fbpx

Arganolie goed voor je gezondheid: ja of nee?

//Arganolie goed voor je gezondheid: ja of nee?
Arganolie goed voor je gezondheid: ja of nee?

Project Description

4 redenen waarom arganolie zo goed is voor je gezondheid en uiterlijk

of

Arganolie, een fijne olie voor je gezondheid, huid en haar

Arganolie is een (zeldzame) olie die wordt gewonnen uit de vruchten van de argan boom, ook wel Argania Spinosa genoemd. De boom groeit alleen in Marokko en de olie wordt hier voornamelijk geproduceerd. De olie wordt traditioneel bereid door vrouwen die de olie halen uit de pitten van de vruchten. De noten worden met de hand gepeld en vervolgens gebrand. Er wordt water aan toegevoegd en uit de noten wordt handmatig olie geperst. Het merendeel van de commercieel verkrijgbare olie wordt echter in een fabriek geproduceerd, waar de noten door machines worden gepeld en geperst. De olie heeft een (licht)bruine kleur en smaakt nootachtig.

 

Waarom is arganolie goed voor je?

 

Arganolie bestaat voor 80% uit essentiële vetzuren. Aangezien het lichaam essentiële vetzuren niet via de voeding binnen krijgt en ze wel nodig heeft om goed te functioneren, is arganolie een goede bron. Ook zit er vitamine E in, die als belangrijke antioxidant een rol speelt bij de bescherming van de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel.

4 redenen waarom arganolie zo goed is voor je gezondheid en uiterlijk:

  1. Het vermindert het risico op hart- en vaatziektes

Er zijn meerdere studies gedaan naar de effecten van arganolie waaruit blijkt dat het risico op hart en vaatziektes vermindert. Dit komt onder andere omdat het de hoeveelheid triglyceride verlaagt. Triglyceride is een van de meest voorkomende soorten vet in het lichaam en bloed, en het wordt schadelijk bij te grote hoeveelheden. Bovendien is de olie cholesterolverlagend.

  1. Het is ideaal tijdens het afvallen en op gewicht blijven

Je lichaam heeft goede vetten nodig om gezond te zijn en op gewicht te blijven. Arganolie zit boordevol essentiële/onverzadigde vetzuren, en het heeft een gunstig effect op cholesterol en triglyceride. Ideaal voor het ondersteunen van je gezondheid en een goed gewicht dus.

  1. Het zorgt voor mooi haar en een soepele gladde huid

De essentiële vetzuren en de vitamine E in de olie beschermen tegen vrij radicalen. Ze zijn beide zowel hydraterend als antioxiderend. Hierdoor helpt de olie om je huid zacht en glad te houden. Ook is het fijn om de olie te gebruiken voor mooi glanzend haar. Als je last hebt van een droge en/of gevoelige huid kan de olie heel heilzaam zijn.

  1. Het verbetert je huid bij bijvoorbeeld acne en eczeem

Arganolie helpt bij huidproblemen als acne, doordat het vochtgehalte van de huid wordt hersteld. Zo is er minder noodzaak voor de aanmaak van een vette en olieachtige huid. Ook heeft de olie een ontstekingsremmende werking door de antioxiderende eigenschappen. Hierdoor ondersteunt het ook bij vlekjes of zelfs eczeem.

Ik verkoop zelf geen arganolie, maar ik heb onderzoek gedaan naar wat een goeie website is voor arganolieKlik hier als je eventueel producten wilt bestellen. 

Wil je fit blijven, maar je weet niet hoe? Klik hier voor mijn gratis trainingsvideo’s voor thuis, in de sportschool en op vakantie.

Bronnen:

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ejlt.200700220

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0261561404000500

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.2042-7158.2010.01190.x

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874103001764

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24580537

https://www.arganolie.eu/blog/argan-olie-algemeen/wat-zit-er-in-arganolie/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Arganolie

 

Details

Categories: