Fitness is niet risicovrij. Met deze tips voorkom je blessures!

//Fitness is niet risicovrij. Met deze tips voorkom je blessures!
Fitness is niet risicovrij. Met deze tips voorkom je blessures!

Project Description

Dat sporten en fitness goed voor je is, weten we inmiddels wel. Maar bij eigenlijk alles wat je met je lichaam doet, loop je het risico op een blessure. Inderdaad, met fitness dus ook. Wel kun je het risico op blessures verlagen. Met deze tips voorkom je blessures!

Tip #1: Haantjesgedrag
Bij haantjesgedrag denk je wellicht aan van die mannelijke ego’s bij elkaar. Wij vrouwen hebben er ook een handje vol van! Ga niet een wedstrijdje aan door dezelfde gewichten te willen gebruiken als jouw medesporter. Behalve dat je teleurgesteld kan raken, kan je ook een flinke blessure oplopen. Was dat het waard? Nee. Daag jezelf uit, niet een ander.

Tip #2: Blaas het initiatief niet op
Je bent vastberaden om de draad (weer) op te pakken. Helemaal prima, maar het is niet zo dat zodra jij het licht ziet, je benen meteen een gevorderde training aankunnen. Forceer niet en bouw het rustig op. Daar heb je uiteindelijk meer profijt van dan dat je een blessure oploopt

Tip #3: Warming-up.

Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat je een warming-up en een cooling down in je train-schema verwerkt. Dus voordat je vol gas met die gewichten aan de slag gaat, eerst warm worden!

Heb je nu die pech dat je een blessure hebt opgelopen? Om te genezen van een blessure, heb je eiwitten nodig. Voldoende eiwitten kun je zien als voeding voor de spieren. Dit draagt bij aan spierherstel, genezing van collageen en andere weefsels. Om je spiermassa te behouden ongeacht of je last hebt van blessures of niet, kun je het best proteïne shakes drinken. Ook het supplement BCAA werkt hier uitstekend bij. Daarnaast raad ik voldoende omega 3-vetzuren en vitamine C aan. Het heeft een ontstekingsremmende functie en vitamine C bevordert de aanmaak van bindweefsel.

Succes! -X- Anne

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details

Categories: