Eten in Londen

//Eten in Londen
Eten in Londen

Project Description

Londen

Mijn lieve Gijsje is afgelopen maandag 23 jaar geworden en dát is natuurlijk een geldige reden om naar Londen te gaan. Ik heb aanstaande donderdag opnames voor mijn online trainingen en ik moest me eigenlijk goed aan mijn dieet houden, deze laatste dagen voor de opnames. Als ik maar een klein beetje verkeerd eet dan houd ik meteen vocht vast – en dat ziet er natuurlijk wat minder mooi uit.

Oeps
Heb je weleens dat als je een avond veel alcohol hebt gedronken en je kijk de ochtend daarna in de spiegel, dat je denkt: ‘wauw wat ben ik slank?’. Dat is omdat alcohol ál het vocht uit je lichaam onttrekt. Je wordt daarom ook wakker met een droge mond na een avondje flink borrelen. De ochtend die daarop volgt zie je er daarom even super slank uit, maar de dagen daarna zet alles juist aan. Je komt heus niet meteen kilo’s aan als je een keer alcohol drinkt, maar houd het wel bij één keer en drink niet meteen dagen achter elkaar. Dit vertel ik nu heel wijs, maar ondertussen heb ik deze gouden regel de afgelopen twee dagen compleet aan mijn laars gelapt… Oeps.
Maandagochtend vlogen we vanaf Rotterdam Airport. Ik ontbeet met een proteïne pannenkoek en een omelet met twee eieren, waarvan één heel ei en de ander alleen eiwit. Op het vliegveld had ik weer honger en nam ik een volkoren broodje met carpaccio. Ik heb de bovenkant van het broodje niet opgegeten. Sinds ik me realiseer hoeveel calorieën volle melk bevat, drink ik alleen nog maar koffie bij zaakjes waar je om magere melk kan vragen. Dat ik überhaupt niet meer zoveel koffie naar binnen mik als vroeger is helemaal niet zo erg: koffie is namelijk ook een voeding voor cellulite. Eenmaal aangekomen in Londen hebben we een burger gegeten bij de lekkerste hamburgertent van de Engelse hoofdstad: Meat Lequat. Ik koos voor de kipburger met blauwe-kaassaus en nam er een glas wijn bij. Ik heb er enorm van genoten.

Tonijn

We hebben dinsdag heel veel gelopen en ’s avonds waren we te moe om nog ergens te gaan eten, dus aten we blikjes tonijn als avondeten in de hotelkamer. Gijs heeft beloofd naar mij te luisteren en zijn eiwitinname te verhogen – daar is tonijn een goede manier voor. Hij kan verder alles eten waar hij zin in heeft, alleen: als hij iets meer massa wil creëren, dan moeten zijn eiwitpercentage wat omhoog. Gijs had dus zijn halve koffer volzitten met blikjes tonijn en dat kwam vandaag wel goed uit. We bestelden een fles wijn op de kamer en keken een paar afleveringen van de serie Orphn Black. In de ochtend at ik wat yoghurt met fruit en zoetstof en drie eiwitten. Gijs opende een blikje tonijn, maar dat ging mij nét iets te ver om dat zo vroeg in de ochtend te eten. Het rook naar kattenvoer… Na het ontbijt zijn we naar de sportschool aan de overkant gewandeld, waar we dertig pond per persoon moesten betalen. Wat een bedrag, zeg – maar nu waren we wel extra gemotiveerd om alles uit de training te halen wat erin zat.
Ik heb de afgelopen weken rustig aan gedaan met trainen vanwege hoofdpijn, rugklachten en pijn in mijn linkerknie. Ik ben onder behandeling bij Michiel Loeber en een chiropractor. Het gaat gelukkig steeds beter. Toch ben ik iets voorzichtiger geworden en ben ik bang om de volle honderd procent te trainen. Ik vermijd daarom squats en lunches – even tot ná de opnames van aanstaande donderdag. We besluiten hamstrings te trainen. Na een voldane training eten we een bakje tonijn en lopen we de rest van de dag heel Londen door. Ik denk dat we bij elkaar wel tien kilometer hebben gelopen. We lunchen in een klein Italiaans restaurant. Ik neem een mozzarellasalade met gerookte kip. Ik geef een gedeelte aan Gijs; die zelf een pasta heeft besteld. We lopen weer verder en onderweg kom ik een sportwinkel tegen. Ik koop daar een proteïnereep. Ik check het etiket en lees dat er 180 calorieën en 25 gram eiwitten in zitten. Ik eet ‘m helemaal op en vind dat we nu wel een wijntje hebben verdiend…
Alcohol: het heeft z’n voordelen én nadelen
We gaan zitten bij The Share en drinken samen een fles rosé. Ik drink niet zoveel alcohol en dat heeft één groot voordeel: daardoor word je heel snel aangeschoten en melig. We hebben lol en ik besluit gewoon dat we weer een hamburger gaan eten. Tja, dat is dan weer het nadeel van aangeschoten en dronken zijn: dan gooi je met gemak al je goede voornemens overboord en ga je vaak vet eten. Ik bestel hetzelfde als gisteren en daarna gaan we naar het hotel om ons op te frissen. Het is inmiddels 22:00 uur en ik twijfel of we op stap moeten gaan, of dat het beter is om niet te gaan…
Normaal gesproken als ik naar het buitenland ga, let ik heel goed op mijn voeding en kies ik meestal één echte ‘drinkavond’ uit in een hele week vakantie. Je kunt natuurlijk wel een hamburger eten als die goed in je macro-schema past. Het gevaar is vaak dat je ‘én én’ gaat doen. Daarom mijn tip: maak een keuze tussen óf drank, óf bijvoorbeeld een hamburger of een portie friet (ik ben daar in dit verhaal even een slecht voorbeeld van, sorry). Zorg ook dat je de dag daarna het niet weer doet en drink zowel voor het slapen als de dag daarna voldoende water.
Volgende week post ik een blog uit mijn eetdagboek van een normale week.
Liefs,

Faya

Details

Categories: