fbpx

The power of BCAA

The power of BCAA

Project Description

BCAA; zin of onzin?
Laten we even beginnen bij het begin, dit power-drankje bestaat uit drie aminozuren. Ehm.. aminozuren? Ja, ons lichaam bevat van nature 20 aminozuren die nodig zijn voor het stofwisselingsproces in het lichaam. Dus of dat nu om het vervoer of opslag van voedingsstoffen gaat, je hebt er aminozuren voor nodig. Denk aan een optimale opslag van bijvoorbeeld vet, proteïne of koolhydraten. Oké maar als ons lichaam al aminozuren bevat, wat is het probleem? Je lichaam bevat bij lange na niet alle belangrijke aminozuren. Aminozuren zijn zo belangrijk voor het functioneren van je lichaam maar dus ook voor het spierherstel, afvallen of juist spiermassa creëren. Om te zorgen dat je over de juiste hoeveelheid van aminozuren beschikt moet je de andere aminozuren uit je voeding en supplementen halen.

Wist je dat…
BCAA belangrijke aminozuren bevat? Voeding en supplementen leveren goede aminozuren die je lichaam eenvoudigweg zelf niet aanmaakt. Drie van die belangrijke aminozuren zijn L-Leucine, L-Isoleucine en L-Valine.

Wist je dat..
Dit smaakvolle drankje ook vaak wordt gebruikt bij diëten? BCAA speelt namelijk een belangrijke rol bij de vetverbranding.

Wist je dat..
Het helpt bij spierherstel en het opbouwen van spieren? Dus als je graag resultaat wil zien van al dat gesport, zijn deze aminozuren essentieel! Je spieren breken af door te trainen en de aminozuren in BCAA zorgen dat het weer optimaal herstelt.

Wist je dat..
Je lichaam dit supplement snel opneemt? Zorg daarom dat je BCAA inneemt voor- of tijdens het sporten.

Wist je dat..
Het een goede dorstlesser is? We drinken vaak water bijvoorbeeld tijdens een training, maar dit is een zeer goed alternatief; water + smaakje + eiwitten = total package!

Wist je dat..
Dit onmisbare supplement aminozuren bevat die weer bestaan uit eiwitten? Zie BCAA simpelweg als de bouwstenen van proteïne.

Wist je dat..
Dit supplement kan bestaan uit diverse verhoudingen? De MKBM BCAA heeft de meest optimale verhouding. Zo bestaat deze variant uit 4x meer Leucine dan de andere aminozuren Isoleucine en Valine. Get it!

Wist je dat..
BCAA bestaat uit essentiële aminozuren? En de aminozuren die het lichaam zelf aanmaakt worden de niet-essentiële aminozuren genoemd.

Wist je dat..
Het hydraterend werkt? Deze power-drink is bijvoorbeeld ook uitermate geschikt tijdens warme dagen wanneer je meer vocht nodig hebt. Dus bij vakantieplannen naar een warm oord, don’t forget your BCAA!

Wist je dat..
Het spierafbraak tegengaat? Je kunt BCAA rondom je training innemen maar ook bij je ontbijt. Met de inname van ’t supplement ga je spierafbraak tegen. Zonde als al dat geploeter in de gym voor niets is toch?

RECEPT TIPS:

BCAA-ontbijt
– Pak de blender
– Voeg MKBM BCAA toe smaak tropical (lemon kan ook).
– Voeg Brinta of Havermout toe
– Doe er amandel- of havermelk bij
– En tot slot voeg je er een handje blauwe bessen en een paar dadels aan toe

BCAA-Cocktail
Zoals net al even werd gezegd is het een heerlijk en gezond drankje, waarom niet drinken tijdens gezellige gelegenheden?
– Maak BCAA en giet het in een mooi wijn/cocktailglas.
– Doe er een schijfje ananas of limoen bij
– Voeg er eventueel ijsblokjes aan toe
– stop er een rietje in en start de borrel maar!

BESTEL HIER JE MKBM BCAA.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!