fbpx

Amazing Coconut Oil

/Amazing Coconut Oil
Amazing Coconut Oil

Project Description

Smoothies bevatten alleen rauwe ingrediënten, waaronder ook vettige ingrediënten zoals avocado, notenmelk, kokosmelk en kokosolie. Rauwe en plantaardige vetten zijn behulpzaam bij het bereiken van je ideale gewicht. Zij bevatten lipase enzymen die ervoor zorgen dat opgeslagen vet wordt verbrand. We gaan vandaag wat dieper in op kokosnootolie.

Kokosnootolie is een multifunctioneel middel voor lichaam, huid en haar en het wordt tegenwoordig voor de meeste uiteenlopende zaken gebruikt. Je kunt ermee koken, het gebruiken als botervervanger (of als bak- en braadvervanger), je kunt er je dagcrème en je make-up remover mee vervangen en je kunt er zelfs je auto op laten rijden. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar ook het milieu, want het is een puur en natuurlijk product en er gaan dus geen giftige toevoegingen je doucheputje of je huid in.

10 gezondheidsgeheimen van kokosnootolie

Kokosnootolie heeft oneindig veel gezondheidsgeheimen. Hele boeken zijn er over geschreven. Hieronder volgen tien van die geheimen.

 1. Kokosnootolie werkt als een antioxidant in je lichaam. Gebruik alleen biologische kokosnootolie, om te voorkomen dat je toxines in je lichaam opneemt. Kies voor koudgeperste (op lagere temperatuur) olie, zodat de voordelen van de olie zoveel mogelijk behouden blijven.
 2. Kokosolie verhoogt de werking van de schildklier en de lever, waardoor gifstoffen gemakkelijk afgevoerd worden en het gewicht beter beheerst kan worden. Het reguleert het metabolisme.
 3. Kokosolie komt niet in de bloedbaan terecht, maar wordt direct getransporteerd naar de lever voor BRANDSTOF.
 4. Kokosolie wordt heel snel door het lichaam omgezet in brandstof, waardoor je door middel van een smoothie of rauwe chocolade al snel energie krijgt.
 5. Kokosolie bestaat voor een groot deel (90%) uit verzadigde plantaardige vetten. Verzadigde vetten zijn niet gevoelig voor hitte en oxidatie en wordt daardoor niet ranzig of giftig tijdens het bakken.
 6. Laurinezuur in kokosnootolie (50%) doodt bacteriën, virussen en schimmels. Het kan gebruikt worden om je mond en gebit schoon te houden door er iedere dag 15 tot 30 minuten mee te spoelen. Dit heet OILPULLING en kan ook gedaan worden met sesamolie.
 7. Onderzoek bij mensen en ratten heeft aangetoond dat kokosnootolie een aanzienlijke verbetering geeft bij hartkwalen, omdat bij regelmatig gebruik het HDL cholesterol (de goede cholesterol) omhoog gaat en dat zou kunnen betekenen dat dit het risico op hartkwalen vermindert (authoritynutrition.com).

“Maar krijg je van kokosnootolie dan geen VERSTOPTE ADEREN?” Tegen de tijd dat kokosolie het darmkanaal bereikt is het helemaal afgebroken in vetzuren. Er zijn ook geen alvleesklierenzymen nodig het vet af te breken. Daardoor wordt kokosolie direct geabsorbeerd door de poortader en direct naar de lever getransporteerd. Hierdoor wordt het lipoproteïne stadium overgeslagen en zal het vet niet rondcirculeren in het bloed. Het werkt dus anders dan bij andere soorten vetten. (faim.org/guestwriters/coconutoilthingsyoudidntknow.html).

 1. Vetzuren in kokosnootolie geven een boost aan hersenfuncties van Alzheimerpatiënten. Ook laat een onderzoek zien dat vetzuren in kokosnootolie bloedniveaus van ketonenlichamen energie leveren voor de hersencellen van Alzheimerpatiënten en symptomen verlichten (authoritynutrition.com).
 2. Kokosnootolie werkt effectief bij hoofdluis.
 3. Kokosnootolie wordt toegepast bij oorinfecties. 

De twee basisbenodigdheden om te overleven zijn zonlicht en kokosnootmelk.

                                            – Dustin Hoffmann

Coconut oil 4 haircare

Veel mensen gebruiken kokosnootolie als een haarmasker voor cosmetische redenen en het wordt heel vaak toegepast als een conditioner voor de shampoo. Het voedt, hydrateert en het zorgt voor een mooi verzorgde bos met haar. Kokosnootolie kan je haar beschermen tegen haarbeschadiging door bijvoorbeeld het veelvuldig gebruik van giftige haarverf.

In onderstaande video wordt getoond hoe je een haarmasker kunt maken en wat het resultaat zou kunnen zijn. Nu heeft iedereen weer ander haar en zal de ene persoon andere resultaten behalen dan de andere. CHECK IT OUT

Skincare & coconut oil

Kokosnootolie kan toegepast worden om je huid op een hele goedkope manier te verzorgen. Een redelijk grote pot kost gemiddeld ongeveer

7 euro en je bent klaar om de inhoud voor de rest van het jaar (of in ieder geval een groot deel van het jaar op je gezicht en je lichaam te smeren. Je kunt kokosnootolie ook door je gezichtsmaskers doen om uitdroging te voorkomen en als extra boost voor hydratering van de huid en rimpelverfijning.

Onderzoek heeft uitgewezen dat individuen met een droge huid een meer gehydrateerde huid krijgen met meer lipide-inhoud (authoritynutrition.com). Je kunt na het douchen je lichaam direct (dus zonder eerst jezelf af te drogen) je lichaam insmeren met een dun laagje kokosnootolie. Door de kokosolie (niet teveel) met waterdruppels te vermengen trekt het sneller in je huid en kun je na 10 minuten weer je gewone kleding aan. Smeren gaat wat gemakkelijker in de zomer dan in de winter, omdat de olie dan vloeibaarder is.

Coconut nightcreme & sunscreen

Kokosnootolie kan gebruikt worden om milde zonnebrand, acne en andere huidproblemen te behandelen. Hier is in ieder geval een voor het slapen gaan tip waarmee je je gezicht elke avond heerlijk kunt verzorgen, zodat de kokosnootolie zijn werk kan doen! Voordat je ’s avonds naar bed gaat, kun je je gezicht wassen en inmasseren met kokosolie. Wacht ongeveer 5 minuten en ga ondertussen iets anders doen

Er is dus van ALLES mogelijk met kokosnootolie en na het lezen van dit artikel zou je kunnen denken dat je onderhand je hele verzorgingskast kunt vervangen met EEN grote pot kokosolie.

Kalpa vriksha is Sanskriet voor kokosnootpalmboom en betekent letterlijk: al dat nodig is voor het leven.

Wil je graag nog meer gezonde detox smoothies ervaren uit het boek I Love Superfood Smoothies van Daphne Groothuijse dan kun je het boek hier kopen. 

Wil je ook een fit en gezond lichaam maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Word dan nu lid van een van onze online programma’s. klik hier om lid te worden.

Bronnen

 • youtube.com/watch?v=7iQ1-fvtVVg
 • youtube.com/watch?v=IKAeJQpm7OA
 • youtube.com/watch?v=zjXDndc_s1g
 • kokos-olie.nl
 • simplydustinhoffman.com
 • jessevandervelde.com
 • huffingtonpost.ca
 • faim.org/guestwriters/coconutoilthingsyoudidntknow.html
 • authoritynutrition.com (website die artikelen baseert op onderzoek)
 • articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/11/18/coconut-oil-uses.aspx
 • I Love Superfood Smoothies: Daphne Groothuijse en Heleen van Eert