You can’t beat genes

 

We hebben er allemaal wel eens last van, de een wat meer dan de ander: Jaloers zijn op het figuur van een ander. Ik heb hier jaren last van gehad en niet op een negatieve misgunnende manier, maar wel dat ik er ook heel graag “zo uit wilde zien”. Ik ben 1,63 m en dus niet zo lang, maar ik ben gezegend met volle billen en iets wat vollere dijbenen, daar ben ik heel dankbaar voor. Maar toen ik 16 jaar was wilde ik dunne benen, kleine billen en dikke tieten. Op dat moment was Baywatch helemaal hot en wilde ik me identificeren met Pamela Anderson.

 

 

 

Ik vertel uitgebreid in mijn boeken wat voor ongezonde diëten ik heb gevolgd om maar 50 kilo te wegen. Als ik 50 kilo woog waren mijn billen piepklein en mijn benen dun, maar nog zeker niet zo dun als die van Pamela Anderson. Het effect van mijn ongezonde 500 calorieën dieet met stacker pillen, was maar van tijdelijke duur en de broekjes die ik veel te klein kocht om alleen maar te kunnen zeggen dat ik een broekmaat 26 had en paste, konden de vuilnisbak weer in.

 

 

Het heeft mij heel wat jaren gekost om mezelf te accepteren zoals ik ben. Ik kon eerst alleen maar zien wat ik niet mooi vond aan mezelf. Als ik in de spiegel keek, walgde ik van mijn minpunten en benoemde ik vaak hoe lelijk ik ze vond. Ik heb de afgelopen jaren een omkeer gemaakt. Ik ben veel minder streng voor mezelf, ik zeg liefdevolle dingen tegen mezelf en ik heb geen spijt meer als ik iets lekkers eet. Er is zoveel veranderd sindsdien, als je lief bent voor jezelf en de mooie dingen van jezelf ziet, zul je zien dat je er steeds mooier uitgaat zien. Je voelt je ook gelukkiger! Ik ben veel gelukkiger als vroeger toen ik perse dun wilde zijn. Als ik het kon terug draaien, had ik nooit mijn borsten vergroot. Ik heb zoveel ellende gehad met die borsten. Drie jaar geleden waren ze lek en moest ik weer onder het mes. Daarnaast zijn siliconen naar verloop van tijd kanker verwekkend dit betekent dat je ze elke 10 jaar moet wisselen en ik dus straks op mijn 80ste jaar nog op de operatietafel lig.

 

Vlak voor ik het Killerbody Dieet boek uitbracht was mijn relatie net verbroken. Ik had heel veel liefdesverdriet gehad en was daardoor enorm afgevallen. Op de shoot met de oefeningen in het boek was ik 50 kilo. Het gewicht wat ik in mijn jongere jaren altijd wilde hebben. Was dit het nou? Mijn billen waren helemaal weg. Op dat moment besefte ik dat ik jarenlang iemand wilde zijn, die ik niet was. Ik wilde meedoen met de massa en in die tijd was dat dun dun dunst. Inmiddels is er veel veranderd in het modebeeld. De trend van de billen begon bij Jennifer Lopez en werd nog eens dik aangezet door Kyli Jenner. Kyli en haar zusjes hebben zich een paar mega billen laten aanmeten. Ik snap echt wel dat als je hele platte billen hebt, dat je er wat aan wilt doen, maar loop niet mee met de massa. Trends veranderen en als je eenmaal begint aan opereren, zit je er vast!

 

 

Mijn advies is zelfacceptatie en vanuit die zelfacceptatie kun je dingen veranderen op een natuurlijke manier. Hangen je billen? Dan ga je ze trainen. Vind je je buikje te dik, dan pas je je voeding aan. Let niet op een ander die heeft waarschijnlijk een ander lichaamstype. Vergelijk je niet met een ander. Via deze link kun je meer informatie lezen over verschillende lichaamstypes. check welke jij bent en hoe jij het beste kan trainen en eten.

 

Dan heb ik nog een klein oefeningetje voor je om gelukkiger te worden met jezelf.

 

Als je ‘s morgens wakker wordt bedenk dan waar je dankbaar voor bent.

Als je in de spiegel kijkt, zeg je tegen jezelf wat je mooi vindt aan jezelf

Als je naar bed gaat noem je een ding over jezelf waar je trots op bent en eindig je met dat je van jezelf houdt.

 

Herhaal dit elke dag en je zult zien dat je je gelukkiger gaat voelen. Ook al is het in het begin onwennig, gewoon doen. Ook al voel je het nog niet zo, gewoon doen. Als je jezelf waardeert ga je beter voor jezelf zorgen en er slanker en mooier uit zien. Pas als je voldoende van jezelf houdt, trek je mensen aan die liefdevol met jou omgaan .

 

 

Liefs

Faj