Waarop moet je letten bij het gebruik van een collageenproduct?

rimpels

Collageen is de laatste jaren enorm populair geworden, en dat is niet zonder reden. Dit belangrijke eiwit ondersteunt je huid, haar, nagels, botten en gewrichten. Maar voordat je een collageenproduct aan je routine toevoegt, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. In deze blog deel ik waar je op moet letten bij het kiezen van een collageensupplement, zodat je het meeste eruit haalt!

1. Kies een hoogwaardige bron
Niet alle collageen is hetzelfde. Het is belangrijk om te kijken waar het collageen vandaan komt. De meest voorkomende bronnen zijn rund, vis (marine) en kip. Viscollageen is bijvoorbeeld makkelijk opneembaar en daardoor een goede keuze voor veel mensen.

2. Let op het type collageen
Er zijn verschillende types collageen en elk type heeft zijn eigen voordelen. Type I en III zijn perfect voor je huid, haar en nagels, terwijl type II juist goed is voor je gewrichten. Het is handig om te weten welk type collageen je lichaam nodig heeft, zodat je het juiste product kiest.

3. Ga voor puur en schoon
Kijk goed op het etiket en vermijd producten met onnodige toevoegingen zoals suikers, smaakstoffen of vulmiddelen. Hoe zuiverder het product, hoe beter het werkt.

4. Hydroliseer voor betere opname
Klinkt ingewikkeld, maar dat valt mee! Gehydrolyseerd collageen betekent simpelweg dat het in kleinere stukjes is geknipt, waardoor je lichaam het beter kan opnemen. Dit zorgt ervoor dat je sneller resultaten ziet.

5. De juiste hoeveelheid
Meer is niet altijd beter. De meeste onderzoeken raden een dagelijkse hoeveelheid van 5 tot 10 gram collageen aan voor huid- en gewrichtsgezondheid. Houd je aan deze dosering voor het beste resultaat.

6. Extra ingrediënten zijn een plus
Sommige collageenproducten bevatten extra ingrediënten zoals vitamine C. Dit is geweldig, omdat vitamine C helpt bij de natuurlijke aanmaak van collageen in je lichaam. Ook hyaluronzuur wordt vaak toegevoegd voor extra hydratatie van je huid.

7. Handig in gebruik
Veel collageenproducten komen in poedervorm. Deze zijn makkelijk te mengen in je ochtendkoffie, smoothie of zelfs gewoon in water. Kies een product dat goed oplost en een neutrale of aangename smaak heeft.

8. Let op allergieën
Sommige collageenproducten zijn gemaakt van vis, rund of kip. Als je een allergie hebt voor een van deze bronnen, is het belangrijk om dit te controleren voordat je het product koopt.

9. Let op het prijsverschil
Je zult merken dat de prijzen van collageenproducten flink kunnen variëren. Dat kan soms verwarrend zijn, maar dit prijsverschil heeft vaak te maken met de kwaliteit van het collageen. Goedkopere producten bevatten vaak minder zuiver collageen of zijn gemaakt van lagere kwaliteit bronnen. Investeren in een wat duurder product kan de moeite waard zijn, omdat je vaak betere resultaten krijgt van een collageenproduct dat zuiverder is en makkelijker door je lichaam wordt opgenomen.

10. Heb geduld
Collageen werkt van binnenuit, en dat kost tijd. Verwacht geen wonderen van de ene op de andere dag. Meestal duurt het een paar weken tot maanden voordat je echt verschil gaat merken, vooral als je het gebruikt voor je huid of gewrichten.

Conclusie: kies slim, gebruik het met geduld
Collageen kan een geweldige toevoeging zijn aan je dagelijkse routine, of je nu je huid wilt ondersteunen of je gewrichten soepel wilt houden. Door op deze punten te letten, zorg je ervoor dat je het juiste product kiest en het meeste uit je collageen haalt. Wees geduldig en consistent, en je zult de voordelen op de lange termijn gaan zien!

Wij van MKBM hebben nu ook een marine collageen met smaak (natuurlijke aroma’s en natuurlijke kleurstof van bieten) op de markt gebracht. Dit product hebben we speciaal ontwikkeld om te combineren met onze MKBM MSM, zodat de smaak van MSM wordt gecamoufleerd. Zoals je van ons gewend bent, kiezen wij altijd voor hoogwaardige producten. Marine collageen is een van de best opneembare collageensoorten die beschikbaar is!