Hoe werkt de MKBM App?

Wij hebben het al meerdere keren voorbij zien komen dat de werkzaamheid van de MKBM-app niet voor iedereen even duidelijk is. Vandaar dat wij deze keer een blog wijden aan de MKBM app. Speciaal voor die mensen die via een basic-lidmaatschap of maatprogramma hier gebruik van kunnen maken en lekker aan de gang willen.

Nadat je een basic-lidmaatschap of maatprogramma afneemt ontvang je een mail (deze kan helaas in de spam terecht komen) met daarin een uitnodiging om jouw account te activeren. Wanneer je jouw account hebt geactiveerd kun je met deze gegevens ook inloggen binnen de MKBM-applicatie. De MKBM-app is gewoon te downloaden in de Appstore of Playstore.

Opstarten

Open de MKBM-applicatie en log in met je mailadres en wachtwoord (Deze heb je dus al gebruikt om jouw account te activeren in Virtuagym). De eerste keer wanneer je dit doet kan het zo zijn dat de applicatie vraagt om meer persoonlijk informatie m.b.t. geboortejaar, lengte en gewicht. Vervolgens kom je terecht op de Homepagina van de MKBM-applicatie. Op de homepagina zijn een aantal belangrijke knoppen te vinden die je moet kennen om de applicatie goed te kunnen gebruiken.

Community

Via de community knop (Twee tekst vierkantjes) kom je terecht in het hoofdscherm van de MKBM-community. Hier kan je van alles lezen over waar andere Killerbodies tegen aan lopen of juist tips van andere mensen om het dieet goed vol te houden. Je kan elkaar motiveren met leuke berichten en foto’s en dit doet je allemaal door binnen de community het zwarte rondje met een tekstvlak daarin te selecteren. Ook kan je reageren op andere leden door hun bericht aan te klikken en vervolgens een reactie toe te voegen.

Kalender

Met behulp van de “kalender” knop kom je terecht in jouw persoonlijke trainingsschema. Mocht jij via de website oefeningen/workouts hebben ingevuld of heeft een personal trainer van MKBM dit voor jou gedaan, dan zijn deze workouts hier zichtbaar. Mocht je nog niets hebben toegevoegd dan is dit zo gedaan door even op de gewenste dag aan te klikken. Vervolgens druk je op het zwarte plus tekentje rechtsonder in je beeldscherm. Hierdoor is het mogelijk om losse oefeningen of gehele workouts toe te voegen.

Heb je eenmaal de losse oefeningen of complete workouts in je kalender staan dan kan jij jouw vooruitgang bijhouden. Klik eerst op de specifieke dag en vervolgens zie je alle oefeningen los staan. Door op één losse oefening te klikken krijg je veel opties. Zo kan je een animatie afspelen om te zien welke oefening het is en hoe deze uitgevoerd moet worden. Swipe je vervolgens eenmaal naar rechts dan kan jij jouw voortgang bijhouden. Vul bijvoorbeeld het aantal kilo’s in dat je hebt gebruikt voor de oefening per set of hoe ver jij hebt gefietst en op welk tempo dit was. Door nog éénmaal naar rechts te swipen zie je in een afbeelding precies aangegeven welke spieren jij traint bij een goede uitvoering van de oefening. Als je een oefening volledig hebt voltooid kan je deze afvinken door in het totaaloverzicht aan oefeningen die dag op de afbeelding van een specifieke oefening te drukken. Bij het plaatje verschijnt vervolgens een klein groenvinkje. Wanneer je alle oefeningen hebt gedaan en weer in het kalender overzicht bent heeft de workout een kleurtje gekregen i.p.v. compleet grijs.

Ga dus lekker sporten en houd je voortgang bij!

Voortgang

Op het home scherm bevindt zich ook de knop voortgang. Hier kan je wanneer gewenst jouw huidige gewicht bijhouden. Op deze manier kan jij jouw persoonlijke progressie bijhouden en kan het een manier zijn om motivatie te krijgen voor de komende weken. Weeg je niet elke dag, want dan maak je veel te veel schommelingen mee die niet positief werken. Weeg je liever één keer in de week op een vaste dag en tijd.

Workouts

Met de workout knop heb je weinig te maken tijdens het gebruiken van de MKBM-applicatie. Afhankelijk van wat voor je gebruiker jij bent bij ons bepaald of er en zo ja, welke workouts zichtbaar zijn.

Voeding

De voeding knop is een zeer handige en fijne tool die mensen graag gebruiken. De eerste keer dat jij deze wilt gebruiken zal de applicatie jouw vragen de Food App te downloaden. Wordt hiervan niet ongerust, maar downloadt deze gratis app snel! Via deze app kan je vervolgens jouw voeding per dag bijhouden en direct de macro verdeling (koolhydraten, eiwitten en vetten) in totaal en specifiek per product zien. De precieze macro verdeling van één product kun je vinden door op de “i” van info achter het product te klikken. Zo leer je al heel snel wat gezonde voeding is en waarmee je sommige tekorten kunt opvullen. Mocht jij gebruik maken van een maatprogramma is dit een manier om jouw voedingsplan in te kijken. Ook hier kan je weer aangeven wat je al hebt gegeten.

Wanneer er nog geen voeding in staat dan moet je eerst jouw voedingsplan maken. Druk allereerst linksboven op de drie balkjes. Er opent zich een menu waar jij eerst even jouw plan moet gaan maken. Druk op “mijn plan” en beantwoord een aantal vragen. Aan de hand van deze gegevens stelt de applicatie een voedingsplan voor met een aangeraden hoeveelheid dagelijkse calorieën en een bijpassende macro verdeling. Vervolgens kan je producten aan de dagen toevoegen door rechtsonder op het oranje plusje te drukken. Hier staan altijd een aantal standaardproducten al aangegeven, maar door op het oranje zoeklampje rechtsonder te drukken kan je gericht zoeken. Kan je een product dat bij jou in de lokale supermarkt hebt niet vinden in de app? Gebruik dan rechtsboven de barcode, hiermee kan je vervolgens een foto maken van de barcode en worden de waardes toch overgenomen. Wanneer je voeding toevoegt wordt het overzicht aan aantal calorieën en de macro verdeling hiervan direct inzichtelijk. Wacht dus niet en maak snel jouw gezonde voedingsschema!

Apparaten

Onder het knopje apparaten staan een aantal gadgets die kunnen helpen jouw gezondheid bij te houden en de vooruitgang van jouw lichaam te meten. Deze apparaten kunnen je koppelen met de applicatie of aanschaffen. Mocht je hier geen interesse in hebben dan is deze knop niet van toepassing voor het bereiken van jouw Killerbody.

Word Pro!

Mocht je nog geen pro lid zijn van MKBM, maar een gratis account hebben dan is het via deze knop mogelijk om van de voordelen als Pro lid te profiteren.

De laatste twee knoppen op het home screen van de MKBM-applicatie spreken voor zich. Zo staan er bij clubinfo gegevens van MKBM en bij de shop is live kun je aankopen doen in de vorm van onlinemaatprogramma’s.

Naast je home screen heb je nog twee schermen, deze staan boven in het scherm met een grijze kleur aangegeven. De beide schermen zijn genaamd: Stream en Groepen.

Van beide schermen zal hieronder nog kort worden toegelicht waarvoor deze zijn.

Stream

Onder de stream vind jij allemaal verschillende informatie. Zo staan hier de recente posts die binnen de community zijn geplaats, maar ook jouw persoonlijke vordering binnen de workouts. Ook via dit scherm is het mogelijk om op andermans uitingen te reageren.

Groepen

Onder het scherm groepen staan verscheidene groepen waar jij lid van bent geworden. Mocht je nog niet lid van een groep zijn geworden, dan kan je dit doen via de website en toestemming vragen om deel te nemen aan de groep. Zo is het voornamelijk van groot belang om lid te worden van de groep video’s. Hier staan namelijk allemaal training video’s van Fajah die je vervolgens overal kunt bekijken en dan zelf uitvoeren uiteraard! Binnen de specifieke groepen kun je ook berichten plaatsen net zoals dit het geval was binnen de community.

Nog enigszins beknopt zijn dit de functies die de MKBM-applicatie jullie te bieden heeft! Maak er zeker snel gebruik van aangezien het een tool is die jou zeker kan helpen bij het bereiken van de gewenste resultaten. Download de app en maak er snel gebruik van.

 

Nog kort wat dingen die van groot belang zijn:

  • Activeer jouw account aan de hand van onze mail (let op spam)
  • Download de MKBM-applicatie
  • Download vervolgens de food app
  • Volg de gewenste groepen via de website (aanvragen)
  • Persoonlijke berichten naar één iemand zijn niet mogelijk via de applicatie

Download hier de app voor Android

Download hier de app voor iPhone

Ben jij nog geen MKBM Basic lid? Want naast dat je deze handige app kan gebruiken bij je gezonde leefstijl krijg je nu ook de MKBM Membercard! Waar leuke voordelen bij zitten zoals 10% korting in de MKBMshop en cadeaubonnen t.w.v. € 100,-! Meld je vandaag nog aan! 

 

Voorbeeld van de app (let op dit kan verschillen tussen iPhone en Android smartphones)