fbpx

#2 klapperende kipfilets armen

/, MKBM Lifestyle/#2 klapperende kipfilets armen
#2 klapperende kipfilets armen

Project Description

Deel 2. De bovenarmen zijn niet ieders favoriete lichaamsdeel en dat is niet voor niets! Bij vrouwen is het vaak een verzamelplek van overtollig vet. Dat vet gaat loshangen en ja, het zijn de gevreesde kipfilets armen. Kipfilet, we zijn er dol op maar wél in de pan (waar het voor is bedoeld) en niet onder onze armen. Zo kom je af van die ellendige kwabbetjes.

In het blog van gister kwam Triceps Dips ter sprake, een zeer effectieve oefening! Had ik al gezegd dat het zinvol is om je te focussen op triceps? Echter oefeningen voor de biceps doen ook wonderen. Welke oefeningen naast de Dips? Hier een effectieve oefening die je gemakkelijk op de zaterdag of zondag kunt doen:

  • Pak een grote fles water of haal een dumbell in huis. Ga rechtop staan
  • Houd het gewicht met gestrekte armen boven je hoofd
  • Zak vervolgens je onderarmen naar achter terwijl je bovenarmen rechtovereind blijven
  • Het gewicht laat je dus achter je nek zakken. Dit herhaal je 15x, 3 setjes.

De volgende oefening voor de triceps: Cable Tricep extension. Wellicht begin je te duizelen bij het woord maar dat is nergens voor nodig. Dit is een zeer geschikte oefening voor de beginneling! Deze oefening voer je uit in de gym, op de kabelmachine.

  • Je pakt het ding (v-bar) dat lijkt op een V en sluit het aan op de bovenste katrol van de kabelmachine.
  • Begin met een licht gewicht
  • Kijk naar de kabelmachine toe en pak de v-bar bovenhands
  • De houding is belangrijk, zakt lichtelijk door je knieën en span je buikspieren aan
  • Houd je bovenarmen naast het lichaam, deze blijven in dezelfde houding
  • De beweging gaat dus tot je ellenboog. Duw de v-bar naar beneden en zorg voor gestrekte armen en weer gecontroleerd naar boven (tot aan het ellenboog). Dit herhaal je 15x, 3 setjes.

Als beginneling is 3 setjes aan te raden. Heb je de oefening vaker uitgevoerd en goed onder de knie, doe dan 4 setjes. Very important: je kunt je armen trainen als een gek, als jij niet op je voeding let zal je deze kipfilets armen houden. Neem direct na je training een Whey Complete en in de avond een Casein Pure. Genoeg eiwitten zijn niet alleen belangrijk om sneller het gewenste resultaat te zien, het zorgt ook dat je minder hongerig bent en dus minder ongezond voedsel eet. Hanteer het Killerbody diet boek of de gratis voedingsschema’s van deze maand, als je een gezonder eetpatroon wilt maar je hebt geen idee waar en hoe te beginnen.

At last but not least: doe arm-oefeningen twee keer per week en wijk hier niet van af! Niet achterelkaar maar bijvoorbeeld op dinsdag en vrijdag. Wees consequent in je oefeningen oftewel doe niet elke training nieuwe oefeningen! Maar wees ook consequent in je eten, mega belangrijk. Ik wil je niet ontmoedigen maar sexy armen kun je op je buik schrijven als jij nonchalant te werk gaat. De weg naar sexy, strakke armen is niet gemakkelijk, maar hé, het is het wel dubbel en dwars waard. Let’s go.

Sweat now, shine later. -X- Anne

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details