Fit worden en je huid verbeteren

Afgelopen jaar werd ik 40. Ik had opeens het gevoel dat ik er op mijn fitst uit wilde zien. Alles om maar niet toe te geven aan het natuurlijke proces van ouder worden. Ik besloot er nog een keer goed voor te gaan, net zoals ik 7 jaar geleden had gedaan voor de shoot van LINDA.meiden. Ik riep de hulp in van personal trainer Jasper en professioneel meal prepper Tessa (Tessa’s Mealprep Service). Ik hield me precies aan de trainingen van Jasper en het eetschema wat hij voor mij had bedacht. Ik heb het bijna 18 weken gedaan met als resultaat dat ik erachter kwam dat ik dat niet leuk vind. De druk dat zoiets met zich meebrengt was voor mij eigenlijk heel stressvol. Het opsturen van foto’s en dan zelf geconfronteerd worden met minimale verschillen terwijl ik me 100% overgaf was niet persé motiverend. Hetgeen wat ik jaren ervoor meerdere keren had bereikt, bleef nu uit. Het paste eigenlijk gewoon niet meer bij wie ik nu ben en mijn levensstijl naast trainen en eten. De vorige keren dat ik dit soort uitdagingen aanging, had ik geen verbouwingen te overzien of een bedrijf te runnen. Toen was eten en trainen mijn bedrijf, want ik was het bedrijf. Toen had ik geen puber van 13 in huis die vier handen vol is, terwijl ik er maar twee heb en toen had ik ook geen nichtje opgevangen met een eigen verhaal dat aandacht nodig had. Daarnaast had ik toen niet de hormoonhuishouding die ik nu heb en ik denk dat dat misschien nog wel het grootste verschil is geweest. De stress die mijn thuissituatie en verbouwing met zich meebracht, zorgde voor een stijging in mijn stresshormoon (cortisol). Dit hormoon zorgt er juist voor dat je vet opslaat en vasthoudt. Verder stond het eten van kip mij enorm tegen, maar omdat ik een oestrogeen profiel heb (meer vetopslag op benen en billen en meer cellulite) is het eten van vegetarische ‘kip’ op basis van soja niet goed voor mij. Het is dus een flinke uitdaging om volgens mijn profiel vegetarisch te eten.

Tijdens deze weken heb ik mij wel goed gehouden aan het innemen van supplementen en dan met name supplementen voor mijn huid. Ik heb best wel moeite met het innemen van MSM vanwege de smaak en ben daarom een nieuw MSM-supplement aan het ontwikkelen dat net zo goed werkt, maar dan in de vorm van een capsule. MSM is de oplossingen tegen huidverslapping omdat het naast vitamine C als enige supplement de aanmaak van collageen stimuleert. 

Ooglidcorrectie

Ik heb de gehele periode MSM en vitamine C genomen. Het traject duurde tot aan mijn verjaardag op 3 juli. Daarna ging ik met Shai op vakantie naar Afrika. Hier heb ik twee weken niet getraind. Toen ik terugkwam, ben ik twee weken op vakantie geweest met Bart naar Mexico waar de airco in de gym het niet deed. Daardoor heb ik uiteindelijk ook niet veel meer gedaan dan wandelen, liggen en biertjes drinken. Bij terugkomst moest ik geopereerd worden aan een lekkende prothese. Ik had eigenlijk ook een ooglidcorrectie ingepland. Ik dacht ‘als ik dan toch onder het mes moet, kan ik dat er wel bij doen’, maar tot mijn grote verbazing zag ik een week voor de operatie dat een ooglidcorrectie niet meer nodig was. Ik keek in de spiegel en zag dat het stukje vel wat voorheen over mijn oog hing vele malen minder aanwezig was. Ik bedacht me dat als ze dit zouden wegsnijden ik straks mijn ogen niet meer kon sluiten en belde die ingreep af.

Ik heb hier twee foto’s. Beide foto’s zijn in de ochtend gemaakt, toen ik net wakker was. Dan was het het ergst zichtbaar. De eerste foto is van toen ik de afspraak net had gemaakt. De tweede foto is van recent, vlak voordat ik de afspraak heb afgezegd. Je ziet een duidelijk verschil. Blij verrast liet ik het aan iedereen zien op kantoor en besloot ik nooit meer te stoppen met het dagelijks innemen van MSM en vitamine C 1000.

Inmiddels ben ik al maanden niet meer aan het trainen. Eigenlijk vanaf 3 juli niet meer, omdat ik na de wissel van mijn prothese helaas opnieuw onder het mes moest om ze ditmaal geheel te verwijderen. Ik ben nu nog aan het herstellen. Het gaat nog wel even duren voordat ik weer kan trainen. De spiermassa die ik had opgebouwd is totaal verdwenen. Ik ben nu helemaal zacht, mijn billen zijn net kussentjes en mijn benen eigenlijk ook. Toch is er iets veranderd. Ik vind mezelf nu prachtig. Ik kijk in de spiegel naar mijn cellulite en bedenk me dat ik zo dankbaar ben dat deze benen mij al een heel leven lang dragen. Dat ik ze jarenlang niet heb gewaardeerd voor de zware klus, maar alleen maar heb lopen klagen over wat er allemaal strakker kon. Ik kan nu in de spiegel kijken naar mijn piepkleine borstjes met hun bijbehorende littekens en ze bedanken voor hun kracht en mijn excuus aanbieden voor alle operaties die ik ze heb aangedaan. Ik houd van mijn lijf zoals het is. Als ik straks weer mag bewegen, vind ik dat natuurlijk heerlijk. Echter accepteer ik de situatie nu zoals deze is. Lijden ontstaat door de weerstand die we vaak hebben tegen de realiteit, maar als we de realiteit kunnen accepteren verdwijnt het lijden. Daarnaast geloof ik enorm in de kracht van mijn gedachten en woorden en toch waren mijn gedachten over mijn benen vaak negatief. Ik vind het dus niet zo gek dat ik de gewenste resultaten niet behaalde, want ik was alleen maar bezig met wat ik niet mooi vond aan mijn benen.

Hormoonhuishouding

Ik ben de afgelopen maanden flink met mezelf aan de slag gegaan. Ik heb mij beseft dat het dagelijks eten van vlees of vis niet meer bij mij hoort en dat de oude manier van fit worden met rijst, kip en groenten mij ook tegenstaat. Daarom riep ik de hulp in van Maria Helena. Zij gaat mij de aankomende tijd helpen om op een andere manier te gaan eten. Een manier die bij mijn oestrogeen profiel hoort. Tijdens ons gesprek werd ik zo enthousiast van haar kennis op het gebied van hormonen en de verschillende lichaamsprofielen die op verschillende manieren zouden moeten eten voor het beste resultaat, dat ik haar heb gevraagd om te bloggen voor MKBM. Het is voor mij allemaal nieuwe informatie, maar wel informatie waarvan ik denk dat veel mensen er wat aan gaan hebben. Ik begin in februari met dit traject en zal jullie ook elke week meenemen middels social en blogs over de resultaten.