Project Description

Als ik zonder mijn vriendje naar het buitenland ga, merk ik dat ik mijn voeding veel beter onder controle heb. Afgelopen zomer ben ik met de kids naar Turkije geweest. Ik heb toen wel wat baklavas in mijn mond gestopt, een paar keer wat brood gegeten en ik heb een wijntje gedronken, maar dat was het toch wel. Gijs kan alles eten zonder dat je daar ook maar iets van ziet. Hij behoort tot één van de weinigen op deze wereld met een van nature slanke lichaamsbouw, een uber snelle verbranding en een mega aanleg voor spieren. Als hij een keer traint, lijkt het na de training wel of zijn spieren met een rietje zijn opgeblazen.

Ik had mezelf voorgenomen om tijdens deze liefdesvakantie de volgende handelingen trouw te blijven doen:

  • Intermittent fasting (een dag deel niet eten), ik heb daar in mijn vorige blog aandacht aan besteed = 90% gelukt.
  • Geen alcohol drinken = is niet gelukt.
  • Elke dag trainen = 80% gelukt.
  • Voldoende eiwitten eten en van de suikers afblijven = niet gelukt.

Het begon allemaal best goed. Naja, op de eerste dag reden we naar een prachtig strand “Baby Beach”. Ik bestelde daar eerst water. Ik merkte dat ik de hele tijd bezig was met eten in mijn hoofd. Wat mag ik wel? Wat kan ik hier bestellen? Relax een beetje Faj, het is toch vakantie! Alle opmerkingen die ik zo vervelend vind van anderen die je proberen mee te krijgen aan de zuip of andere lekkernijen, maakt ik nu zelf en tegen mezelf.

Faj je wordt heus niet dik van een wijntje. Faj morgen ga je gewoon een cardiotraining doen. Zo ging ik maar door. Ik liep naar binnen en voor ik het wist bestelde ik twee Pina colada’s. Als er iets fout is, dan is het wel zo’n verschrikkelijke suikerbom. Na de Pina colada kwamen de gedachten: “Nu maakt het toch niet meer uit.”, “Nu kan je er net zo goed nog één nemen.”, “Ik heb eigenlijk ook wel zin in een hamburger.” en “Vetten zijn toch niet zo erg als ik het brood gewoon niet helemaal op eet?”. Al deze gedachten resulteerden in de volgende bestellingen: twee wijn, één cola en twee ijsjes.

fajah.1

Herken je dit? Natuurlijk maakt het wel uit als je nog iets bestelt. Nee ik word niet dik van één wijntje, maar wel van de hele lading die ik daarna nog eens bestel. Dat ene wijntje brengt je nog verder van je doel. Ik heb mijn doel nog steeds niet bereikt. Mijn benen zijn aan de achterkant slap en aan de voorkant zijn  er nog geen spieren te zien. Als ik mijn spieren wil tonen, moeten mijn benen droger worden. Tuurlijk kan ik wel een keer een wijntje drinken, maar ik merk dat een wijntje juist mijn valkuil is. Ik wil altijd meer. Het is erg moeilijk om met iemand om te gaan die alles wel gewoon kan eten. Je moet dan alles de hele dag weerstaan.

fajah.6

Ik heb me echt laten gaan op deze vakantie en op de laatste dag baal ik daar wel van. Ik heb mezelf wel beter leren kennen. Ik weet nu heel goed dat ik nee kan zeggen, zolang ik het niet zie liggen of bij me heb. Zo vroeg Gijs me een keer: “Schat vind je het goed dat ik deze chocolade chip koekjes voor mezelf koop?” Ik wil hem geen dingen onthouden en voelde me op dat moment heel sterk, dus zij ik ja. Toen ik op het strand aankwam en het pak koekjes zag liggen, heb ik een uur lang gedachten gehad zoals ik hiervoor beschreef. Het maakte mij helemaal gek. Ik stond na een uur op scheurde het pak open en at er eerst één. Ik nam een duik in de zee en dacht de hele tijd aan het pak met koekjes. Voor ik het wist had ik er vijf op gegeten. Toen bekeek ik het pak en zag dat ze 90 calorieën per stuk bevatten. Ik had zojuist mijn hele lunch naar binnen gewerkt en in plaats van nu te stoppen at ik er van ellende nog vier op. Ik genoot er niet eens meer van. Ik dacht als dit pak hier blijft liggen eet ik straks alles op. Nee faj, denk aan die foto, denk aan de cellulite die je had. Dat wil je allemaal toch niet weer krijgen? Ik pakte het pak en gooide het de bosjes in. Arme Gijs kon er nog net op tijd één redden voor zichzelf.

De rest van de dagen heeft Gijs niets meer voor zichzelf gehaald. Ik bedacht me, dat ik thuis in NL ook nooit iets heb om mezelf mee te verleiden. Ik kan heel goed mijn eten onder controle hebben, zolang ik geen verleidingen om me heen heb. Ik eet zelfs geen extra proteïne reep. Nu ik dit mezelf echt heb gerealiseerd, weet ik precies waar mijn valkuilen liggen. Ik kan dus niet op een dag uit eten gaan, waarin ik geen refeed heb. Ik kan niet van het brood op tafel afblijven of geen toetje bestellen. Vanaf nu plan ik alle etentjes op mijn refeed dagen.

Ik ben niet van de alcohol afgebleven. Ik heb wel getraind. Ik heb mijn benentrainingen goed gedaan. Ze hadden niet veel machines dus ik koos voor 10×10 trainingen. Dat zijn 10 rondes van 10 herhalingen per oefening. Ik combineer twee oefeningen (om en om) met elkaar en neem tot aan ronde 5 geen pauze tussendoor. Ik heb de leg extension gecombineerd met de legcurl. Na deze 10 rondes heb ik de sumo squat (met dumbells) en de one leg leg press (10 herhalingen per been) gecombineerd. Na deze 10 rondes heb ik uitstappen gecombineerd met de swiss ball hamstring curl.

Ik had sommige dagen geen zin om te trainen, maar ik heb wel twee keer de Hooiberg beklommen. We hebben één keer een ochtendcardio over het strand gedaan. Voor de rest van de dagen deed ik 25 minuten cardio in de ochtend op de loopband met helling 14 (en dan zo snel mogelijk wandelen).

fajah.5

Ik vind Aruba geweldig en je komt er helemaal tot rust. Ik ga voor jullie nog een leuke review schrijven over alle geweldige plekjes en restaurants waar we zijn geweest.

Wil je ook een fit en gezond lichaam maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Word dan nu lid van mijn online trainingen. Elke maand komen er nieuwe trainingen online die je makkelijk kan volgen voor maar 6 euro per maand. klik hier om lid te worden.