltekort hebben. Bovendien wordt de hoeveelheid zwavel in ons lichaam minder als we ouder worden.

Wat doet MSM dan precies?

Ons lichaam gebruikt MSM onder andere om rode bloedcellen en aminozuren zoals collageen en keratine te produceren. Dit zijn essentiële componenten voor ons lichaam, huid en weefsels. Ook gebruiken we MSM voor de aanmaak van insuline, voor een goede pH-balans en om te detoxen. MSM verbetert de doorlaatbaarheid van de cellen van ons lichaam waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen beter worden verwijderd.

Het innemen van MSM ondersteunt je lichaam dus in allerlei belangrijke processen, waardoor je langer jong, fit en energiek blijft.

3 voordelen van MSM uit reviews van MSM gebruikers:

1. Het verbetert flexibiliteit en uithoudingsvermogen

MSM is fantastisch als je regelmatig sport. Het ondersteunt namelijk je spieren en gewrichten door de snelle afvoer van afvalstoffen. Bovendien stimuleert MSM de bloedsomloop.

2. Het zorgt voor sneller herstel van spieren na het sporten

Een andere fijne eigenschap van MSM is dat je spieren sneller herstellen. Hierdoor heb je minder last van pijn en andere ongemakken na het sporten. Dit snelle herstel wordt wederom mogelijk gemaakt door de afvoer van afvalstoffen. Bovendien is MSM een krachtige antioxidant en pijnstiller.

3. Het stimuleert de aanmaak van collageen, dit draagt bij aan het versterken van de huid, gezonder haar en mooie nagels

Zwavel stimuleert de aanmaak van collageen. Collageen is het bindweefsel in onze huid dat zorgt voor de elasticiteit. Voldoende collageen zorgt voor een gladde huid, maar ook voor dik glanzend haar en sterke nagels. Ook kan MSM de huid verbeteren bij bepaalde huidaandoeningen.