fbpx

Dit is wat calcium doet

/, MKBM Lifestyle/Dit is wat calcium doet
Dit is wat calcium doet

Project Description

Grote kans dat jij bij calcium aan botten denkt. En terecht. Calcium is goed voor je botten én voor je tanden. Maar dat niet alleen! Deze mineraal zorgt er ook voor dat je spieren goed functioneren. Maar hoeveel heb je er precies van nodig en wat gebeurd er eigenlijk als je niet voldoende binnenkrijgt? Check de voordelen!

Voordeel 1. In veel producten
Dit mineraal vind je vooral in zuivelproducten. Opa, oma of je ouders, je hebt het ze vast wel horen zeggen: “drink genoeg melk, dat is goed voor de botten”. Melk en kaas is bijvoorbeeld een grote bron van calcium maar vergis je niet! Calcium zit ook in veel andere producten dus voor de mensen met een zuivelvrij dieet: don’t worry! Eet groente maar ook peulvruchten en vis. Zoals zalm of ingeblikte vis. Wist je trouwens dat er in het nieuwe boek De Cellulite Guide een zuivelvrij dieet staat? Hier kun je het boek pre-orderen.

Voordeel 2. Geen botontkalking of spierkramp
De hoeveelheid is afhankelijk van je leeftijd, geslacht en gewicht. Ga er maar vanuit dat je zo’n 1 gram nodig hebt per dag. Ter indicatie: dat zijn 4 a 5 glazen melk. Onthoud dat is een indicatie, niet dat je per vandaag 4 a 5 glazen melk achterover gooit. Je kunt op verschillende manieren aan voldoende calcium komen. Dagelijks een supplement innemen kan je hier goed bij helpen. Als je over niet genoeg calcium beschikt dan kunnen zuigelingen spierkramp krijgen. Bij ouderen kan er botontkalking ontstaan, ook wel osteoporose genoemd. Gebrek aan dit mineraal zorgt er ook voor dat vitamine D niet kan opgenomen worden. Vertraagde bloedstolling en spierkrampen zijn ook de gevolgen van een tekort.

Voordeel 3. Tegen ernstige ziektes
Als jij zorgt voor voldoende calcium in het lichaam en dagelijks  aan de juiste hoeveelheid denkt, kun je veel ernstige ziektes voorkomen. Calcium beschermt tegen bepaalde kankersoorten zoals borstkanker en darmkanker. Als je calcium combineert met vitamine D bouw je botdichtheid op, helaas bij het ouder worden neemt de botdichtheid (door hormoonveranderingen) af.  Ook een belangrijke: wist je dat calcium bijdraagt aan een gezond hart? Het kan ook van positieve invloed zijn op je bloeddruk.

Ik ben Anne Gozoglu en doe de marketing & content van MKBM. Ik ben een sport/health freak en schrijf dagelijks een blog over lifestyle, fitness en food. The body achieves what the mind believes!

Details