fbpx

BCAA’s

/BCAA’s
BCAA’s

Wat zijn BCAA’s? En waarom zijn de BCAA’s van MKBM bijzonder?

Je lichaam gebruikt eiwitten o.a. om spieren na belasting, door bijvoorbeeld sport, weer te herstellen en op te bouwen. De eiwitten worden eerst omgezet in zogenaamde aminozuren. In het menselijk lichaam komen 20 aminozuren voor, de zogenaamde fundamentele aminozuren.

BCAA’s zijn de drie aminozuren L-Leucine, L-Isoleucine en L-Valine.  Zij behoren in de groep van 20 aminozuren tot  9 “essentiële” aminozuren. Deze 9 aminozuren maakt je lichaam niet zelf aan. Dit betekent dat je ze via voeding en desgewenst supplementen binnen moet krijgen.

BCAA’s spelen een belangrijke rol bij het herstel en opbouwen van spieren. Want welke sport je ook beoefent, bij spierbelasting breek je altijd spiercellen af. Voor herstel gebruikt je lichaam aminozuren. Optimaal herstel is de sleutel voor progressie.

BCAA’s worden ook vaak als supplement gebruikt ter ondersteuning van een dieet, wanneer je lichaam niet alle bouwstenen ten overvloede binnenkrijgt. In het proces van vetverbranding spelen BCAA’s bovendien een belangrijke rol glucose op te nemen uit het bloed met als gevolg een efficiëntere energiehuishouding.

BCAA’s hebben de eigenschap snel opgenomen te worden. Daarom worden BCAA’s het meest voor, tijdens of direct na de training genomen als supplement.

MKBM BCAA 4:1:1 staat voor de verhouding waar de aminozuren in dit supplement aanwezig zijn. De 4 staat voor de hoeveelheid L-Leucine. Deze zit er dus 4 keer zoveel in als L-Isoleucine en L-Valine.  Het aminozuur L-Leucine stimuleert de spiercellen meer aminozuren om te zetten in spiereiwit hetgeen ideaal voor herstel is. Dit maakt van het MKBM BCAA supplement een bijzonder product dat doet waar het voor gemaakt is.

Deel dit met je vrienden!

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.