We bewegen te weinig en zitten te veel. Zo breng je hier verandering in!

//We bewegen te weinig en zitten te veel. Zo breng je hier verandering in!
We bewegen te weinig en zitten te veel. Zo breng je hier verandering in!

Project Description

We denken met z’n allen volop te bewegen maar als we de bevindingen van de Gezondheidsraad moeten geloven, valt dat vies tegen!

Het blijkt namelijk dat 40 procent van de Nederlanders, ja 40 procent, niet genoeg de bank afkomt. Gezondheidsraad adviseerde eerder dit jaar al dat we elke week minimaal 2 keer actief moeten sporten (zo’n 150 minuten). Zo te zien lappen we dit massaal aan onze laars.
De bevindingen van de Gezondheidsraad dienen we wel serieus te nemen. Dus hoe kunnen we ervoor zorgen dat we meer bewegen?

Hier komt de grote meevaller: het zit ‘m in de kleine dingen. Je hoeft je leven niet acuut te veranderen om meer in beweging te komen. Serieus? Ja, wat al echt een life-changer is als je bewust wordt van de hoeveelheid beweging die je hebt op een dag. Als je hier bewust van bent, kom je bijna automatisch meer in beweging.

Ga maar bij je zelf na, ineens is lopen naar het koffieapparaat prima evenals de wandeling naar de supermarkt. Zo’n dergelijke wandeling kun je niet bepaald ‘actief sporten’ noemen (zoals Gezondheidsraad adviseert) maar alle kleine beetjes helpen! Dus pak de trap in plaats van de lift en pak de fiets in plaats van de auto. Hoe simpel kan het zijn!

Zoals eerder aangegeven, met deze bewustwording en kleine veranderingen ben je bij elkaar opgeteld véél meer in beweging! Dat echt intensief sporten, ja is zeker aan te raden. Druk zijn we allemaal maar waar een wil is… precies. Heb je behoefte om dit samen te doen? Train dan mee met Faya en haar trainvideo’s. Het teamgevoel werkt motiverend. Wat ook de nodige motivatie geeft: vooruitgang. Zodra jij vooruitgang bij jezelf spot, ben je niet meer te stoppen. Neem maar van mij aan, je start rustig met meer bewegen en je eindigt met supergezonde maaltijden. Bovendien ben je minimaal drie keer per week in de gym te vinden. Voldoende inname van eiwitten versnellen het proces en je merkt/ziet sneller resultaat in je spieren. Eiwitshakes zijn ideaal omdat je gemakkelijk aan voldoende eiwitten komt én het is lekker.

We zijn benieuwd naar de bevindingen van Gezondheidsraad over een jaar. Gaan met die banaan dus!

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: