5 x een gezonde start

//5 x een gezonde start
5 x een gezonde start

Project Description

Het is de eerste maandag van het nieuwe jaar. Om niet meteen halsoverkop achter je doelen aan te rennen, overspannen te raken van je overvolle mailbox en je meterslange “to do list” af te werken, hier 5 handige tips voor jou. Met deze tips voorkom je dat je over een paar weken alweer smacht naar vakantie!

#1 Relax
Ik hoor je denken, huh relax? Je loopt over van de energie en ambities, hoezo relax? Vergelijk het met een rondje hardlopen. Als je als een gek start met rennen, red je de finish niet eens. Begin rustig, benut niet meteen al je energie, dan hou je het veel langer vol. Dit geldt niet alleen voor werk of school maar ook voor sporten. Het kan dan wel je geweldige voornemen voor 2019 zijn, ga niet ineens van nul naar vijf keer per week sporten. Bouw het rustig op.

#2 Denk twee keer na voordat je iets eet
Doe het maar eens voor de grap. Stel jezelf de vraag nadat je die koekjes naar binnen hebt gewerkt, waarom je het eigenlijk hebt gegeten. Niet omdat de koekjes zo onweerstaanbaar lekker waren dat je volgende maand nog steeds aan ze denkt. Nee, door honger of verveling. Hoe gigantisch zonde? Het zit bomvol met suikers. Als je dan op de ongezonde tour wilt gaan, doe het dan goed. Met iets waar echt dagen naar uitkijkt. Denk in het nieuwe jaar twee keer na voordat je iets eet en Killerbodies.. anticipeer! Haal bijvoorbeeld crackers en rijstwafels in huis met kipfilet en avocado. Voor meer gezonde en lekkere recepten, lees De Cellulite Guide.

#3 Werk efficiënt
Je voelt je mega druk. Maar ben je daadwerkelijk zo druk? Soms is het simpelweg een kwestie van efficiënt te werk gaan. Organiseren en plannen, niet ieders sterkste kant. Terwijl jouw klasgenoot altijd haar boeken en pen bij zich heeft, moet jij een ander om een blaadje en een pen vragen (het blaadje dat je vervolgens toch weer kwijtraakt). Jouw collega die een brandschoon bureau heeft, met alle papieren netjes geordend, is jouw bureau een grote chaos. Tijd om naar het koffieapparaat te gaan is er niet. Terwijl jouw collega rustig geniet van zijn kopkoffie. Ja, dit geldt ook voor sporten en gezond eten. We roepen hard dat er geen tijd voor is, maar die tijd kun je maken. Neem bijvoorbeeld je sportkleding en shakebeker gevuld met eiwitpoeder mee naar werk. Ga na je werk meteen door naar de gym, eenmaal klaar: it feels so good!

#4 Leef in het moment
We zijn soms geneigd om aan allerlei zaken te denken in het verleden of in de toekomst maar dat is zonde van je energie. Zo kun je je onnodige druk maken om dingen die je bijvoorbeeld nog helemaal niet weet. Leef in het moment en als je merkt dat je je te veel focust op het verleden of de toekomst, roep jezelf terug en verleg je focus.

#5 Bye telefoon
Je kunt het vast niet vaak genoeg horen, kick af van je telefoon. Je steekt er onnodig veel tijd en energie in en je wordt er niet vaak beter op. Andermans leven begluren, ik weet het, soms super boeiend en toch kun je beter wat afstand doen van je mobiel. Daarnaast is je telefoon je klein laptop, je mail, je werk, foto’s, alles maar dan ook alles gebeurt op die telefoon. Kortom je bent soms urenlang aan het staren naar een klein beeldscherm en de tijd vliegt voorbij. Wees bewust van je telefoongebruik en stop het automatisme van “even scrollen door Instagram”. Stop je mobiel bijvoorbeeld een uur voordat je gaat slapen weg en pak je mobiel een uur nadat je wakker bent. Wedden dat jouw eerste uur super nuttig wordt.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: